HomeViestejäNatha Jay28.3.2019 - Valheita ja oppitunteja

28.3.2019 - Valheita ja oppitunteja

VALHEITA JA OPPITUNTEJA
 
Kirjoittanut Natha Jay (walkinginbothworlds.com)
28.3.2019
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
Yhteiskunta on opettanut meille perustavanlaatuisia valheita. Valheita jotka pitävät meitä kahleissa, uhrina. Jotkut näistä valheista olivat luultavasti symboleja, joista tuli kirjaimellisia, tai jotkut epäluotettavaa kaupallisuutta. Mikä tahansa alku onkin, on aika kyseenalaistaa joitain näistä perususkomuksista, jotka aiheuttavat paljon levottomuutta. Lisätkää vapaasti tätä luetteloa kommenteissa.
 
1. Elämän pitäisi olla onnellista koko ajan. Elämä on aina liikkeessä ja niin on tunnetilakin. Täydellinen läsnäolo sille, mitä tapahtuu, tuo tietoisuutta koko elämääsi. Sanomme mielellämme: "Milloin tämä huono mieliala menee ohi?" mutta sanomme harvoin: "Nautin tästä onnellisesta ajasta." Ikään kuin odotamme "huonon" muuttuvan, mutta "hyvä" saattaisi pysyä ikuisesti. Kaikki muuttuu. Anna sen muuttua.
 
2. Jos et ole jatkuvassa onnellisuuden tilassa, sinussa on jotain vikana. Selviytymistaitojen opettamisen sijasta, pelkästään leimaamme ja lääkitsemme kaikkea, mikä ei ole jatkuvaa iloa. Äärimmäisyyksiä kannattaa lääkitä, mutta on täysin normaalia tuntea tilapäistä ahdistusta, masennusta tai kaikenlaisia "negatiivisia" tunteita. Kun ihmisille kertoo, että heissä on jotain vikana, se vaikuttaa heidän halukkuuteensa etsiä seuraa ja hyödyttää lääketeollisuutta.
 
3. Jokin asia (tai ihminen, paikka) tekee minusta onnellisen. Kestävä onnellisuus ei ole koskaan johdu ulkopuolisesta ihmisestä, paikasta tai asiasta. Lisäksi se tuo roppakaupalla kohtuutonta painetta suhteeseen, jos odottaa toisen ihmisen tekevän itsensä onnelliseksi. Tai toisinpäin, ottaa aivan liikaa itselleen, kun omistautuu tekemään jonkun toisen onnelliseksi. Et tarvitse lisää tavaraa tai uutta suhdetta tai sinun ei tarvitse muuttaa taas. Onnellisuus on sisäinen juttu. Jokainen meistä on vastuussa omasta – ja vain omasta – onnellisuudestaan.
 
4. Onnellisuus on elämän tavoite. Ei yksinkertaisesti ole mitään "onnellisena elämänsä loppuun asti". Ei ole myöskään mitään määränpäätä, paitsi hauta. Selviytymistaitojen kehittäminen ylä- ja alamäkien navigoimiseen on paljon jalompi tavoite. Ystävällisemmäksi ihmiseksi tuleminen on arvokas tavoite. Itsemestaruus, itsensä rakastaminen, menneisyyden traumojen parantaminen ja tietonsa jakaminen toisten auttamiseksi ovat kaikki hyviä vaihtoehtoja. Saat päättää oman tavoitteesi. Onnellisuus ei ole olemassaolon oletustavoite.
 
5. Sinun täytyy haluta jotain, ennen kuin teet sitä. Kukaan ei nauti kaikista askareista. Ei kukaan. Kuitenkin ne täytyy tehdä. Pyykin peseminen ja laskujen maksaminen on yksinkertaisesti välttämätöntä elämäntavassamme. Kuudennen luokan opettajani aloitti vuoden sanomalla: "Opettelemme yhteiskuntaoppia ja luonnontieteitä. Aloitamme yhteiskuntaopilla, koska en oikeastaan pidä siitä. Saamme sen pois tieltä, ja sitten keskitymme hauskoihin asioihin." Nerokasta. Sinun ei tarvitse haluta tehdä sitä, sinun täytyy vain tehdä se.
 
6. Huomion kiinnittäminen merkitsee vain yhden asian ajattelemista. Olen käynyt tämän keskustelun monta kertaa … Korkea älykkyysosamäärä näkyy ideoiden määrässä ja siinä, miten nopeasti pystyt yhdistämään eri ideoita. Jos pystyt tekemään kaiken tuon ja vielä ajamaan töihin (ja samalla laulamaan), kyse ei ole ADHD:stä – olet vain fiksu. Hyödyt enemmän jonkin mentaaliharjoituksen kehittämisestä, kuin lääkityksestä. Ainoastaan yhden asian ajatteleminen vaatii zen-mestaria. (Tai huonelämpötilan alittavaa älykkyysosamäärää.)
 
7. Jos se on laillista ja muut tekevät sitä, se ei ole haitallista. Miten monta vuosikymmentä yhteiskunnalta kesti tajuta, että tupakointi on haitallista terveydelle? Ja että alkoholi on niin myrkyllistä, että raskaana olevien naisten pitäisi välttää sitä? Nyt marihuana on vapaa-ajan huumevalinta, useimpien uskoessa sitä harmittomaksi. Se ei ole. Aivan kuten tarve ottaa olut joka ilta rentoutuakseen, niin jos sinun täytyy "pössytellä" joka päivä, se on ongelma. Aineriippuvuudesta on sekä fyysisiä että psyykkisiä seuraamuksia. Minkä tahansa aineen.
 
8. Jos et ole muissa maailmoissa, et pidä hauskaa. En ymmärrä, miten "vähemmän läsnä" alettiin samaistaa "enemmän hauskaa". Kenties se on vain eskapismia. 3D on todella tiheää värähtelyä, mutta sinun täytyy kiivetä aktiivisesti ulos siitä. Sinun täytyy olla läsnä voittaaksesi.
 
9. Kilpailu ja itsenäisyys tuovat menestystä, kun taas yhteistyötä ja keskinäistä riippuvuutta pidetään heikkoutena. Koko menestymismallimme perustuu kilpailuun ja itsenäisyyteen. Se on myös tie yksinäisyyteen ja eristymiseen. Olen melko varma, että Darwin oli pessimistinen pikku parka. Ykseystietoisuus vaatii yhteistyötä ja keskinäistä riippuvuutta. Katso luontoa, se on upeasti yhteen kietoutunut, kuten ekosysteemin pitäisi. Mitä pikemmin myönnämme, että olemme parempia yhdessä, sitä nopeammin ilo ja yltäkylläisyys voivat vallita.
 
En ole koskaan ollut "elämä on matka" -filosofian ihailija. Pidän tavoitteista. Haluan jokin maalin. En enää ajattele, että se tekee minusta kontrollifriikin – olen vain sellainen. Toisaalta tavoitteeni on sopeutettu virtaamaan elämän vuorovesien myötä. Itsemestaruus on tavoite. Oleminen enemmän läsnä ja tietoinen joka päivä on tavoite. Toisten auttaminen aina, kuin voin, on tavoite. Kaikki nämä voivat pysyä mukana riippumatta siitä, mitä elämä tuo eteeni.
 
Tämä on mahtavaa aikaa arvioida uudelleen olettamuksesi elämästä sekä henkilökohtaiset tavoitteesi. Varmista, että maailmassasi on vähemmän valheita ja enemmän oppitunteja.
 
-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >