HomeViestejäNatha Jay6.11.2019 - Persoonallisuusjatkumo

6.11.2019 - Persoonallisuusjatkumo

PERSOONALLISUUSJATKUMO
 
Kirjoittanut Natha Jay (walkinginbothworlds.com)
6.11.2019
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
Emme voi enää tarkastella maailmaa polariteettilinssien läpi. Ei enää mustaa ja valkoista, ainoastaan harmaan sävyjä. Oletko valmis päästämään irti ehdottomuuksista? Oletko valmis tutkimaan valtavaa määrää mahdollisuuksia "sillä välillä"? Maailmasta tulee paljon suurempi, kun on loputtomasti mahdollisuuksia, eikä vain kaksi perusvaihtoehtoa. Haluan tutkia tätä.
 
Jotkut yrittävät käyttää tätä ajatusta oikeutuksena omaan hedonismiinsa. "Jos mikään ei ole todellisuudessa huono asia, niin kaikki mitä teen, on hyvä asia, eikö vain?" Minä katson sitä toisesta suunnasta. Meillä on aina pääsy parempaan versioon itsestämme. Luonto haluaa kasvaa, laajentua ja kehittyä. Jos et tee sitä, on sinun vastuusi selvittää miksi ja tarttua ongelmaan. Ehdoton henkilökohtainen vastuu. Ole tuomitsematta siinä, missä olet, mutta pysy liikkeessä.
 
Ennen oli helpompaa ajatella ihmispotentiaalia kerroksina: keho, ego, henki. Tänä aikana ihmiset heräävät nopeasti, ja ego voi vaihdella hurjasti. Menneitä ovat ne päivät, jolloin koko elämän ajan oli yksi muuttumaton peruspersoonallisuus. Nyt on helpompaa (ainakin minulle) ajatella ihmiskokemusta jatkumona. Valopuolen ja varjopuolen sijasta meillä on pääsy kaikki vaihtoehtoihin sillä välillä. Persoonallisuusjatkumomme voi visualisoida sateenkaarena – voimme värähdellä asteikon kummassakin päässä tai jossain sillä välillä.
 
Avaimena on selvittää, missä olet valtaosan ajastasi ja miten nopeasti pomppaat takaisin pudottuasi alempiin värähtelyihin. Me kaikki putoamme. Haluatko todisteita? Potkaise vain varpaasi ovenpieleen, kun menet vessaan kahdelta aamulla … Se heittää sinut suoraan vihaan ja syyttelyyn, vaikka olisit kuka. Kysymys kuuluu: miten pitkään annat itsesi olla siinä? Kaikki putoavat, mutta jotkut pomppaavat suoraan takaisin. Palaaminen ajankohtaiseen "tavoitetilaan" (set-point) on luonnollista. Ja se auttaa sinua löytämään, mikä "tavoitetilasi" on.
 
Missä vietät suurimman osan ajastasi? Vihainen? Onnellinen? Hämmentynyt? Peloissaan? Meillä kaikilla on pääsy koko kirjoon. Fokusoituminen ja harjoittelu auttaa meitä liikkumaan haluamaamme suuntaan. Tässä on kyse mielen mestaruudesta. "Ajat" koko todellisuutta niillä tarinoilla, joita ajattelet. Valitse ne, jotka tukevat sitä, keneksi haluat tulla.
 
Nyt pyöräytämme tämän ympäri, ystäväsisäpiirisi valitsemiseen. Tämä ei liity mitenkään tuomitsemiseen, ainoastaan erottelukykyyn. Erona on tämä: tuomitseminen sanoo, että asiat ovat väärin, kun taas erottelukyky sanoo, että asiat ovat väärin minulle. Minulla on ystäviä, jotka ovat addikteja, ja toisia narsismin eri tasoilla. Voin rakastaa heitä siinä, missä he ovat polullaan, tietäen kuitenkin, että minun täytyy pitää tiettyä etäisyyttä kulkeakseni omaa polkuani. Rajat ovat oleellisia. Sinulla on suurempi rakkauskapasiteetti, jos pidät kenttäsi puhtaana. Vietä aikaa sellaisten ihmisten lähellä, jollaisiksi haluat tulla.
 
Tarkastellessasi toisia arvioi heidän tekojaan. Sillä ei ole merkitystä, että voit nähdä heidän sielunsa sädehtivän valon. Sillä ei ole merkitystä, millaisia he sanoisivat olevansa, jos jokin olosuhde olisi eri tavalla. Egopersoonallisuus (värähtelytason "tavoitetila") näkyy teoissa. Henkilökohtainen tietoisuustaso näkyy päivittäisissä toimissa. Ihmiset ovat juuri siinä, missä he haluavat olla, eikä kukaan voi muuttaa heitä. Muutos on täysin sisäistä. Ei ole rakastavaa yrittää muuttaa toisia. Se saa jonkun tuntemaan, että hänet tuomitaan, ja toisen turhautumaan. On taito tietää, milloin lähteä.
 
Muista myös, että voimme tuntea toiset vain niin syvältä, kuin tunnemme itsemme. Voimme rakastaa toisia vain niin syvästi, kuin rakastamme itseämme. Voimme nähdä toiset vain niin syvältä, kuin näemme itsemme. Tunne itsesi, jotta voit tuntea muut. Muista tämä myös toisinpäin. Toiset voivat tuntea sinut, rakastaa sinua ja nähdä sinut vain niin syvältä, kuin itsensä. Älä loukkaannu, kun joku ei anna sinulle sitä rakkautta, jota hän ei voi antaa itselleen. Se, että sinä näet syvälle, ei merkitse, että ihmiset ympärilläsi ovat tehneet sisäisen työn vastatakseen siihen. He tekevät parhaansa siitä, missä he ovat, mutta älä oleta heidän toimivan sinun tasollasi.
 
Tämän jatkumon tarkasteleminen antaa meille yhden tavan nähdä itsemme ja muut. Voimme haastaa itsemme saavuttamaan uusia korkeuksia, vähitellen ja tuomitsematta oikeaa ja väärää. Voimme arvioida rehellisesti ystäväpiiriämme. Voimme kulkea maailmassa tietoisempana, mikä on pelin pointti. On ok muuttua ja kasvaa millä tahansa vauhdilla. On ok jättää ihmiset kasvamaan omaa tahtiaan siihen, missä he ovat polullaan. Mitä enemmän on ihmisiä, jotka kehittyvät tietoisesti, sitä tasaisemmaksi polku tulee toisten seurata. Suurin palvelus jonka voit antaa maailmalle, on oma kasvusi. Tutki omaa persoonallisuusjatkumoasi.
 
-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >