HomeViestejäNatha Jay25.6.2019 - (Henkisen) työn tekeminen

25.6.2019 - (Henkisen) työn tekeminen

(HENKISEN) TYÖN TEKEMINEN
 
Kirjoittanut Natha Jay (walkinginbothworlds.com)
25.6.2019
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
Mitä henkisyys on? Mitä oikeasti merkitsee tehdä sitä työtä? Miten tietää, että se oikeasti toimii? Paljon kysymyksiä. Ja mikä pahempaa, hyvin monet yrittävät tehdä rahaa henkisellä heräämisellä, johtaen ihmisiä puutarhapolkua taas uuteen umpikujaan. Kuten monissa asioissa, saattaa olla parempi määritellä ensin, mitä se ei ole.
 
Työn tekeminen ei ole huumeiden käyttämistä. Ei edes psykoaktiivisten, ainakaan usein. Kyllä, kasvilääkkeet voivat auttaa ihmisiä avautumaan, ja rohkaisen joitain ihmisiä siihen. Kerran. Ongelmana on, että ihmiset ovat peruslaiskoja sisäisen työn osalta, ja on koko joukko ihmisiä, jotka sotkevat huumattuna olemisen henkisyyteen. Mieltä avaavia huumeita käytetään näyttämään, mikä on mahdollista ilman niitä. Tunnen ihmisiä, jotka käyttävät sieniä neljännesvuosittain, mutteivät meditoi koskaan sillä välillä. Henkisyys vaatii mentaalista tiedostamista ja päivittäistä integrointia. On kulttuurimme oire luulla, että voimme vain ottaa jotain huumetta löytääksemme valaistumisen. Ei niinkään.
 
Työn tekeminen ei ole positiivista ajattelua. Korkeammilla tasoilla positiivinen ajattelu on välttämättömyys … rämmittyään ensin alitajunnan törkyjen läpi. Jos yrittää aloittaa siitä, ongelmana on tietoisuuden puute. Teemme kolme minuuttia affirmaatioita ja sitten soitamme samoja vanhoja taustanauhoja seuraavat 16 tuntia. Positiivinen ajattelu on upea työkalu, mutta vasta sen juurruttua alitajuntaan. Sitten ajattelemme onnellisia ajatuksia melkein koko ajan. Ennen kuin tämä voi tapahtua, alitajunta täytyy puhdistaa ja meidän täytyy olla tietoinen joka ikisestä ajatuksesta. Joka. Ikisestä. Ajatuksesta. Useimmat meistä eivät voi aloittaa siitä, vaikka "autuusihmiset" yrittävät kertoa meille, että jos ajattelemme vain onnellisia ajatuksia, kaikki muu tapahtuu automaattisesti. Ei tapahdu.
 
Työn tekemisessä ei ole kyse opinkappaleista. Jos on taipuvainen opinkappaleisiin, etsii niitä kontekstista riippumatta. On dogmaattisia kristittyjä ja dogmaattisia ateisteja. Jotkut ovat dogmaattisia ruokavalinnoissa, toiset nurmikonhoidossa. Tosiaankin, ihmiset rakastavat tiukkoja sääntöjä, joko noudattaakseen tai rikkoakseen niitä. Todellinen henkisyys perustuu tuomitsemattomuuteen, myös itseään kohtaan. Kukaan meistä ei ole täydellinen, ja myös parhaansa tekemisen asteikko vaihtelee päivittäin. Kyllä, tee parhaasi, mutta älä koskaan säti itseäsi. Ja muista aina, etteivät kaikki ole samalla polulla. Jos keskityt olemaan parempi ihminen, sillä ei ole merkitystä, oletko ateisti vai kristitty vai wiccan kannattaja vai mikä tahansa. Opinkappaleita tyrkytetään ulkopuolelta. Henkisyys kasvaa introspektiosta.
 
Työn tekemisessä ei ole kyse toisten vaatimisesta hyväksymään. Jos kasvusi kääntyy poispäin nykyisistä ystävistäsi, sinun velvollisuutesi on etsiä uusi piiri. Heidän velvollisuutensa ei ole koskaan mukautua uuteen sinuun. Kun tulet ulos mistä tahansa kaapista, jotkut ystäväsi kannustavat sinua ja toiset yrittävät työntää sinut takaisin sisään. Sinä olet se, joka muuttui – ja hyvä sinulle, kehittyminen ja muu! – mutta ole valmis päästämään irti ihmisistä. Kehitymme jokainen omaa tahtiamme. Älä odota tai raahaa muita. Voit "hoitaa" vain itsesi.
 
Työn tekemisessä on kyse läsnäolosta ja tiedostamisesta. Tavoitteena on olla täysin läsnä ja täysin tietoinen joka hetki. Luin kerran, että tavoite oli tehdä jokainen hengenveto tietoisesti. Anteeksipyyntö joukon perfektionisteilta, mutta minusta tämä on todella inspiroivaa. En ole lähelläkään tuota tasoa, mutta vedän tietoisesti henkeä useita kertoja päivässä. Ensin on uuvuttavaa olla tietoinen jokaisesta ohikulkevasta ajatuksesta. Aloita sanoista. On helpompaa olla todella läsnä siinä, mitä sanoo ääneen. Aloita siitä, missä tahansa olet, ja kiinnitä huomiota.
 
Työn tekeminen vaatii omistautumista ja kurinalaisuutta. En ole varma, miksi tämä aspekti pelottaa monia ihmisiä. Kaikki vaatii omistautumista ja kurinalaisuutta … pianonsoiton oppiminen, tanssitunnit, uusi ammatti, kävelemään oppiminen. Meidän täytyy harjoitella joka päivä oppiaksemme jonkin taidon, eikä tiedostaminen eroa siitä. Tee se ensin tiettyinä aikoina ja pieninä lisäyksinä, jottet pakahdu. Omistautuminen on sopimus itsesi kanssa. Kurinalaisuus on vapaan tahtosi käyttämistä pysyäksesi tuossa sopimuksessa.
 
Työn tekeminen vaatii päivittäistä harjoittamista. Kyllä, harjoittamisen täytyy olla päivittäistä. Jos harjaat hampaasi vain kerran viikossa, miten tehokasta se on? Tämän ei tarvitse olla iso asia, mutta sen täytyy tapahtua joka päivä. Se voi olla 45 minuuttia joogaa tai 5 minuuttia kiitollisuuspäiväkirjan pitämistä. Se voi olla kävelyä tai meditointia. Löydä jotain, mistä pidät, ja tee siitä osa päivittäistä rutiiniasi. Jos ei mitään muuta, niin hengitä tietoisesti (viiteen laskien sisään, viiteen laskien ulos) kolme minuuttia, kahdesti päivässä. Jos se minkä valitset, ei tunnu oikealta, vaihda se johonkin muuhun. Itse pidän jonkin päivittäisen harjoituksen ainakin 40 päivää ennen vaihtamista. Se riippuu sinusta. Tee vain tuosta päivittäisestä harjoituksestasi jokapäiväistä.
 
Monet ryhmät fokusoituvat siihen, miten synkkää ja pelottavaa tämä työ on, koska se voi herättää tunteita. Minäpä annan sinulle eri raamit. "Työn tekeminen" on vain alitajuisen tekemistä tietoiseksi. Se on sitä. Se voi olla tunteellista, koska silloin kun lopultakin näemme tietoisesti alitajuiset kaavat, joilla olemme eläneet, se vapauttaa tunteita ja tarinoita, joita käytämme niiden pitämiseen paikoillaan. Se on myrkynpoistoa kaikilla tasoilla. Kyllä, se voi olla tunteellista. Kyllä, se on sen arvoista.
 
Ilmennämme aina, vedämme puoleemme aina. Luomme alitajunnasta, kunnes teemme siitä tietoista. Maailmasi heijastaa, mitä tapahtuu sisäisesti. Siitä syystä henkisyys on sisäistä hommaa. Kukaan ei voi olla introspektiivinen puolestasi. Kukaan ei voi olla tietoinen ajatuksistasi, paitsi sinä. Tästä syystä teemme tätä työtä.
 
-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >