HomeViestejäNatha Jay3.5.2021 - Uudeksi tuleminen

3.5.2021 - Uudeksi tuleminen

UUDEKSI TULEMINEN

Kirjoittanut Natha Jay (walkinginbothworlds.com)
3.5.2021
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Tunnemme kaikki vanhan tuhoutumisen ja uuden alkamisen, mutta se voi olla sotkuista henkilökohtaisella tasolla. Sitä tapahtuu ilmiselvästi maailman näyttämöllä. Se kuulostaa hyvältä idealta teoriassa, mutta sitten on tämä ihmisosa. Voi tuntua toisinaan, että se saa tolaltaan ja on ylivoimaista. Menetämme vanhan egoidentiteetin ja muodostamme sieluidentiteetin. Ongelmana on: miltä tuo uusi versio näyttää?

Meillä ole mitään viitettä sellaiseen, mitä emme ole koskaan kokeneet. Emme voi mennä eteenpäin uutena persoonana, jota emme ole koskaan nähneet. Sen sijaan itselleni on ollut hyödyllistä siirtyä pois persoonallisuuteni vanhoista osista, jotka eivät enää sovi. Jos ajattelen tai käyttäydyn vanhentuneella tavalla, se tuntuu väärältä. Sitten teen huomion mielessä: "Ei kai se ole enää osa minua." Minulla ei ole edelleenkään aavistusta, kuka minusta on tulossa, mutta olen hyvin selkeä siinä, kuka en ole. Kaikki vanhassa elämässäni (persoonallisuuspiirteet, huonekalut, pitämiset tai ei-pitämiset) on vapaasti käytettävissä. Toisin sanoen, en ole kiintynyt niiden jäämiseen tai lähtemiseen, mutta kun saan selkeän signaalin päästää jostain irti, se on mennyttä.

Muutosta tapahtuu, mutta kärsiminen on vaihtoehtoista. Kiinnittyminen vanhentuneeseen versioon itsestään on aina tuskallista. Tuntuu raskaalta ja tahmealta. Vapaus on hyvin kevyttä. Luulen, että se on ollut yksi suurimmista oivalluksistani – elämässä on tähän asti ollut aina jonkinlaista kamppailua. Yhtäkkiä on selvää, että kamppailu on osa illuusiota. Energia tukee nyt sujuvaa ja helppoa elämää, jos sallimme sen.

Tämä ei merkitse, että egon kuolema on helppo. Monille on melkoinen haaste luopua vanhasta persoonasta. Yritä olla avoin sille, että vanha ajelehtii pois. Kärsimys aiheutuu takertumisesta. Vuosi 2021 tekee oman osansa meidän tuomisessa takaisin sielupolullemme, eikä se odota, kunnes se sopii meille. Ratsasta tällä aallolla päästämällä irti vanhasta toimintamallista. Älä kiinnity tai samaistu mihinkään menneisyyden osaan. Pidä nuo oppitunnit, mutta anna rakentaa itsesi uudelleen, sielusi kuvaksi.

Alemman värähtelyn yhdistyminen toisiin näyttää saavan melko kovia kolauksia. Läheisriippuvuus, toisten pelastaminen tai riippuvuus jostain (ihminen, aine). Muista, että tämän siirtymän toisessa päässä on täysivaltaisuus, voimaantuminen ja vapaus. Keskinäinen riippuvuus on täysin eri asia kuin läheisriippuvuus. Ykseystietoisuus vaatii meitä olemaan henkilökohtaisesti vastuussa omasta energiastamme kaikissa tilanteissa, mikä vaatii meitä olemaan täysin voimaantunut. Jos jokin on edelleen jonkun muun vika, varaudu siihen, että tuo dynamiikka tulee melko mielenkiintoiseksi pakottaessaan sinut katsomaan syvempiä kysymyksiä.

Monet vanhat arkkityypit perustuivat läheisriippuvuuteen, eli ne vaativat toisen ihmisen olemassaoloa, etenkin naisilla. Suosituimpia naisarkkityyppejä ovat vaimo ja äiti. Kyllä, niiden miespuoli, aviomies ja isä, vaatii myös muita ihmisiä, mutta on myös monia muita miespuolisia vaihtoehtoja, kuten soturi, kuningas tai työläinen. Olen innostunut näkemään uudet arkkityypit ja miten ne näkyvät kollektiivissa. Pointtina on, että arkkityypit eivät enää tue vanhoja suhdedynamiikkoja.

Tämä näyttäytyy minulle enimmäkseen kysymyksinä. Pitääkö tämä uusi persoona kirjoista? Pitääkö hän tästä huonekalusta? Entä ruokavalinnat? Olenko edelleen sarkasinen? Pidänkö edelleen kirjoittamisesta? Tavallisesti en saa mitään tunnetta useimpien kysymysteni kohdalla. Silloin kun saan ehdottoman vastauksen, se on aina kielteinen. Kyseenalaista kaikki, höllentäen otteesi siitä. Myös sanoessani asioita, joita olen aina sanonut, osa niistä tuntuu kuin iskulta vatsaan. Pidän asiat yksinkertaisina, ja tiedän vain, että tietty automaattireaktio on tulosta ehdollistumisesta eikä hyödyllinen seuraavalle askeleelleni.

Tiedät, milloin sinun täytyy toimia jossain asiassa. Tällä hetkellä tämä on enimmäkseen mentaaliharjoitusta. Jos ajatus jostain irtipäästämisestä tuo pelon tai stressin tunnetta, kysyi itseltäsi miksi. Näiden asioiden tuominen valoon saattaa olla kaikki, mitä tarvitaan. Ainakin tässä kohtaa. Edessä on puoli vuotta mielenkiintoista paljastumista ja uudelleenjärjestelyä. Virtaa muutosvuoroveden myötä. Se on oikeastaan hyvin ihanaa, kun lopettaa kamppailemisen.
 
-----------

Viestiä saa vapaasti välittää eteenpäin - kokonaisuutena ja alkuperä mainittuna, mikä on monien viestintuojien edellytys vapaalle jakelulle.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >