HomeViestejäNatha Jay17.3.2021 - Aikajanan valitseminen

17.3.2021 - Aikajanan valitseminen

AIKAJANAN VALITSEMINEN

Kirjoittanut Natha Jay (walkinginbothworlds.com)
17.3.2021
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Kuka haluat olla, kun kasvat aikuiseksi? Esitän itselleni säännöllisesti tämän kysymyksen, varmistaakseni, että olen raiteilla. Luulen, että tavallinen vastaus olisi: "Haluan olla onnellinen", tai "Haluan olla rakastettu". En tarkoita sitä. Kenties parempi kysymys on, miten haluat itsesi muistettavan. Tämä poistaa siitä itsekkään motiivin. Ja oikeasti tajuaa kaikki itsekkäät jutut, kun katsoo suurempaa kuvaa.

Nyt ei ole aika jatkaa samaa, mitä olet aina tehnyt. Venytä itseäsi. Saman vanhan reaktion sijasta johonkin tilanteeseen, ota askel taaksepäin. Kysy itseltäsi, mikä vastaus on eniten sen ihmisen kaltainen, jollaisena haluat itsesi muistettavan. Nyt on aika tehdä erilaisia valintoja. Siirtyä henkilökohtaisen evoluutionsa seuraavalle tasolle.

Jos olet tehnyt jo jonkin aikaa sisäistä työtäsi, tämä saattaa olla hienoviritystä. Se voi olla uusi näkemys maailmasta tai uuden dynamiikan luominen elämääsi. Jos kamppailet tai tämä varjotyöpeli on uutta sinulle, se saattaa merkitä menemistä parantajan tai terapeutin luo. Nyt on aika ottaa askel. Vain sinä tiedät, mitä tarvitset, ja vain sinä voit päättää toimia. Mitä haluaisit ihmisten muistavan sinusta? Jos kuolisit tänään, mistä sinut muistettaisiin? Muutos on ero näiden kahden kysymyksen välillä.

Isoäitini kuoli, kun olin 18-vuotias. Ihmiset sanoivat aivan uskomattomia ja täysin totuudenmukaisia asioita hänen muistotilaisuudessaan. Se sai minut ajattelemaan, mitä ihmiset sanoisivat minusta, jos kuolisin siihen paikkaan. Yäk! Olen kulkenut koko elämän sitä jälkeä kohti, jonka haluan jättää maailmaan. Kyse ei ole siitä, mitä muut ihmiset ajattelevat – on kyse perinnöstä. Minkä energian jätät taaksesi? Kun astuu täysin sielupolulleen, se johtaa aina kauniisiin paikkoihin, ja se jättää myös henkilökohtaisen energiapuumerkkisi. Egopolun seuraaminen on äkkiä eletty tässä kohtaa. Egorakenteita ei enää tueta. Parasta järjestäytyä uudelleen.

Dynamiikan muuttaminen voi merkitä monia asioita, ja kaikkiin näihin liittyvät rajat. Minulla on ystävä, jonka olen tuntenut yläkoulusta saakka. Kahdenkymmenen ystävyysvuoden jälkeen hän alkoi tulla todella erikoiseksi eikä pysynyt yhteisissä suunnitelmissamme. Oli tuskallista olla niin ilmiselvästi merkityksetön. Minun oli tehtävä valinta … Voisin poistaa hänet täysin elämästäni tai vähentää omia odotuksiani siitä, että hän ilmestyy paikalle. Emme ylipäätään olleet kovin läheisiä ja halusin kuitenkin pitää hänet elämässäni, joten päätin muuttaa omia odotuksiani. Siitä lähtien en enää odottanut, että hän ilmestyisi paikalle, ja oli kiva yllätys, kun hän ilmestyi. Minulla oli toinen pitkäaikainen ystävä, josta tuli vuosien saatossa toksisempi, joten tunsin parhaimmaksi vaihtoehdoksi teidemme erkaantumisen. Ei ole mitään oikeaa vastausta. Jokainen tilanne on erilainen. Rajat ovat oleellisia – ei ainoastaan hyvinvoinnillesi, vaan myös oman aikajanasi kannalta.

Dynamiikan muuttamiseen liittyy usein toinen ihminen. Voit muuttaa dynamiikkaa myös siinä, miten koet tai tuomitset. Olen hiljattain tarkastellut suhdettani luottamukseen. Mitä luottamus on merkinnyt aiemmin ja miten se muuttuu? Aiemmin petetty luottamus merkitsi suhteen katkeamista. Nyt se merkitsee rajojen uudelleenarviointia. Lisäksi uudelleenohjaaminen (petetyn luottamuksen myötä) on tehokas tapa, jolla universumi siirtää minut, missä minun tarvitsee olla. Arvioi uudelleen kaikki.

Siis miten päätämme, mihin suuntaan pitäisi kääntyä? Minä annan kehoni valita. Jos jäämme jumiin ajatuksiin ja tunteisiin, juoksemme vain samassa laatikossa, jossa olemme eläneet. Sama laatikko, sama aikajana. Keholla on oma viisautensa. Tässä on oma tekniikkani:

* Asetu mukavaan paikkaan.
* Hengittele ja rentoudu minuutti.
* Tunne, miltä kehosi tuntuu tässä neutraalissa tilassa.
* Ajattele vaihtoehtoa a, ja huomaa muutokset siinä, miltä kehosi tuntuu.
* Palaa neutraaliin hengittelytilaan, kunnes kehosi rentoutuu taas.
* Ajattele vaihtoehtoa b, ja huomaa muutokset siinä, miltä kehosi tuntuu.

Kokeile tätä tekniikkaa ensin merkityksettömillä asioilla muodostamaan kehoyhteyden. Kokeile sitä eri ruuilla. Haluaako kehoni lihaa vai vihanneksia? Haluaako kehoni vettä vai teetä? Pane merkille, miten kehosi reagoi, kun päätät syödä tiettyjä ruokia. Tuntuuko se samanlaiselta, kuin vain ajatellessasi niitä? Vahva kehoyhteys voi olla todella mahtavaa opastusta. Silloinkin kun olet täynnä ajatuksia ja tunteita, keho voi olla kompassisi.

Ala ottaa pikkuaskelia vanhojen energiadynamiikkojen ravistelemisessa. Jos olet luonnostaan hyvin jäsentynyt, sekoita rutiiniasi. Jos olet "menee virran mukana" -ihminen, lisää pientä rakennetta päivääsi. Se voi olla pientä, kenties 10 minuuttia kahdesti päivässä, mutta päätä tietoisesti häiritä tavanomaisia kaavojasi. Anna energian hajota ja muuttua. Anna sen mennä, mikä lähtee. Teet tilaa uudelle. Ei ole koskaan liian myöhäistä, eivätkä askeleet ole koskaan liian pieniä.
 
-----------

Viestiä saa vapaasti välittää eteenpäin - kokonaisuutena ja alkuperä mainittuna, mikä on monien viestintuojien edellytys vapaalle jakelulle.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >