HomeViestejäNatha Jay27.10.2019 - Ammattilaisvinkkejä

27.10.2019 - Ammattilaisvinkkejä

AMMATTILAISVINKKEJÄ
 
Kirjoittanut Natha Jay (walkinginbothworlds.com)
27.10.2019
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
Tiedän, että paljon asioita tapahtuu eikä ole roppakaupalla käytännön opastusta. Jossain kohtaa suurin osa opastuksestasi tulee sisältä. Toisaalta tarvitsemme vielä vähän tukea joskus, joten haluan jakaa joitain omia työkalujani, jotka auttavat minua löytämään selkeyttä. Ne kaikki nojaavat kuitenkin tiedostamiseen, joten nämä vinkit ovat ihmisille, jotka ovat kehittäneet taidon tarkkailla – sekä itseä että muita. Toivottavasti ne tasoittavat ainutlaatuista matkaasi.
 
Kuuntele intuitiotasi – Tuntuu yksinkertaiselta, mutta miten tiedät, onko kyse intuitiosta vai egosta? Auttaa, kun selvittää, mikä pään osa sai tuon viestin ja miltä se kuulosti tai näytti. Harjoitus. Valitse yksitavuinen (lyhyt), "tunteeton" sana, kuten kirja tai tuoli. Sulje silmäsi ja sano tuo sana hiljaa. Pane merkille tuo ääni (tai väri tai aistimus). Sano nyt tuo sana vain pään etuosassa. Sitten vain takaosassa. Sitten kummallakin sivulla erikseen. Pane merkille, miten se muuttaa ääntä tai kuvaa tai mitä tahansa. Harjoittele tätä joka päivä. Kun mieleen tulee tarina, jonka tiedät varmasti olevan egoasi, miltä alueelta se tulee? Tämä vaatii harjoittelua, mutta se on hyödyllinen työkalu. 
 
Noudata "mutuasi" – Ongelma tässä on, että tunteesi voivat olla dramaattisesti erilaiset ennen jotain kohtaamista, sen aikana ja jälkeen. Ole todella tietoinen tuntemuksistasi kussakin vaiheessa. Jos sinusta tuntuu upealta, melkein erityislaatuiselta, kun olet jonkun kanssa, ja sitten kamalalta jälkikäteen (kuin selviäisit huumeesta), niin jokin on kamalan pielessä. Jos sinusta tuntuu kamalalta, kun hän lähtee, kuitenkin kaipaat hänen paluutaan, niin mieti, että kyse saattaa olla vakavasta läheisriippuvuudesta tai jostain oliosta. Kenties kummastakin – ne eivät sulje toisiaan pois. Ihmiset ja tilanteet jotka ovat todella hyviä sinulle, jättävät autuaan tai ainakin onnellisen tunteen jälkeensä. Kiinnitä todella huomiota siihen, miltä sinusta tuntuu kohtaamisen jälkeen.
 
Avaa sydämesi – Kyse ei ole valokatkaisimesta – sydän avautuu sitten, kun on valmis. Voit kuitenkin tehdä tukevan ympäristön avoimelle sydämellesi. Voit tehdä myös kemiallisen tunnekoktailin rohkaisemaan avautumista. Tuon ympäristön luomiseen sisältyy päivittäinen kiitollisuus, tietoinen hengittäminen ja läsnäoleminen. Tunnekemikaaleja voi synnyttää ajattelemalla asioita, jotka tuovat sinulle iloa, tai katsomalla iloisia videoita. Miksi luulet monien ihmisten katselevan videoita kissoista, koirista tai eläinvauvoista? Se tuottaa kemikaaleja, jotka rentouttavat meitä ja avaavat meidät rakkaudelle. Tee, ajattele tai katsele jotain, mitä avaa sinua, ja tunne, miltä keho tuntuu tuossa tilassa. Kun teet tätä, se luo polun sydämeesi ja jättää kutsun.
 
Ota huomioon luotettujen ystävien neuvot – Olen totaalinen "kysy-reikä" (ask-hole) (se persereikä (asshole) joka pyytää neuvoja ja sitten ei käytä niitä). Tätä varten sinun täytyy olla todella tietoinen siitä, mistä käsin ystäväsi toimivat. Minulla on ystäviä, jotka ovat hyvin mentaalisia, ja ystäviä jotka ovat hyvin intuitiivisia, ja useita muita vaihtoehtoja siltä väliltä. Kuuntelen kutakin (todella kuuntelen) ja sitten päätän, mikä ajattelutapa sopii nykytilanteeseeni. Sitten vertailen heidän ratkaisuaan omaan intuitiooni ja teen valinnan. En sivuuta tuota inputia, se ei ehkä vain ole linjassa tavoitteideni kanssa kyseisessä tilanteessa. Kuuntele niitä, jotka välittävät sinusta, mutta vain sinä tiedät, mikä on parasta omalle polullesi.
 
Kuuntele kehoasi – Tässä on runsaasti yritystä ja erehdystä. Kaksi isoa asiaa: rakenna aktiivisesti positiivista dialogia kehosi kanssa ja toimi, kun saat viestin. Varmista, että puhut kehollesi samalla tavalla, kuin haluat itsellesi puhuttavan. Kun joku sanoo minulle: "Olet syvältä ja näytät paskalta! Tee paremmin ja kestä se kaikki!" hän ei saa täyttä panostani. Toisaalta jos hän sanoo: "Onko kaikki ok? Sinulla on täysi tukeni parantumiseen. Kerro, mitä tarvitset", niin olen täysillä mukana. Ajatuksillasi ja sanoillasi on enemmän merkitystä, kuin pystyn kertomaan. Ja kun kehosi pyytää jotain, tee se, vaikkei se olisi osa rutiiniasi. Enemmän unta? Enemmän vettä? Enemmän pihviä? Kourallinen viinirypäleitä? Vastaa sen pyyntöihin ja kiitä sitä joka tilaisuuden tullen.
 
Katsele elämääsi tarkkailijamielellä – Juttuna tässä on, että voimme tarkkailla vain lyhyen aikaa. On useita egomielen tasoja, joten käytä tarkkailijamieltä egontason valitsemiseen. Esimerkiksi, rakastan muuttaa kaiken muotoon: "Tämä tapahtuu minun hyväkseni", ja se on vain egon jalostamista. Tarkkailijamieli vain tarkkailee. Jos on häivähdyskin itsensä tuomitsemista, oikeaa ja väärää, niin olet edelleen egossa. Tarkkailijamieli katselee ilman mieltymyksiä. Se on upea paikka mennä valitsemaan haluamasi egoreaktio, mutta sinun täytyy edelleen valita jokin egoreaktio. Heristänkö nyrkkiä, vai nauranko itselleni? Tapahtuuko tämä tilanne minulle vai minun hyväkseni? Kietoudunko menneisyyteen/tulevaisuuteen, vai keskitynkö läsnä olevaan hetkeen? Ego on oleellinen, mutta muokattavissa. Tarkkailijamieli antaa sinulle tauon tehdä valinnan.
 
Näiden asioiden tekeminen säännöllisesti nostaa tietoisuuttamme, mikä sallii meidän tehdä valintoja, jotka tukevat parasta aikajanakokemustamme. Jos teillä on muita vinkkejä ja temppuja, jakakaa niitä kommenttiosiossa. Olemme kaikki yhdessä tässä hullussa kyydissä, joten autetaanpa toisiamme kaikin tavoin, joihin pystymme!
 
-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >