HomeViestejäNatha Jay3.4.2021 - Kyyhkylogiikkaa

3.4.2021 - Kyyhkylogiikkaa

KYYHKYLOGIIKKAA

Kirjoittanut Natha Jay (walkinginbothworlds.com)
3.4.2021
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

B. F. Skinner teki monia vuosikymmeniä sitten kokeen kyyhkyillä. Kyyhkyt saivat ruokapellettejä täysin satunnaisin väliajoin, mutta ne yrittivät aina selvittää, mikä sai ruuan ilmestymään. Linnut toistivat jokaista liikettä, jonka ne tekivät juuri ennen ruuan toimittamista, mikä johti ajan kuluessa monimutkaiseen tanssiin. Ruuansaanti ei ollut koskaan sidottu lintujen toimiin – ne vain luulivat niin. Ne jatkoivat tanssimista, koska se oli niiden tapa saada tolkkua maailmasta. Tapa antaa itselleen tunne kontrollista elämässään, vaikkei se ollut totta. Kyyhkylogiikkaa.

Tästä tulee hankalampaa ihmisten kanssa. Vapaa tahto ja henkilökohtainen valinta merkkaavat paljon ihmistasolla. Voit valita syödä prosessoimatonta luomuruokaa, tai voit valita elää pizzalla ja jäätelöllä. Koko elämänkokemuksesi on erilainen. Ei oikea tai väärä, vain erilainen. Meillä on ehdottomasti vaihtoehtoja elämämme muuttamiseen, ja on täysin meidän vastuumme tehdä haluamamme muutokset. Kuitenkin … myös jumalaisella ajoituksella on merkitystä. Suurempi älykkyys on töissä meidän kaikkien elämissä. Evoluutio tapahtuu ilman omia ponnistelujamme.

Uskon aina, että vapaa tahto on tärkeä tekijä ihmiskokemuksessa. Itse asiassa uskon, että siirtyminen ehdollistuneesta reagoinnista tietoiseen valintaan on ensimmäinen iso askel, jota kutsumme heräämiseksi. Voi olla pitkähkö prosessi astua täysin henkilökohtaiseen voimaamme, mutta se on oleellinen evoluutiollemme. Kun yrittää hypätä sen yli, sitä kutsutaan henkiseksi ohitukseksi. Olemme kaikki sankarin matkalla, ja meillä kaikilla on esteitä ylitettävänä. Meidän täytyy käyttää vapaan tahtomme valintoja vastoinkäymisten voittamiseen. Se on tavallaan koko pointti. Ainakin ihmispuolella.

Evoluutiopuolella asiat vain muuttuvat, sivuuttaen täysin henkilökohtaisen agendamme. Niin evoluutio toimii. Uudet koodit joita virtaa kehoomme auringosta, eivät lopu siksi, että se voi olla henkilökohtaisesti epämukavaa. Tämä on tärkeää informaatiota parista syystä: se tapahtuu kaikesta huolimatta, eikä kyse ole ansaitsemisesta tai oikein tekemisestä. Koko planeetalle tulvii tätä uutta valoa. Piste.

Siis mitä tämä merkitsee vapaalle tahdolle? Se merkitsee, että voimme harmonisoitua evoluutiovirtauksen kanssa ja ratsastaa tällä aallolla, tai voimme uida vastavirtaan seurataksemme egon haluja. Voimme ehdottomasti valita, teemmekö elämästämme helpompaa tai vaikeampaa. On kyse siitä, että virtaa kauniisti evoluution myötä, tai se tulee todella silmiinpistäväksi, missä olemme jumissa. Mikään mitä teet, ei ole väärin, ja sujuva virtaus on kaikkien ulottuvilla (ja annettu kaikille), mutta joki virtaa vain yhteen suuntaan. Emme enää elä lammessa, jossa liikkuminen joka suuntaan oli samansuuruinen ponnistus. Nyt on selvästi helpompi tapa.

Toinen asia vapaassa tahdossa on, että meillä kaikilla on se. Vaikka olisi kuinka vaikeaa katsella, kun rakas ihminen tekee omasta elämästään vaikeampaa, meidän täytyy kunnioittaa hänen valintojaan. Sinun ei tarvitse jäädä katselemaan tuota show'ta eturivin paikalta, mutta sinun täytyy antaa hänen valita oma polkunsa. Tämä on vain tilapäinen eroaminen, mikä sallii kaikkien löytää tiensä omaan voimaansa. Se on myös erinomainen aika päivittää ymmärryksemme rajoista.

Tarinan pointti on pelkästään olla lankeamatta kyyhkylogiikkaan. Olemme kaikki arvokkaita, ja olemme kaikki vastaanottamassa. Tee jatkuvasti parhaasi pysyäksesi evoluutiovirrassa, mutta ei ole mitään tarvetta oppijärjestelmätanssiin. Virrassa oleminen tuntuu avoimelta, laajentavalta, vapaalta, iloiselta ja kevyemmältä. Vastavirtaan uiminen tuntuu raskaalta, suljetulta, supistuneelta ja pakolliselta. Miltä sinusta tuntuu sisällä? Unohda vanhat ajatukset siitä, miten asiat ennen toimivat sinulla, ja anna itsesi kehittyä. Tutki mentaalisesti erilaisten elämän vaihtoehtojen tunnetta. Kun kehität tätä taitoa, tiedät, mikä polku on harmoniassa oman evoluutiosi kanssa. Älä jää mentaalisesti jumiin vanhentuneisiin tarinoihin. Salli evoluution tapahtua.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää eteenpäin - kokonaisuutena ja alkuperä mainittuna, mikä on monien viestintuojien edellytys vapaalle jakelulle.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

 

< PrevNext >