HomeViestejäNatha Jay6.9.2021 - Pysy uteliaana

6.9.2021 - Pysy uteliaana

PYSY UTELIAANA

Kirjoittanut Natha Jay (walkinginbothworlds.com)
6.9.2021
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Tämä postaus ei ole lainkaan normaali minulle. Viime yönä näin jatkuvasti unta tämän kirjoittamisesta, ja unet ovat minulle hyvä merkki tehdä jotain. Vaikka tämä teksti oli alun perin tarkoitus postata vain Mediumissa, tuo uni saa minut ajattelemaan, että sen tarvitsee lähteä myös teille. Vaikka aihe on covid, viesti pätee kaikkeen – pysy uteliaana. Suunnittelen palata takaisin tavalliseen tapaani seuraavassa postauksessa. Kuten aina, ota se, mitä palvelee sinua, ja ohita vapaasti kaikki muu. (Päivitys: tämä postaus poistettiin Mediumista 48 tunnissa, kansanterveyttä uhkaavana. Oudompaa ja oudompaa (suom. huom. sama sana kuin otsikossa käytetty "utelias").)

Pandemiatilanteen myötä ihmisillä on taipumusta siteerata tätä tiedettä tai tuota tiedettä tukemaan valitsemaansa narratiivia. Ongelmana on, että voit löytää "faktoja" tukemaan mitä tahansa, mitä päätät uskoa, myös litteää Maata. Siis miten on mahdollista löytää tiemme ulos narratiiveista? Aloitamme tarkastelemalla täysin erilaista tietoa, terveen uteliaisuuden kera.

Tiede on aivan kuten uskonto – yksinkertainen ja elegantti teoriassa, kuitenkin yhtä sotkua, kun lisäämme ihmiset siihen mukaan. Ihmisillä on egot, ja egot ovat alttiita korruptiolle ja painostukselle. Korruptiossa ei ole kyse vain rahasta – se sisältää myös vahvistusharhan. Kuka ei haluaisi olla oikeassa? Papit ja tiedehenkilöt ovat vain normaaleja ihmisiä.

Ennen kuin kukaan ärsyyntyy liikaa tieteen kieltämisestä, haluan kiinnittää huomionne huippuhoitotapoihin 300 vuotta sitten. Viimeisintä huutoa oli leikata vatsa auki (nukuttamatta) ja vapauttaa demonit kehosta. Katso, miten pitkälle olemme päässeet! Kuvittele nyt, mitä ihmiset ajattelevat 300 vuoden päästä tämänhetkisistä moderneista hoitotavoistamme. Älä koskaan sekoita nykyistä ymmärrystasoamme varsinaiseen totuuteen. Luonnontieteiden ja lääketieteen on tarkoitus kehittyä, ja tässä ajankohdassa tuo kehitys on nopeaa.

Tärkein asia joka puuttuu nykyisestä sairauskeskustelusta, on perspektiivi. On paljon puhetta uusista tapauksista, kun taas kuolleisuusaste puuttuu epäilyttävästi näistä raporteista. Vuonna 2020 WHO raportoi melkein 2 miljoonasta covid-kuolemasta maailmanlaajuisesti. Se kuulostaa suurelta lukemalta, kunnes ajattelee, että maailman väestö on melkein 8 miljardia. Miljoonan ja miljardin välissä on paljon nollia. Jos laskin oikein (tarkista jälleen itse), covidin kuolleisuusaste on noin 0.025%.

"Mutta ne olivat estettävissä olevia kuolemia, sinä sydämetön tyttö!" Voin kuulla sen jo. Tiedätkö, mitkä muut kuolemat on estettävissä? Ne 9 miljoonaa jotka kuolevat maailmassa nälkään joka vuosi. Kyllä, ihmisten on neljä kertaa todennäköisempää kuolla nälkään kuin covidiin. Saimme jotenkin sen idean, että kuolema itsessään on estettävissä. Maailmassa kuolee vuosittain keskimäärin 55–60 miljoonaa vain siksi, että ihmiset kuolevat. Joka. Ikinen. Vuosi. Tuo keskimääräinen lukumäärä ei noussut 2020.

Jokainen on jonkun joku, ja tuska rakkaan ihmisen menettämisestä on todellinen. En sano, ettei kuolema ole vaikea asia eläville. Sanon vain, että kuolevaisuuteen tuppaa sisältymään kuoleminen, ihan jo määritelmän mukaan. Laajemmasta perspektiivistä katsottuna syntymiä oli enemmän kuin kuolemia. Meillä ei ole vaaraa ihmisten loppumisesta. Itse asiassa yksi vakavoittavimmista asioista, jonka voi tehdä, on katsella maailman väestökelloa. Jos käyt katsomassa sen joka aamu ja joka ilta viikon ajan, se voi muuttaa perspektiivisi täysin hyvin moniin ongelmiin.

No niin, pidetäänpä uteliaisuus liikkeessä ja katsotaan muualle. Tarkistetaanpa patenttivirasto. Patenttinumero 7279327 (jättöpäivä 20.4.2001) koskee rekombinaattikoronaviruksen tuottamista. Ei, en tiedä, mitä se merkitsee, mutta se on mielenkiintoista, eikö? Koronavirukseen ja sen rokotukseen liittyen on jätetty monia patenttianomuksia. Ja sen voin kertoa maallikkotiedollani, että joku tekee rahaa – miljardeja jo tähän mennessä. Jos olet kiinnostunut seuraamaan tätä polkua, ehdotan, että katselet videon David E. Martinista, joka todistaa tutkimuskomiteassa. Mene sitten etsimään asioita. Ole utelias.

Olen yksi niistä harvoista ihmisistä, jolta puuttuu täysin "tee, niin kuin käsketään" -geeni. Jo lapsena kuuntelin aikuisten kuvaavan maailmaa, ja ajattelin itsekseni: "Kuka sen keksi?" Olen luonnostaan utelias, ja rakastan löytää vastauksia. Mikä on tappavin eläin? Moskiitto tappaa maailmassa 800.000 ihmistä vuodessa. Miten pitkään Betty White oli naimisissa? Kahdeksantoista vuotta, Allen Ludden kanssa. Mistä saimme nykyiset ajatuksemme helvetistä ja paholaisesta? Zarahustralaisuudesta, noin 800 eaa. Mikä on suurin kuolemaan johtava syy USA:ssa? Sydänsairaus ja seuraavana syöpä, ja keskimääräinen kuolleisuus vuodessa on 2.8 miljoonaa. Joka. Ikinen. Vuosi.

Siis, miksi kaikki tämä hysteria? Olet nyt utelias, eikö? Usko tai älä, mutta osa siitä on geneettistä. Tiede on osoittanut, että traumat välittyvät geneettisesti. Tutkimuksessa hiiret altistettiin kirsikankukinnon tuoksulle, ja sitä seurasi sähköshokki. Sitten kun hiirillä oli pelkoreaktio tuohon tuoksuun, niiden annettiin tehdä normaaleja hiirijuttuja, myös lisääntyä. Vaikka ne eivät olleet koskaan saaneet sähköshokkia, poikasilla oli pelkoreaktio kirsikankukinnon tuoksuun – kuten myös seuraavilla sukupolvilla. Useimmilla ihmisillä on jokin tarttuvaan tautiin liittyvä trauma, jossain sukulinjansa aikana. Musta surma tappoi noin 25 % tartunnan saaneista.

Täysin asiaan kuulumaton (mutta hauska) havainto …Yksi poliittinen puolue mainostaa "minun kehoni, minun valintani" aborttien osalta, muttei rokotusten. Toinen puolue toitottaa "minun kehoni, minun valintani" rokotusten, muttei aborttien osalta. Tämä on sellainen asia, joka minua huvittaa. Samaan aikaan kun henkilökohtaiset uskomukseni ovat täysin epäolennaisia, mielestäni sinun kehosi pitäisi aina olla sinun valintasi. Loppujen lopuksi ei ole mitään objektiivista todellisuutta, joten ihmiset tekevät, mihin heidän oma todellisuutensa kutsuu.

On myös huvittavaa, että ihmiset jotka päättävät olla ottamatta piikkiä, tuomitaan välittömästi tieteenvastaisiksi. Kaikki tuntemani ihmiset jotka eivät ole ottaneet rokotusta, ovat puhuneet kokeiden ja todisteiden puutteesta – tieteellisiä syitä. Lisäksi joissain maissa ihmisiä joilla on allergiareaktioita ruokaan tai lääkkeisiin, neuvotaan olemaan ottamatta rokotusta. Se ei oikeasti ole hyväksi kaikille. Ihmisiä tosiaan kuolee tuosta piikistä (yli 7.000 tähän mennessä USA:ssa, Tautikeskuksen (CDC) raportin mukaan).

Muistatko tohtori Dan Stockin? Videosta jolla hän ilmaisi hiljattain huolensa eräälle koululautakunnalle, tuli viraali (= levisi viruksen lailla) (yksi huvittava termi). Regina Meredith haastatteli häntä, mutta YouTube blokkasi tuon videon. Se on edelleen hänen omalla sivullaan. Missä menee raja "valeuutisten" poistamisen ja kontrollointinarratiivin välillä? Tästä syystä on niin tärkeää pysyä uteliaana. Pysy uteliaana myös asioista, joista et oikeastaan välitä. Varmuus merkitsee, että olet lakannut oppimasta.

Henkilökohtainen suositukseni jokseenkin kaikkeen on käyttää sisäistä opastustasi. Sulje uutiset, lakkaa luottamasta narratiiveihin ja tunne/tunnustele itse sitä oikeasti. Pelko on hyvä indikaattori. Jos pelkäät vähemmän, kun ajattelet rokotuksen ottamista, niin ota se. Jos pelkäät enemmän, kun ajattelet rokotuksen ottamista, niin älä ota sitä. Älä kuuntele muita. Tämä on sinun kehosi ja sinun valintasi.

"Uteliaisuus tappoi kissan." (Sanonta, sananlasku) Kuka sen keksi?

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää eteenpäin - kokonaisuutena ja alkuperä mainittuna, mikä on monien viestintuojien edellytys vapaalle jakelulle.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >