HomeViestejäCatherine Viel28.1.2023 - Ilon jumalat

28.1.2023 - Ilon jumalat

ILON JUMALAT

Kirjoittanut Catherine Viel (goldenageofgaia.com)
28.1.2023
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

On mahdollista, että olen liian nirso, mutta täytyy olla tietyt olosuhteet, ennen kuin ilo voi tulla tunneovestani. Se on hyvin perusasia eikä kenties kovin henkinen, mutta kärkikriteerini on kivuton ja liikkuva keho. Ilman sitä iloratas ei tunnu saavan yhteyttä omaan rattaaseeni.

Voi, totta kai voin saada ilon "hytkähdyksiä" pitkin päivää, kuin kipinöitä kirkastamaan mielialaani. Mutta täydellinen, Orkesterialkusoitto 1812 -kaltainen ilotulitusversio ilosta? Tanssiva, laulava ja saumoistaan ratkeava ilo? Se on vaikeasti tavoitettava eläin, ja luulen, että jos saisin sen ansaan, pian se kuihtuisi ja kuolisi vankeudessa, kuten monet villieläimet.

Luultavimmin paras vaihtoehtoni on laittaa ulos vihjailevasti tervetuloa-matto – ei paiskata ovea täysin auki ja kiskoa tuota ujoa olentoa, joka ilo on, sisään kauluksesta, nuhdellen: "Sinun oli jo aikakin tulla tänne!"

Kenties en lepyttele asiaankuuluvasti ilon jumalia. Mitä ilo haluaa minulta? Haluaako se minun kantavan taskullista oranssinvärisiä kristalleja, joiden värähtelyn sanotaan sopivan yhteen ilon värähtelyn kanssa? Lausuvan jonkin affirmaation tuhat kertaa päivässä? Pitäisikö minun laittaa pyörimään jokin hölmöjen Marxin veljesten elokuva, vai tanssia shimmyä Scott Joplinin ragtimen tahtiin?

Mikä on se alkeminen kaava, jonka mukaan kaadetaan sulatusastiaan ja luodaan tuota herkullista iloeliksiiriä?

*****

Haluan iloa elämääni päivittäin, ei sattumanvaraisesti tai silloin tällöin. Ilo on resepti, jonka korkeampi itseni antoi puoli vuotta sitten vastavaikuttamaan ei-haluttuun vaivaan, ja Louise Hayn suositus kirjassa You Can Heal Your Life (= voit parantaa elämäsi) oli samaa mieltä. Tri Peebles tarjosi Hengen iloreseptiä myös. Ja nyt, vaihtoehtoterapeutti jonka menetelmiä ja intuitiota arvostan kovasti, on keksinyt, että enemmän "leikkiä ja hauskuutta" on vastalääke siihen, mikä alituisesti vaivaa minua.

Veto iloa kohti on voimakasta – intensiivistä kaipausta. Energinen terveys ja hyvinvointi, keho joka tekee enemmän, kuin vain nilkuttaa jollain toimintatasolla, ovat ilon edeltäjiä, minun maailmassani. Pitäisikö minun korjata vaatimuksiani alaspäin? Voidakseni kutsua iloa, täytyykö minun muuttaa kriteerit sopimaan siihen, mikä vaikuttaa mahdolliselta, eikä vaatia iloa tanssimaan minun pillini mukaan?

*****

Yleinen "viisaus" sanoo, että avain tyydyttävään elämään on hyväksyä täysin se, miten asiat ovat. Meitä neuvotaan olemaan tyytyväisiä siihen – ei vaan kiitollisia siitä – mikä meiltä onnistuu. Tässä tapauksessa minun täytyy ehkä tyytyä tanssimaan gigueta Scott Joplinin ragtimen tahtiin sormillani polven päällä, tai tyytyä hyräilemään mukana.

Hmm ... tuskinpa. Kun olin lukiossa, lupasimme parhaan ystäväni kanssa toisillemme, ettemme tyytyisi koskaan toiseksi parhaaseen. Ajattelimme siinä poikakavereita, mutta lannistumattomassa itseluottamuksessamme ulotimme sen myös muuhun maailmaamme.

17-vuotias itseni tiesi jotain, minkä olen unohtanut: se varmuus, että ilo on minun pyytämättä, että paras on vaihtoehto, jonka ansaitsen ja voin saada, ja että minun ei tarvitse tyytyä mihinkään, mitä en oikeasti halua.

Luulen, että kutsun teini-itseni juomaan kupin teetä ja rupattelemaan. Fiksu tyttö hän oli. Jos avaisin korvani, arvelen, että hänellä olisi asia tai pari kerrottavana kyllästyneelle ja kyynisyyden rajalla olevalle nykyiselle-tulevalle itselleen.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää eteenpäin - kokonaisuutena ja alkuperä mainittuna, mikä on monien viestintuojien edellytys vapaalle jakelulle.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >