HomeViestejäCatherine Viel11.3.2023 - Suuri purkautuminen

11.3.2023 - Suuri purkautuminen

SUURI PURKAUTUMINEN

Kirjoittanut Catherine Viel (goldenageofgaia.com)
11.3.2023
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Miten siitä kudelmasta joka maailma on, vedetään mädät langat pois, ja jäljelle jää edelleen toimiva kangas? Miten katkaistaan rahavirta niille, jotka tuhoaisivat maailmaamme, tuhoamatta ketään muuta, joka on myös kietoutunut globaaliin rahoitusjärjestelmään?

*****

George Gershwinin An American in Paris (= amerikkalainen Pariisissa) kajahti radiosta 10 minuuttia sitten, ilahduttaen sydäntä ja kohottaen henkeä.

Iloisuus on hyvä asia. Luulenpa, että huusholleissa ympäri Yhdysvaltoja, ja kenties koko maailmaa, pureskellaan paljon kynsiä. Rahoitusjärjestelmän romahdus jota on kauan ennustettu, vaikuttaa tulleen viime viikolla, toiseksi suurimman pankkiromahduksen myötä USA:n historiassa.

Luonnollisesti välitön huoleni oli, miten tämä vaikuttaa omaan pieneen maailmaani. Tanssin eilen illalla jokin aikaa "olisi pitänyt" -tanssia, mutta tänä aamuna olen palannut fatalismiin. Hopeaan sijoittaminen, kuten pohdin jokin aika sitten, olisi saattanut olla hyvä idea tuolloin. Mutta päätin jättää asiat entiselleen ja periaatteessa toivoa parasta.

Vaikka se kuulostaa naiivilta, minusta se on lähisukua sille, miltä monet "sijoitusstrategiat" näyttävät. Varojen uudelleenjärjestäminen "päivän pelon" tai jonkin neuvonantajan kuuman vihjeen mukaan on luultavasti yhtä riskialtista.

Osakkeiden ja muiden sijoitustapojen eittämättä pintapuolinen tutkimiseni johti minut vuosia sitten siihen johtopäätökseen, että vaikka nuo paperit tai sähköiset jäljet voisi muuttaa käteiseksi, jolla on todellista ostovoimaa, tuollaiset sijoitukset muistuttavat enemmän Monopoli-pelin rahaa, kuin reaalimaailman varoja.

*****

Uskon se olevan edelleen melko paikkansapitävä arvio. Vaikuttaa siltä, että rahoitusmarkkinoita on maailmanlaajuisesti manipuloitu alusta saakka eliitin hyödyksi ja massojen vahingoksi. Massoille se on arvotonta Monopoli-rahaa, mutta eliitillä se muuttuu kullaksi.

Mutta tuo pitkäaikainen tilanne on valmis purettavaksi, ja uusi, kaikkia hyödyttävä kvanttijärjestelmä on valmis korvaamaan sen (tai on jo korvannut taustalla, kuten monet uskovat). Valtaosalla ihmisiä vaikuttaa siltä, että yltäkylläisyyttä tulee pian ja kaikki rahoituspuolen takaiskut ovat väliaikaisia. Tavallisten ihmisten ei ole tarkoitus menettää laillisesti hankittuja varoja.

Se kuulostaa melko hyvältä diililtä, mutta voin juuttua siihen, miten ja milloin. Miten tarkkaan ottaen tämä vaihdos tapahtuu? Milloin dollaripohjaiset varat muutetaan Yhdysvaltain valtion obligaatioiksi (tai mitä uudet rahoitusinstrumentit ovatkin), miten saumattomasti se tapahtuu, ja sitä odotellessa, miten minun pitäisi ostaa kananmunia ja laittaa bensaa autoon?

*****

Ostin munia ja muita välttämättömyystarvikkeita Trader Joe'silta tänä aamuna ja pysähdyin tankkaamaan kotimatkalla. Ruokakaappi ja kulkuneuvo on täytetty täksi viikoksi. Ensi viikolla ehtii olemaan huolissaan ensi viikosta. Tai niin sanon itselleni.

Voin aina kuulla "olisi pitänyt" -sireenin soivan aivan kuulumisen rajalla. Jos antaudun tuolle houkutukselle, voisin löytää itseni haaksirikkoutuneena pelon karikoihin tai vajoamasta katumuksen tervekuoppaan. Kumpikaan määränpää ei ole haluttu.

Mutta pankkimme tilan selvittäminen ensi viikolla tuntuu pelkästään viisaalta, ei pelkoreaktiolta. Tuntuu myös viisaalta tehdä, mitä voin, kerätäkseni käteistä helposti saataville.  

Ei ehkä ole liian myöhäistä ostaa hopeaa. Liian myöhäistä lyödä rahoiksi bitcoinilla. Koska kumpikin noista sijoituksista tuntuu hipovan alkemiaa, jätän tuon spekulaatiopadan maagikoille, jotka nauttivat tuosta ulottuvuudesta.

Jään uskon soutuveneeseeni, rukousairo toisessa kädessä ja luottamusairo toisessa. Tarkkailen vesitilannetta tämän pienen aluksen pohjalla ja yritän tilkkiä vuotokohdat.

Oivallan, ettei se ole kummoinenkaan strategia. Tästä globaalin rahoitustilanteen vakavuudesta huolimatta, kuulen edelleen voimakkaan sisäisen äänen sättivän olemaan huolehtimatta niin paljon. "Muista, että näet sen edelleen Monopoli-rahana." Tuo järjestelmä kasattiin suosimaan eliittejä, ei tavallisia ihmisiä jotka laittavat eläkerahat paikkaan, joka nyt näyttää hienostuneelta kolmen kortin tempulta, jossa huijari voittaa aina ja narrattava jää tyhjin käsin.

Mitä tahansa voisi tapahtua, mitä tahansa tapahtuu, tiedän, että ihmiset auttavat toisensa siitä läpi. Saamme luultavasti runsaasti tilaisuuksia avata sydäntemme säteilevät ovet vielä enemmän – avata ne auringonvalolle, jolloin myötätunto ja avuliaisuus ovat yhtä luonnollisia kuin hengittäminen.

Maailman purkautuvan kudelman sijasta, kudomme itsemme taas kerran kokonaiseksi kankaaksi. Tämä on taikuutta, jossa olen valmis ottamaan riski.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää eteenpäin - kokonaisuutena ja alkuperä mainittuna, mikä on monien viestintuojien edellytys vapaalle jakelulle.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >