HomeViestejäNatha Jay4.12.2019 - Aikuiseksi kasvaminen

4.12.2019 - Aikuiseksi kasvaminen

AIKUISEKSI KASVAMINEN
 
Kirjoittanut Natha Jay (walkinginbothworlds.com)
4.12.2019
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
1960-luvulta saakka aikuiseksi kasvaminen on ollut yhtä kuin itsensä myymistä. Tämä on todellinen tragedia, koska totuus on vastakkainen. Sanotaan, että suuri valta/voima vaatii vastuullisuutta, mutta on tärkeää nähdä toinen toinen puoli … Suuri vastuullisuus johtaa suureen valtaan/voimaan. Kypsyys ei ole itsensä myymistä, se on astumista esiin. Ei voi ohjata elämäänsä, ennen kuin astuu aikuisen rooliin. Aikuisena asetat oman kurssisi.
 
Lapsena pysyminen esitetään helppona ja huolettomana elämänä. Miten se voi olla totta? Lapsena sinut pakotetaan mukautumaan vanhempiesi uskomuksiin – uskontoon, koulutuksen, sukupuolioletuksiin – tekemään, mitä käsketään, ja olemaan keikuttamatta venettä. Aikuisena saat käyttää vapaata tahtoa valitsemalla omat uskomuksesi ja oman ainutlaatuisen polkusi. Koko maailma on sinulle avoimena, jos astut omaan voimaasi ja otat vastuun omasta elämästäsi. Todelliset aikuiset ovat aina paljon onnellisempia kuin ikuiset lapset. Vapaalla tahdolla valitseminen on yksinkertaisesti mukavampaa, kuin olla olosuhteiden uhri. Siihen sisältyy myös vähemmän kitinää.
 
Sen väärinkäsityksen lisäksi, että ikuisena lapsena oleminen on haluttavaa, useimmilla ihmisillä ei ole koskaan ollut todellisia aikuisia roolimalleja. Ikuiset lapset ovat kasvattaneet monet heistä, eikä heillä ole mitään todellista viitekehystä siihen, miltä aito kypsyys näyttää. Jos olen rehellinen, niin tämä särkee sydämeni. Minut kasvattivat hyvin tietoiset ja introspektiiviset ihmiset, eikä monilla ole tuota perustaa. Älä koskaan aliarvioi hyvän lapsuuden etuja ja huonon lapsuuden arpia.
 
Syyttelyä ja kiukunpuuskia tapahtui aikuissuhteissa. Sortaminen ja uhriutuminen olivat tavallisia työpaikkakokemuksia. Perheen saaminen vain lisäsi stressiä, ei iloa. Elämä oli tehty erittäin vaikeaksi. Tämä on ikuisen lapsen mentaliteetti. Uneksien aina helposta elämästä, jota ei koskaan oikeasti ollut. Omissa kokemuksissani tämä särkynyt maailma kuvasti aikaani koulussa. En malttanut odottaa aikuiseksi kasvamista, jotta voisin suunnitella oman kohtaloni. Mutta minulla oli vahvoja ja kypsiä aikuisia, joita käyttää roolimallina.
 
Tässä kohtaa saat olla todella rehellinen itsellesi. Toimivatko vanhempasi oikeasti kuin aikuiset? Oletitko, että he toimivat aikuismaisesti, pelkästään siksi että he olivat vanhempasi? Voitko katsoa lapsuuttasi ja nähdä, minkä olet leimannut aikuiseksi käyttäytymiseksi, mutta mikä ei todellisuudessa ollut sitä? Tuntuisiko elämäsi sinusta erilaiselta, jos muotoilisit uudelleen ajatuksesi aikuiseksi kasvamisesta? Jatkatko tyytyväisenä nykymääritelmälläsi? Pohdi näitä kysymyksiä ja katso, mitä tulee esiin?
 
Jotkut ajattelevat, että kypsyys on pelkästään sen tekemistä, mitä täytyy tehdä – ei sen, mitä haluaa. Minä katson asiaa eri tavalla. Kypsyys on täyttä vastuuta omasta ilmaisustasi (luominen). Kypsyys on kaikkien ajatustensa ja halujensa pitämistä omassa päässään ja niiden puhumista tai niiden mukaan käyttäytymistä vasta, kun on ajatellut seuraamuksia. Periaatteessa aivojensa käyttämistä suodattimena. Tämä muuttaa kaikkea vuorovaikutusta ja näin luo uuden todellisuuden. Seuraava taso on ohjata ajatuksensa uudelleen, jotta sisäinen dialogi on, mitä oikeasti haluaa sen olevan. Tämä on todellista aikuistumista.
 
Universumi odottaa kohta kypsyystasoa, jota useimmat eivät ole koskaan pohtineet. Nyt on aika muotoilla uudelleen ajatuksensa aikuiseksi kasvamisesta. Olemme jättämässä ikuiset lapset uhrimentaliteettiinsa ja siirtymässä henkilökohtaisen voiman/vallan kautta kypsälle, ehdottoman vastuullisuuden tasolle. Henkilökohtaisen valtansa ja sen ajatteleminen, miksi sitä ei ehkä ole, on paras tapa valmistautua tähän muutokseen. Ole lempeä itsellesi … Se miten päädyit tähän, ei ole sinun vikasi, mutta on ehdottomasti sinun vastuullasi muuttaa se. Siitä aikuiseksi kasvamisessa on oikeasti kyse.
 
-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >