HomeViestejäJean TinderMarraskuu 2019 - OTME

Marraskuu 2019 - OTME

OTME
 
Kirjoittanut Jean Tinder (www.crimsoncircle.com)
Marraskuun 2019 Shaumbra-lehdestä
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
Elokuun shoudissa Adamus keksi uuden pikku osionsa "Käytännön taikuutta modernille Merlinille", mikä auttaa meitä tekemään tästä taikuusjutusta totta. Ensimmäisenä oppituntina hän ehdotti, että keksimme jokin laukaisimen – ainutlaatuisen sanan tai eleen – muistuttamaan itseämme tietoisesti "avautumaan omalle energiallemme". Miten hauska tilaisuus! Muutaman seuraavan päivän kuluessa keksin omat laukaisimeni, sekä eleen että sanan.
 
Tiedän, että hän kehotti meitä olemaan tekemättä isoa juttua omien laukaisintemme kertomisesta tai vertailemisesta, mutta koska hän inspiroi omaa sanaani, ehkä voin päästä kuin koira veräjästä tässä. Tuo sana on OTME, ja se on akronyymi sanoista "Open To My Energy" (= avaudu minun energialleni). Tämä sana eleen kera on minulle nopea muistutus niinä hetkinä, jolloin tarvitsen sitä eniten, ja tässä on syy:
 
OPEN (avaudu/avoin)
 
Se on tietysti vastakohta suljetulle, tiukalle tai rajoittuneelle. Kun päätän avautua, kehoni avautuu ja rentoutuu, mieleni avautuu ja tekee tilaa uusille ideoille, ja koko henkilökohtainen kenttäni avautuu sallimaan vapaamman energiavirran. Mikä helpotus! Olemme hyvin ohjelmoituja (omasta toimestamme tietysti) kiristymään jonkin haasteen edessä. Jos lyön kyynärpääni, kasvoni kiristyvät ja koko kehoni supistuu, kyyristyen kietoutumaan tuskaisen raajan ympärille. Mutta viime aikoina olen kokeillut jotain erilaista (oltuani koko elämäni ajan köntys, olen saanut runsaasti tilaisuuksia).
 
Muutama päivä sitten pamautin rystyseni oven reunaan – auts! Haukoin henkeä kivusta, vedin käden rintaani vasten, pitelin sitä toisella kädelläni ja kyyristyin tavanomaiseen "sulkeutumisreaktioon". Sitten muistin "avaudu". Seisoin suorana, vedin hartiat taakse ja avasin sykkivän käteni. Syvään hengittäen heiluttelin loukkaantuneita sormiani, ensin varovasti, sitten luottavaisemmin. Kipu alkoi jo vähentyä, ja kun pyysin ääneen kädeltäni anteeksi huonoa kohtelua, koko kehoni rentoutui.
 
Tämän kirjoittamisen puolivälissä onnistuin kompastumaan ja kaatumaan selälleni rappujen yläpäässä. (Kuten sanoin, elinikäinen köntys.) Makasin siinä hetken, tuijotin kattoa ja naureskelin tehdessäni nopean inventaarin kehoni osista. Ei mitään vikaa, paitsi arat polvet ja arvokkuus mustelmilla. "Avaudu, avaudu", mutisin kavutessani jaloilleni, ja hetkessä kaikki fyysiset oireet olivat poissa. (Minulle on ollut vähän konstikkaampaa muistaa tämä ei-fyysisissä asioissa, kuten pelko, huoli, itsearvostus ja vastaavaa, mutta periaate on sama.)
 
Toisten ihmisten kanssa voi olla vähän mutkikkaampaa, kaikenlaisista syistä. He saattavat haluta neuvoja, luottamuksellisuutta tai vain huomiota, eikä minua huvita aina antaa sellaisia asioita. Olen erittäin hyvä kutistumaan, kääntymään poispäin, sivuuttamaan tai muuten lähettämään selkeitä merkkejä kiinnostumattomuudestani. Mutta odota … avaudu! Kun se tapahtui taannoin, vedin henkeä, rentouduin ja olin läsnä itseni kanssa. Sitten pystyin katsomaan tuota ihmistä silmiin, kuuntelemaan tarkkaavaisesti ja kykenin jotenkin antamaan sopivaa valaisua, haittaamatta itseäni. Se ei merkitse, ettei minulla ole rajoja, mutta minun ei tarvitse enää piiloutua suojautuakseni.
 
Kun muistan avautua, energiani ja koko fyysinen asentoni muuttuu hyvin epämentaalisella ja kontrolloimattomalla tavalla. Tietoisuuteni ikään kuin seuraa kehoani, kenties koska kehossa valintani ilmentyvät konkreettisimmin. Miten tahansa se toimii, avautuminen omalle energialleni ilmentyi, koska sillä mitä on – eli kaikki mitä havaitsen – on syvällinen vaikutus.
 
TO (prepositio: jollekin, johonkin jne.)
 
Se on pieni sana, mutta tärkeä. Minulle kyse on kääntymistä sitä kohti, mitä tapahtuu todellisuudessani (hyväksyminen), eikä poispäin siitä (torjuminen/supistuminen). Siinä on kyse elämän kohtaamisesta suoraan, kasvoista kasvoihin, osallistuen täysin hetkeen, eikä kutistuen tuntemattoman tulevaisuuden pelosta tai kavahtaen ja katuen menneisyyttä, jonka olen muistanut väärin. Silloin kun piiloudun elämältä, se piiloutuu minulta. Kun käännyn elämää kohti, se kääntyy minua kohti ja tarjoaa sitoutumista, ilmaisua ja energialiikettä, jonka kanssa voin tanssia.
 
Huomaa, etten puhu ovimattona olemisesta kääntymällä maailman jokaista vaikeutta kohti. Esimerkiksi, Facebook-syötteeni selaaminen voi olla masentavaa kaikkien poliittisten juttujen (minulla on intohimoisia ystäviä aidan kummallakin puolella), ahneuden, eläinten kaltoinkohtelun, ilmasto-ongelmien ja kaiken muun myötä. Kyse ei ole menemisestä (to) asioihin, joita en halua todellisuuteeni – siinä on kyse menemisestä (to) itseeni. Kun näen esimerkiksi jonkin järkyttävän asian maailmassa, voin supistua, kavahtaa ja vastustaa, tai voin avautua sisälläni paikkaan, jossa kaikki on hyvin, koska sieltä käsin voin myös kunnioittaa niitä kokemuksia, joita muut ihmiset valitsevat. Tämä tuo minut …
 
MY (minun)
 
Toinen pieni, iso sana. Se on myös tärkein. Itse asiassa kolme muuta sanaa ovat riippuvaisia tästä. Olen käyttänyt paljon aikaa toisten energiasta oppimiseen. Parantajat yrittävät korjata sitä, varastajat yrittävät ottaa sitä, saarnaajat yrittävät kontrolloida sitä, etsijät yrittävät kopioida sitä – kaikki yrittävät muuttaa sitä. Loppujen lopuksi ihmiskonfliktissa ongelma olet aina "sinä", en "minä". Mutta jossain kohtaa minun täytyy hyväksyä se vastuu, että kaikki todellisuudessani on minun luomaani. Sillä ei ole merkitystä, onko tuo luominen tietoista vai ei. Se kaikki on silti minun, ja sen tunnustaminen on ainoa tapa alkaa avautua ratkaisulle.
 
Kaikki on minun – minun havaintoni, minun mallini, minun oppituntini (jos vielä tarvitsen niitä) ja minun todistukseni loppuunsaattamisesta, kun olen lopulta valmis. Kukaan ei aiheuta tai anna mitään siitä minulle. Universumi ei konsultoi tai töki minua – vaikka se tosiaankin "juonittelee toteuttaakseen toiveeni" (Adamus sanoi, että se oli puskuritarra, jonka hän varasti Tobiakselta). Elämällä ei ole agendaa minulle, eikä Jumala välitä, mitä teen. Kaikki on minua – minun oppituntini, minun siunaukseni, minun ongelmani, minun odotukseni, minun käskyni ja kieltoni.
 
Sitä on vaikea hyväksyä, koska se tuntuu valtavalta vastuulta! Mitättömällä pikku ihmisellä ei ole aavistustakaan, miten elämä toimii, miksi pahoja asioita tapahtuu ja kuka jakaa hyvät jutut, koska se en varmasti ole "minä". Tietysti silloin kun tuo "mitätön pikku ihminen" avautuu kaikelle, mitä hän on, se muuttaa kaiken ja hän voi viimeinkin alkaa leikkiä energialla.
 
ENERGY (energia)
 
Energia – koko asian ydin – on "minä olen" -olemuksen intohimoa ja halua kokea, puristettuna ja tiivistettynä elämän raakamateriaaliksi. Hyvin pitkään olemme yrittäneet painia energian kanssa – yrittäneet sulloa sen, muuttaa sitä, pilkkoa sen ja kontrolloida sen joksikin, mitä haluamme. Se on kuin yrittäisi järjestää aineen pieniä muruja ja sirpaleita joksikin yhtenäiseksi, hyödylliseksi, ehkä myös kauniiksi. Mutta juuri kun saamme pienen osan siitä oikein, toinen osa kolhaistaan pois paikoiltaan. Tai puhuri tulee puhaltamaan koko jutun tuusan nuuskaksi. Tai kyllästymme kamppailuun ja annamme periksi. Vaikka yrittäisimme luoda kuinka huolellisesti, elämä on yksinkertaisesti liian monimutkaista ja vaikeaa saadaksemme koko homman "oikein" – koskaan – joten se tuntuu enimmäkseen kamppailulta ja kärsimykseltä.
 
Mutta kaikki tämä energia ei itse asiassa ole koskaan taistellut meitä vastaan. Se vain reagoi kaaokseemme ja ristiriitaisiin haluihimme. Kokeillessamme kaikenlaisia työkaluja ja laitteita energian manipuloimiseen sellaiseksi, mitä luulemme haluavamme, se on tuntunut kamalan yhteistyökyvyttömältä vain siksi, että se on niin myötämielistä! Oletko koskaan yrittänyt lakaista lattiaa, joka on pölyn ja lemmikin karvojen peitossa? Saatat edistyä vähän, jos olet huolellinen, mutta mistä tahansa häiriöstä koko sotku lentää taas ympäriinsä.
 
Kuvittele nyt, että kaikki nuo energiapalaset ovat terästä. Olet uupunut yrityksestä työntää niitä haluttuun järjestykseen, ja vaikka energia yrittää tehdä yhteistyötä, kaikki tuo ponnistelu näyttää aiheuttavan suurempaa sotkua. Mutta odota! Muistat nyt todellisen itsesi, joka on magneetti! Sinun täytyy vain "aktivoida" magneettisi tässä todellisuudessa, ja kaikki nuo energiapalat lentävät yhtenäiseen ja dynaamiseen yhteistyöhön.
 
Tiedämme, että fyysisissä magneeteissa on hyvin erityislaatuinen polariteetti – ne ovat suoraviivaisia esimerkkejä kaksinaisuudesta. Voitko kuvitella itsesi tulevan nyt ei-kaksinaiseksi magneetiksi? Muutat muotoa ja laulat ja ilmaiset itseäsi haluamallasi tavalla, johdonmukaisesti itsesi kanssa, ja magneettikenttäsi vetää automaattisesti energiaa yhteensopiviin malleihin. Et mene "tuonne" korjaamaan mitään, vaan avaudut ITSELLESI ja leikit mahdollisuuksien kanssa.
 
OTME – Open To My Energy (avaudu/avoin minun energialleni). Se on niin helppoa! En ole vielä täysin tottunut siihen, joten joskus huomaan puskevani asioita, omien sisäisten mallieni muuttamisen sijasta. Mutta tulee joka päivä helpommaksi muistaa, miten se oikeasti toimii (sitä varten tuo laukaisin on), ja tämä muuttaa sitä, miten elämä järjestyy ja ilmentyy ympärilläni. Olen jo huomannut elämässäni muutamia uusia ihmisiä, joilla on täysin erilainen energiamalli, ja miten typerät asiat, kuten kauppalistan tai bensa-asemalla käynnin unohtaminen, ovat nyt "vaihtoehtoja", eivätkä tuttuja katastrofeja. Tietysti minun täytyy osallistua kaikkeen tähän. Muuten malliini sopivaa energiaa syöksyy sisään, mutta sillä ei ole tanssikumppania, joten se häviää nopeasti. Mutta tuo osallistuminen on koko pointti – se on hauska osuus!
 
Energia on kommunikointia, sielun laulua – sinun sielusi laulua. Avautuminen ja sen salliminen palvella sinua on kuin oman laulusi laulamista sen sijaan, että valitsee nuotteja siitä, mitä joku toinen laulaa. Miten uskomattoman pelin olemme keksineet. Nyt kun lopulta ymmärrämme, miten se toimii, minusta on aika pitää hauskaa sen kaiken kanssa.
 
-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >