HomeViestejäNatha Jay14.1.2021 - Rakkaus ja huolenpito

14.1.2021 - Rakkaus ja huolenpito

RAKKAUS JA HUOLENPITO

Kirjoittanut Natha Jay (walkinginbothworlds.com)
14.1.2021
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Muutama vuosi sitten luin artikkelin rakkaudesta ja huolenpidosta. Se todella jäi mieleeni, koska tuon tutkimuksen tulokset olivat vastoin yleistä uskomusta. Oletamme tavallisesti, että rakastamme ensin ja sitten pidämme huolta niistä, joita rakastamme. Vaikka tämä saattaa olla perusta joillakin, psykologian mukaan se on voimakkaampaa toisinpäin – rakastamme sitä, kenestä (tai mistä) pidämme huolta. Huolenpito tapahtuu ensin.

Tämä saattaa selittää, miksi hyvin monet empaatit huomaavat rakastuvansa toivottomasti narsisteihin. Narsistit odottavat aina huolenpitoa, mitä empaatit antavat ja näin lisäävät kiintymystään. Huolenpitäminen ihmisistä (tai lemmikistä tai puutarhasta) lisää luonnostaan rakkautta heitä kohtaan. Ihmisten on luonnollista rakastaa enemmän panostamalla huolenpitämiseen. Se osoittaa myös tarpeen rajoihin huolenpitäjällä, erityisesti romanttisessa suhteessa.

Tämä antaa kurkistuksen myös pirstoutuneeseen suhteeseemme kehon kanssa. Hyvin monet ihmiset pitävät kehoaan "itsenään" ja syystä tai toisesta he eivät ajattele kovin ylevästi itsestään. Se miten kohtelemme kollektiivisesti kehojamme, heijastuu tässä hologrammitodellisuudessa siihen, miten kohtelemme kollektiivisesti Maata. Ei kovin kaunista. Vieläkin käsitteet itserakkaus ja itsehoito ovat niin vieraita, ettemme edes tiedä, mistä aloittaa.

Aloita tästä: rakastamme sitä, mistä pidämme huolta – ei toisinpäin. Aloita huolenpidosta, ja siitä tulee luonnostaan rakkautta.

Olen aina tuntenut, että asun tässä kehossa – en ole tämä keho. Kyse on aina ollut siitä, että on hyvä tilanhoitaja ja hyvä vieras. Pidän huolta tästä pienestä eläimestä parhaan kykyni mukaan, ja luotan, että se tukee minua parhaan kykynsä mukaan. Keholla on oma viisautensa, ja se pyrkii aina terveyteen. Kyllä, sairautta ja kuolemaa on, mutta keho tekee parhaansa mahdollisimman kauan.

En sano, ettei minulla ole ollut omat hetkeni. Joka suhteessa on koettelemuksensa, myös suhteessa kehoon. Kun minulla diagnosoitiin ataksia, tunsin uskomatonta pettymystä kehooni. Kesti pari vuotta korjata tuo välirikko. Jos sinulla on ollut haasteita kehosuhteessasi, anna anteeksi itsellesi ja siirry eteenpäin. Ongelma on ainoastaan niissä tarinoissa, joita olet muodostanut ja joissa roikut. Kehosi ei kanna kaunaa. Se rakastaa ja tukee sinua, vaikka mikä olisi. Kunnes kuolema teidät erottaa.

Siis voitko muuttaa dynamiikkaa kehosi kanssa? Voitko nähdä sen omana olemuksenaan? Voitko välittää tästä fyysisestä olennosta huolenpitäjänä? Saatat yllättyä, miten se muuttaa koko elämääsi. Kun terveys lisääntyy huolenpidon myötä, tulee helpommaksi elää tässä fyysisessä elämässä. Kun huolenpito muuttuu rakkaudeksi, se avaa ovia onnellisuuteen, joita et tiennyt koskaan olevankaan. Kun tämä itserakkaus heijastuu ulkoiseen maailmaan, Maa paranee. Se on sen arvoista.

Onnellisuudella ja rakkaudella saattaa olla juuret suoliston/vatsan terveydessä. Vielä yksi syy huolenpitämiseen kehosta. Kehossa on kolmet aivot tai kolme kontrollikeskusta: aivot, sydän ja suolisto. Kun tiede oppii enemmän suoliston terveydestä, havaitsemme sen vaikuttavan mielialaan, jopa immuunijärjestelmään. Kehosta huolehtiminen palkitsee hyvin. Se ei ole ainoastaan pyhä tehtävä, se on myös kamalan käytännöllistä.

Useimmat meistä tietävät, että tunneahdistuksemme kohdistaminen muihin ei ole koskaan hyvä idea, eikä se ratkaise taustaongelmia. Vain henkilökohtainen varjotyö voi tarttua siihen, mitä oikeasti tapahtuu. Jos meillä on huono päivä, useimmat meistä välttävät lapsille huutamista, koiran potkimista tai puolison sättimistä. Kuitenkin meille tuntuu olevan täysin ok ottaa pari drinkkiä rentoutuaksemme. Emme ole huolissamme oman kehomme pahoinpitelemisestä. Alkoholi on myrkkyä. Savukkeet ovat myrkkyä. Ylisyönti rasittaa, ja liikalihavuudella on yhteys syöpään. Älä anna mielesi ongelmien varastaa fyysistä terveyttäsi. Kysy aina itseltäsi: "Onko tämä parasta keholle, josta pidän huolta?"

Kuten kaikessa, tapojen muuttaminen vie aikaa. Muista myös, että tulokset vaativat aikaa. Minulta vei kaksi vuotta saada suolistoni terveys takaisin. Se oli jokaisen minuutin arvoista. Olen varma, että jatkuva optimismini ja onnellisuuteni on sidoksissa suoraan tuohon sitoutumiseen. Ole lempeä itsellesi, mutta myös täysin omistautunut muuttamaan kehosuhteesi. Tähän sisältyy sisäinen dialogi sekä toiminta. Kehosi kuuntelee kaikkea, mitä ajattelet. Sano hyviä asioita ääneen, lisäten näin omaa tiedostamistasi.

Kiitos, Keho, että olet aina niin lannistumaton! Omistaudun pitämään sinusta huolta. Ja niin se on.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >