HomeViestejäNatha Jay12.2.2021 - Älä tuomitse

12.2.2021 - Älä tuomitse

ÄLÄ TUOMITSE

Kirjoittanut Natha Jay (walkinginbothworlds.com)
12.2.2021
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Kun jatkamme ajelehtimista aikajanoilla, minua muistutetaan jatkuvasti olemaan arvottamatta asioita. Toisin sanoen, älä tuomitse. Tämä pätee ihmisiin, paikkoihin, kokemusiin ja havaintoihin. "Hyvä" ja "huono" eivät ole hyödyllisiä tänä aikana. Siinä missä rajat ja erottelukyky ovat aina tarpeellisia, on tärkeää rajoittaa arvostelua, joka perustuu havaintoon. Sattuiko tuo tilanne? Ehkä. Eikö lopputulos ollut suunnitelman mukainen? Luultavasti. Merkitseekö tämä, että se oli väärä asia? Ehkä ei. Jätä se avoimeksi.

Kokemuksemme muodostavat meidät. Tarvitsimme sen, mitä kävimme läpi, tuomaan meidät tähän. Tässä kohtaa meillä on vaihtoehtona päästää siitä irti tai elää se uudelleen. Jos olet todella valmis menneisyyden osalta, on täydellinen aika siunata se ja päästää siitä irti. Irtipäästäminen on hyvin rauhallinen kokemus. Jos haluat epätoivoisesti, että menneisyytesi jättää sinut rauhaan, on vielä työtä tehtävänä. Tuo työ on sisäistä. Syyttelylle ei ole sijaa. Tuon henkilön tai kokemuksen kanssa taistelemiselle ei ole sijaa.

Minulla oli hiljattain kokemus, jossa sain katsella, miten tuomitseminen todella toimii. Puhuin ystävän kanssa tuomiosta, jonka hän antoi eräälle tilanteelle vuosia sitten, ja päätöksistä jotka pitivät yllä tuota tuomiota. Hänen elämänsä transformoitui täysin tuosta yhdestä tuomiosta – eikä hyvällä tavalla. Kun näin tuon kaavan, jota tarvittiin ylläpitämään tuo tuomio, se sai minut voimaan pahoin. Ajattelin itsekseni: "Tätä teemme kaikki! Näin se toimii! Taidan tulla sairaaksi …"

"Älä tuomitse, ettei sinua tuomita" ei viitaa ulkopuoliseen voimaan, joka tuomitsee sinut, tai muihin ihmisiin. Se merkitsee, että kun tuomitsemme, alamme rakentaa oman vankilamme muureja. Estämme itseltämme kaiken, mikä on ristiriidassa tuon tuomion kanssa. Jos emme jatkuvasti omista ja selvitä tuomitsemisiamme, rakennamme vankilamme muureista vielä korkeammat. Jokainen valinta saa meidät olemaan enemmän "oikeassa" tuossa alkuperäisessä tuomiossamme. Omat tuomitsemisemme rajoittavat elämäämme.

Ajattele jonkun lapsuudessa tehdyn tuomitsemisen seuraamuksia, kuten "elämä on kovaa" tai "miehet ovat lapsellisia". Jokaisen uuden kokemuksen myötä palaamme tähän alkuperäiseen tuomioon ja rakennamme muurit vielä korkeammiksi. Olen aina nähnyt tämäntyyppistä toimintaa lapsuuden traumojen tuloksena. Vaikka saattaa olla jokin trauma, joka täytyy käsitellä, tuomitseminen pitää meidät tuossa kaavassa. Tuomitsemista voidaan tehdä koska tahansa elämämme aikana. Ole tarkkana, minkä laatikon luot itsellesi.

Kannattaa mainita, etten puhu tässä mitättömistä tuomitsemisista, enkä ehdota luopumaan henkilökohtaisista rajoista. Teemme kymmeniä havaintoja ja pikkutuomitsemisia joka päivä. Se, että ajattelet (omassa päässäsi), ettei jonkun pitäisi käyttää vaaleanpunaista, ei merkitse välttämättä, että rakennat muuria kaikkia pinkkejä asioita vastaan. Jos se ei ole kalvava asia, päästä sitä vain irti. Lisäksi jos olet ottanut etäisyyttä johonkuhun oman hyvinvointisi vuoksi, pidä tuo raja. Jossain kohtaa tarkastele tuota tuomiota, jota käytettiin rajan muodostamiseen, pitäen tuon rajan edelleen. Minun täytyi erota muutama vuosi sitten narsistisesta ystävästä. Samaan aikaan kun tutkin tuota kokemusta löytääkseni anteeksiannon ja päästääkseni irti, tiedän, että yhteinen aikamme on ohi. Erottelukyky on hyvin eri asia kuin tuomitseminen.

Kun tarkastellaan suhteita – toisten tai itsesi kanssa – tuomitseminen on rakkauden vastakohta. Kun sanot: "Minä en tekisi sitä näin", puhutaan erottelukyvystä. Sen päättäminen, mikä on oikein sinulle, on erottelukykyä. Kun sanot: "Hän teki sen väärin", tuomitset. Sen päättäminen, mitä muiden pitäisi tai ei pitäisi tehdä, on tuomitsemista. Tuomitsemme myös itsemme. Voimme päättää antaa anteeksi itsellemme sen sijaan, että "meidän pitäisi". Ei voi tuomita ja rakastaa jotakuta samanaikaisesti, ei myöskään itseään.

Päästä täysin irti menneisyydestäsi. Kun sumu hälvenee, saatat löytää itsesi korkeimmalta mahdolliselta aikajanaltasi. Hävittäköön rakkaus kaikki tuomitsemiset maailmastasi. Rakkaus on aina voimakkaampaa kuin mikään tuomitseminen.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää eteenpäin - kokonaisuutena ja alkuperä mainittuna, mikä on viestintuojien ehto vapaalle välitykselle.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >