HomeViestejäNatha Jay1.9.2022 - Arvo ja arvoisuus

1.9.2022 - Arvo ja arvoisuus

ARVO JA ARVOISUUS

Kirjoittanut Natha Jay (walkinginbothworlds.com)
1.9.2022
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Keskustelin eilen omanarvontunnosta ja arvon määrittelemisestä maailmassa. Ne ovat hyvin eri asioita, ja tutkimalla asiaa luulen löytäneeni, mikä aiheuttaa hämmennystä. Ensinnäkin, irrota sana "arvo(isuus)" kaikesta ulkoisesta (raha, suosio, muiden ihmisten mielipiteet jne.) tai etsi toinen sana, jota voit käyttää edustamaan sisäistä energiaa.

Arvoisuus on luontaista. Sielusi on aina kaiken ulkoisen arvoinen pelkästään olemalla. Sinun ei tarvitse koskaan ansaita arvoisuutta, etkä voi tehdä kovasti työtä saadaksesi sitä enemmän. Se vain on. Jokainen hengenveto täyttää meitä kaikkia tasavertaisesti olemassaolon rakastavalla energialla.

Toisaalta taas arvossa on kyse ulkoisesta vuorovaikutuksesta. Voit käyttää vapaata tahtoasi itsesi parantamiseen tai muiden hajottamiseen. Voit valita olla terveysintoilija tai hedonisti. Saat päättää, mitä energiaa tuot maailmaan. Tuotko rakkautta vai pelkoa? Tuotko vihaa vai rauhaa? Saatko ihmiset tuntemaan toiveikkuutta vai synkkyyttä? Mikä tärkeintä, oletko tietoinen energiasta, jota levität?

Luulen, että tässä kohtaa syntyy tuo kiperä kohta: jollain tasolla haluamme elää oman potentiaalimme, joten silloin kun valitsemme alemman arvon, omanarvontuntomme kärsii. Unohdamme, että arvoisuus on riippumaton valinnoistamme ja virheistämme. Unohdamme, että voimme valita eri tavalla, tuoda arvomme lähemmäs potentiaaliamme. Unohdamme, että voimme aina tehdä eri valintoja, eikä se vaikuta arvoisuuteemme.

Koska useimmat maailmassa tuntevat nämä kaksi ihmistä, niin tarkastellaanpa Barack Obamaa ja Donald Trumpia. Voin tuntea nousevan ärsytystä. Sinun täytyy astua pois politiikasta, menettelytavoista ja puoluelinjoista. Käytän näitä ihmisiä vain esimerkkeinä, koska useimmat meistä tuntevat heidän persoonallisuutensa tai julkisen energiailmaisunsa. En välitä siitä, ketä äänestit. Toisaalta, pelkkä Trumpin ajatteleminen luultavasti aiheutti tunnetason reaktion, puolesta tai vastaan. Trumpin energia on hyvin tunteet laukaisevaa. Obama (ei välttämättä hänen politiikkansa) on luonnostaan rauhoittavampi.

Kummankaan olematta oikeassa tai väärässä, voitko tuntea, miten täysin erilaisia heidän energiansa ovat? Kokeile tätä ihmisiin omassa piirissäsi. Tunne, miten jotkut ihmiset saavat olosi tuntumaan virkistyneeltä, kun taas muut uuvuttavat sinua. Saatat rakastaa heitä kaikkia, mutta he tuovat eri energiaa seurueeseen. Se on arvo. He ovat kaikki (sisäisesti) sen arvoisia, mitä parasta rakkaudella ja elämällä on tarjottavana, mutta heidän arvonsa (ulkoisesti) on siinä energiassa, jota he levittävät.

Älä ymmärrä minua väärin – meillä kaikilla on huonoja päiviä. Sinun on täysin sallittua tuntea, mitä tunnet. Arvo on siinä, miten ilmaiset tuon tunteen. Sanotko: "Olen vihainen tänään. Minun täytyy olla yksin", vai sanotko: "Saat minut suuttumaan!" Oman painolastinsa heittäminen jonkun niskaan on aina valinta. Jos olet toksisessa suhteessa, on sinun vastuusi lähteä, ei syyttää.

Pane vain merkille taajuus – samanlaiset vetävät toisiaan puoleensa. On vaikea tietää, millaista energiaa levitämme, koska olemme aina itsemme kanssa. Joskus on parasta katsoa piiriämme nähdäkseen, missä olemme. Onko ympärilläsi narsisteja tai addikteja? Se ei merkitse, että olet itse sellainen, vaan että jokin mitä sinussa on, resonoi tuon olemassaolotason kanssa. Vedin ennen puoleeni kaikenlaisia addikteja, kunnes puhdistin uhrimentaliteetin kentästäni. Rakastan edelleen addiktiystäviäni, mutta emme ole enää yhtä läheisiä (ilman uusien rajojen laittamista).

Silloin kun minulla alemman arvon päivä, arvoisuuteni on edelleen koskematon. Pohdi vähän aikaa tuota eroa. Jos ymmärtäisit, että arvoisuutesi on selviö, kuka olisit? Millaista energiaa levittäisit maailmaan? Mitä tapoja pitäisit, ja mitä muuttaisit? Teemme jokainen kaikenlaisia valintoja siitä, miten arvomme vaikuttaa maailmaan, mutta olemme aina arvokkaita/(jonkin) arvoisia.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää eteenpäin - kokonaisuutena ja alkuperä mainittuna, mikä on monien viestintuojien edellytys vapaalle jakelulle.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >