HomeViestejäNatha Jay5.3.2019 - Uudelleenmuotoilua

5.3.2019 - Uudelleenmuotoilua

UUDELLEENMUOTOILUA
 
Kirjoittanut Natha Jay (walkinginbothworlds.com)
5.3.2019
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
On oleellista muotoilla uudelleen se, miten muistamme jonkin tapahtuman. Pienen etäisyyden kera voimme nähdä suuremman kuvan ja päättää, mikä rooli viedään eteenpäin. Olitko uhri vai selviytyjä? Uudelleenmuotoilu ei tapahdu tavallisesti hetkessä, ainakaan aluksi. Tapahtuman aikana (ja pian sen jälkeen) on tärkeämpää tuntea kaikki, mitä tulee esiin. Meidän täytyy tuntea, ennen kuin voimme päästää irti. Mutta myöhemmin … miten muistat sen?
 
Ennen kuin alamme muotoilla uudelleen henkilökohtaisia tapahtumia, haluan ajatella elämän perusolettamuksia. "Elämän pitäisi tehdä minut onnelliseksi" ja "Jos en ole onnellinen, minun täytyy tehdä jotain väärin" ovat kaksi suurinta valhetta, jotka meille on myyty. Elämän ei ollut koskaan tarkoitus tehdä meistä onnellista, vaan tehdä meistä tietoinen. Mitä tietoisempi meistä tulee, sitä helpompaa on olla onnellinen, mutta pelin pointti on kuitenkin tiedostaminen.
 
Muita suuria valheita jotka täytyy muotoilla uudelleen, on "Saavutan onnellisuustavoitteeni" ja "Miksi en ole saavuttanut vielä pysyvää onnellisuustilaa?" Tämä tunnetaan myös määränpääriippuvuutena. Minäpä selkeytän tämän: elämä ei ole koskaan pysähdystilassa, se muuttuu aina – joko kasvaa tai rappeutuu. Lisäksi ainoa kerta kun "saavumme perille" kuolevaisessa elämässä, on silloin, kun saavumme hautaan. Kuolemaasi saakka elät, mikä sisältää jatkuvaa muutosta.
 
Pointti on tämä: lakkaa sättimästä itseäsi siitä, ettet ole onnellinen koko ajan tai et ole vielä perillä. On aina syvempi tiedostamistila, aina tilaa kasvulle. Aivan kuten säännöllinen syöminen ja juominen elättävät kehon, meidän täytyy säännöllisesti ja tietoisesti sulatella ajatuksiamme ja tunteitamme. Siinä kaikki. Muotoile uudelleen, mitä ajattelet elämän tarkoituksesta ja mekanismista, ja katso, mitä tapahtuu.
 
Nyt voimme viedä uudelleenmuotoilun henkilökohtaisemmalle tasolle. Uudelleenmuotoilu ei ole välttämistä. Älä käytä tätä tekniikkaa välttääksesi synkkiä tunteita tai oikeuttaaksesi loukkaavan ihmisen. Kun olet täysin kokenut tapahtuman tunteet, parantanut haavan, muuttanut tarvittaessa rajoja ja siirtynyt eteenpäin, voit päättää, miten muistat sen. Tämä pätee kaikkeen loukatuista tunteista fyysiseen hyökkäykseen.
 
Tiedän useita ihmisiä, joita ahdisteltiin seksuaalisesti lapsena. Tuo tilanne ei ole koskaan ok, ja se jättää aina arven. Lapsina he ovat aina saalistajien uhreja elämässään. Aikuisina ne jotka ovat päästäneet irti itsesyytöksistä ja uhrimentaliteetista, ovat terveempiä ja onnellisempia. He eivät kiellä, mitä tapahtui, tai oikeuta hyväksikäyttäjää, mutta tuo trauma ei enää määrittele heitä. He ovat siirtyneet uhrista selviytyjäksi.
 
Kokemuksemme värittävät elämäämme, mutta se miten päätämme muistaa ne, määrittelee meidät. On ok kokea todella rankka tapahtuma ja tulla sankariksi, joka nousee sen yläpuolelle. On paljon helpompaa olla selviytyjä, kuin jatkuva uhri. Kirjoitat oman tarinasi. Tee itsestäsi supertähti. 
 
Jälleen kerran, elämän pointti on tiedostaminen, ei onnellisuus. Mitä sinulla on menneisyydessäsi sellaista, mikä aiheutti pettymyksen onnellisuusmittarissasi? Minkä tietoisuuden voit saavuttaa tarkastellessasi tuota tapahtumaa jälkikäteen? Mitä tiedostamislahjoja on seurannut myöhemmin elämässä? Kun voit tarkastella pienen etäisyyden takaa … muistojasi kannattaa tarkastella uudelleen. Katso elämäsi tapahtumia uusin silmin, uudessa kontekstissa.
 
Mistä voit päästää irti? Miten erilaista elämäsi on pienen uudelleenmuotoilun jälkeen? Olet vahvempi, kuin mikään, mitä olet kohdannut. Muista se. Salli itsesi saada takaisin vahvuutesi.
 
----------- 

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen. 

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >