HomeViestejäNatha Jay29.6.2019 - Kiitollisuus harjoituksena

29.6.2019 - Kiitollisuus harjoituksena

KIITOLLISUUS HARJOITUKSENA
 
Kirjoittanut Natha Jay (walkinginbothworlds.com)
29.6.2019
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
Ajattelemme usein kiitollisuutta tunteena, jota koetaan vain inspiroituneena. Tuntuu helposti valheelliselta yrittää tehdä kiitollisuusluetteloa ollessaan samalla myös vähän tyytymätön maailmaan. Haluan sinun miettivän uudestaan, mitä kiitollisuus on. Yritä käyttää sitä harjoituksena tunteen sijasta.
 
Jokaisessa harjoituksessa on hyviä päiviä ja huonoja päiviä. Pianonsoitto, jooga, meditointi, juokseminen – joskus se kulkee helposti, ja joskus vain puskemme sen läpi. Mutta jos teemme sitä vain silloin, kun se on helppoa, emme ehkä tule koskaan paremmaksi. Päivittäinen harjoittelu tapahtuu päivittäin, ei vain silloin, kun siltä tuntuu. Miksi emme tekisi samaa kiitollisuuden kanssa?
 
Kuten useimmilla jossain etuoikeutetussa kulttuurissa, minulla oli tapana valittaa paljon. Vanhemmat työtoverit kehottivat minua olemaan kiitollinen siitä, mitä minulla oli. Ei ketään voi käskeä tuntemaan jotain – homma ei toimi niin. Mutta oikeastaan se on enemmän mielen asia kuin tunne … ensin. Muuttamalla säännöllisesti ajattelutapaansa ajattelee lopulta rauhallisempia ajatuksia, ja sitten tunteet seuraavat. Kiitollisuus avaa sydäntä, kun sitä harjoitetaan päivittäin. Se on oikopolku korkeampaan värähtelyyn.
 
Jos käytät mediaa antamaan tietoja elämästäsi, ei ole paljon, mistä olla kiitollinen. Muista aina, että on taloudellisesti kannattavaa pitää meitä tyytymättöminä ja jakautuneina. Siinä ei ole yksinkertaisesti rahaa, että ihmiset ovat tyytyväisiä itseensä tai siihen, mitä heillä on. Inhimillinen yhteys tyydyttää useimmat tarpeet (todellinen yhteys, ei pinnallinen seurustelu), joten meidän pitäminen jakautuneena, eristäytyneenä ja pelokkaana on hyvä bisnes. Etsi sivustoja, jotka lähettävät sinulle päivittäin hyviä uutisia tasapainottamaan standardijuttuja.
 
Tämän matkan aloittamiseksi sinun kannattaa kutistaa fokuksesi vain SINUUN. Ei maailman uutisia, ei paikallispolitiikkaa, ei edes henkilökohtaisia suhteita – vain sinä. Ei myöskään sinua verrattuna johonkin toiseen. Ei ole "enemmän kuin" tai "vähemmän kuin", jos ei vertailla. Aloita tästä. Aloita perustarpeistasi fyysisenä olentona. Se voisi mennä näin: "Olen kiitollinen, että minulla on ruokaa syötävänä. Olen kiitollinen juoksevasta vedestä, jossa kylpeä. Olen kiitollinen kodistani, joka antaa minulle suojan säätä vastaan." Ja niin edelleen. Luettele ainakin viisi asiaa per kategoria.
 
Laajenna seuraavaksi vähän perspektiiviä luontoon. "Olen kiitollinen lämpimästä auringosta kasvoillani. Olen kiitollinen tuntiessani ruohon jalkojeni alla. Olen kiitollinen eläimistä, joita näen ja joiden kanssa jaan kotini." Luettele taas ainakin viisi asiaa. Siirry sitten suhteisiin, vanhoihin tai nykyisiin. "Olen kiitollinen rakastavasta äidistäni. Olen kiitollinen kaikesta, mitä suhteeni opettaa minulle. Olen kiitollinen ystävieni tuesta." Voit ottaa mukaan myös "asioita" … "Olen kiitollinen tästä kauniista puserosta. Olen kiitollinen tästä uskomattomasta kirjasta."
 
Sitten kun nämä luettelot tulevat helposti, kasvata tilannetta kiitollisuudesta arvostukseen. Arvostus on vähän voimaantuneempaa. Aloita kiitollisuudesta, ja muuta sitten sanoja nähdäksesi, miltä se tuntuu. Sitten kun pystyt todella arvostamaan omaa elämääsi, voit laajentaa sen ulkopuolelle. Pidä fokuksesi kapeana ensin. Löydä itsestäsi ja omasta elämästäsi arvostettavia asioita.
 
Pieni ansa tarkkailtavaksi: älä sekoita kiitollisuutta ammattiuhrina olemiseen. "Olen kiitollinen, että ______ (lisää näkymätön olento tähän) huolehtii minusta. Olen kiitollinen _____ :sta (lisää poliittinen ehdokas tähän), koska hän pelastaa maailman." Kiitollisuuteen liittyy jonkin tason henkilökohtaista vastuuta ja voimaantumista. Pointtina on panna merkille omassa elämässäsi asioita, jotka ovat melko uskomattomia juuri sellaisina, kuin ne ovat. Kiitollisuus tuo sinut läsnäolevaan hetkeen, tämänhetkiseen omaan elämääsi.
 
Suosittelen tekemään luettelon kaksi kertaa päivässä, aamulla ja ennen nukkumaanmenoa. Joillekin teistä on parempi päiväkirja, toisille luettelo mielessä. Tee siitä osa rutiiniasi. Itse teen luettelon mielessä herätessäni aamulla ja sammutettuani valon illalla nukkumaan mennessä. Jos sinulla on kumppani, jota arvostat, sano kiitollisuutesi ääneen. Päivän aikana tee luettelo mielessä siitä, mikä on hämmästyttävää, kun asioita tulee esiin. Se voi olla mitä tahansa … herkullinen lounas jonka juuri söit, tai jotain kivaa mitä työtoveri sanoi.
 
Samanlaiset vetävät toisiaan puoleensa. Kun siirrät vähitellen ajatuksesi sydänpohjaiseen tilaan, löydät toisia, jotka tekevät samoin. Sinulla alkaa olla enimmäkseen mukavampaa elämässäsi. Ja on ehdottomasti totta, että muutamme maailmaa sisältä käsin. Oman värähtelysi nostaminen nostaa koko planeettaa. Kiitollisuus on varteenotettava harjoitus.
 
-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >