HomeViestejäCatherine Viel25.3.2023 - Kosmisen korttipakan käsittelijä

25.3.2023 - Kosmisen korttipakan käsittelijä

KOSMISEN KORTTIPAKAN KÄSITTELIJÄ

Kirjoittanut Catherine Viel (goldenageofgaia.com)
25.3.2023
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Yhden selostuksen mukaan kortit sisältävät kaiken universumin tiedon, muinaisten egyptiläisten keräämänä, jotka suostuivat välittämään tämän tiedon, peittäen taulut symboleilla ja näin salaten tuon oppijärjestelmän.

–Lawrence Raab, Eight Landscapes from the Tarot Deck (= kahdeksan maisemaa tarot-korteista)

Ilman sen suurempaa tietoista pohdintaa olen hiljattain päättänyt, etten luultavasti halua tehdä henkistä tutkimusta, ellei se ole hauskaa. Ei kuuliaista käsitteiden tai tekstien tutkiskelua, jotka minun "pitäisi" tietää. Näyttäkää minulle sen sijaan jotain värikästä, mikä ottaa mukaan intuition ja älyn ja samalla koukistaa kanavointilihasta. On kiehtovuutta ja mystisyyttä, uppoutumista luovuuteen.

Tämä kaipaus johti minut tarot-korttien eloisan ja tarinalähtöisen työkalun pariin. Pidän tarot-kortteja houkuttelevina osittain siksi, että toisin kuin esimerkiksi astrologiassa, ei piirretä karttoja, ei ole transiitteja ja vaikutuksia tai – totta puhuen – sen tai tuon astelukuja. Ei matematiikkaa, toisin sanoen.

Tutkittuani pari kirjaa, ymmärrykseni on, että perustasolla tarot ovat tarinankerrontaa ennustamisen avuksi, hyödyntäen omaa intuitiota ja vastaanottavuutta universumin viesteille, täydennettynä vakiintuneilla tulkinnoilla. Jokainen kortti on täpötäynnä kirkkaita kuvioita, yksityiskohtaisia symboleja ja suhteita kuvassa, joka näyttää selkeytyvän, mitä pidempään pohdiskelee kortin kokonaisuutta.

Haluni olla tekemisissä tarot-korttien kanssa on vähitellen lisääntynyt niiden kahden vuoden aikana, jolloin olen katsellut Tarot by Janine -videoita. Tunsin sukulaisuutta noihin korteihin, kuviin ja tarinoihin, ja niiden hienovarainen magnetismi veti minut lopulta metafyysiseen kirjakauppaan Santa Barbaran keskustassa tutkimaan fyysisesti näitä kirjoja ja pakkoja.

Ensimmäisen tason tarot-nettityöpajassaan, Beyond Mystic Academyssa, Janine toteaa, että tarot on vain työkalu ja universumi tekee loput. Universaali energia sekoittaa kortit ja/tai kanavoi korttien kautta, ja tulkitsijan täytyy luottaa, että oikea kortti kääntyy esiin.

"Ja se on iso hyppy. Tarvitset luottamushypyn vain tietää, ja luottaa työkaluihisi. Mutta nuo työkalut eivät ole oikeasti taikuutta. Taikuutta olette sinä ja universumi, kun työskentelette yhdessä ja kanavoitte vastauksen johonkin, tai saatte selkeyttä johonkin. Tarot on työkalu selkeyteen. Se on sujuva. Se on kieli, se puhuu kuin kieli." ­–Janine Morigeau

*****

Siis mitä minulle on seuraavaksi luvassa? Lue vähän, ja vietä jonkin aikaa Maljojen kuninkaan tai Miekkojen 10:n kanssa. Leiki jollain yksinkertaisella jaolla. Esitä yksi kysymys. Lisää tarot-muistilehtiöön suositeltu toiminta, jonka olisit tehnyt myös kehottamatta.

Se itse asiassa kiteyttää tunteeni tästä "kirkassulkaisesta" henkisestä työkalusta, jonka olen hyväksynyt. Egoistisesti minusta ehkä tuntuu, ettei minulle tarvitse kertoa paljon enempää siitä. Se tuntuu tutulta, kuin olisi avannut oven odottaen jotain vierasta, ja siinä seisoo kauan kadoksissa ollut pikkuserkkuni Omahasta, hymyillen hyväntahtoisesti.

Koska pystyn hahmottamaan kuin taiteilija ja kertomaan tarinoita kuin kirjoittaja, varmasti siitä seuraa, että voin kehittää taidon tanssia tarot-korttien kanssa.

*****

Olen jatkuvasti utelias ja yritän aina käsittää käsittämätöntä. Kuten kuka Jumala oikeasti on? Mikä on oikeasti vastuussa tästä universumista? Mikä arvaamattoman valtava luonnonvoima loi ja valvoo sitä kokonaisuutta, mitä koskaan on ollut, on ja tulee olemaan?

Jos elämää voi verrata äärettömään korttipakkaan, kuka on tuon kosmisen pakan käsittelijä?

Tämä kuulostaa erittäin hedelmälliseltä kysymyssarjalta asetettavaksi noiden maagisten korttien eteen. Kerro minulle tarina, Narri. Oletko todella niin paha, miltä näytät, Paholainen?

Arvaamaton, luova, merkityksen liikkuva maali. Jos näyttää siltä, että olen onnistunut paljastamaan totuuden tai pari sekoittaessani ja pohdiskellessani kiiltävää korttipakkaani, se on vain kuorrute tämän hauskuuskakun päällä.

Sen sijaan, että tämä vei vain ajatukset muualle surullisuudesta kaikkialla ympärillä, näen tämän yhdistymisenä itseen ja universumiin, ja tämä tarot-työkalu on merkityksellisintä hauskaa toimintaa, johon voin nyt osallistua.

Ja jos koskaan tapaan tuon kosmisen korttipakan käsittelijän, tanssin giguen sen kanssa ja nostan tuopin juhlistamaan sitä. Vähän kuin hobbitit syntymäpäivänjuhlissa, nauraen auringossa, iloa selvänä silauksena ilmassa.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää eteenpäin - kokonaisuutena ja alkuperä mainittuna, mikä on monien viestintuojien edellytys vapaalle jakelulle.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >