HomeViestejäNatha Jay27.2.2019 - Sisäinen rauha

27.2.2019 - Sisäinen rauha

SISÄINEN RAUHA
 
Kirjoittanut Natha Jay (walkinginbothworlds.com)
27.2.2019
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
Monet meistä tuntuvat ajattelevan, että sisäinen rauha juontuu joko mielentilasta tai rauhallisesta ympäristöstä. Mitä jos tämä on vain osa sitä ja vieläpä pieni osa? Se minkä koemme tunteena, on pelkästään kemiallisia reaktioita kehossa. Mitä jos nämä kemikaalit ovat tärkein asia? Mitä jos sisäinen rauha on oikeasti rauha kehossamme?
 
Tiedämme kaikki, että ulkoiset ärsykkeet aiheuttavat tunnereaktiota. Kun leijona ajaa takaa, se vapauttaa adrenaliinia taistelemista tai pakenemista varten. Myös jonkin asian lukeminen politiikasta voi saada veren kiehumaan, kun vihakemikaalit täyttävät kehon. Seksuaalinen kiihottuminen voi seurata kuvan katsomisesta tai pelkästä ajatuksesta. Mutta mitä jos se toimii myös toisinpäin? Kemikaalit voivat aiheuttaa ajatuksia. Kemiallinen epätasapaino ei ole uusi käsitys vakavassa masennuksessa ja ahdistuksessa, mutta se voi olla myös hienovaraisempaa ja tärkeää jokaiselle, jolla on keho.
 
Ego esittää tukiroolia tässä, koska sen tehtävä on ylläpitää tarinoitamme, mitä ikinä ne ovatkin. Kun saamme intuitiivista informaatiota, ego yrittää saada sen sopimaan olemassa olevaan tarinajuoneemme. Kun saamme tunnekemikaaleja, se tekee saman. Jos tunnetaan vihakemikaaleja, ego etsii tunteeseen sopivaa tarinaa. Siitä maksamme sille.
 
Siis jos ajat tyytyväisenä töihin ja sitten yhtäkkiä tunnet vihaa, keksit jonkin syyn. "Vihaan työtäni!" "Puoliso saa aina minut tolaltaan!" "Tuo poliittinen mainos aiheuttaa minulle vatsanväänteitä!" Vaikkei todellisuudessa kyse ollut mistään ulkopuolella. Kenties aamiaisesi osui juuri maksaan, ja se puhuu sinulle ainoalla osaamallaan tavalla. Kenties meidän täytyy kuunnella enemmän kehoamme ja etsiä vähemmän tarinaa ulkopuolelta.
 
Selkeys ja rauha ovat mentaalisia, mutta myös fyysisiä. Meidän täytyy kiinnittää huomiota sekä kehoon että mieleen, ruokkia kumpaakin oikein ja pitää kumpikin puhtaana ja selkeänä. Useimmat meistä laittavat kehon viimeiseksi, mutta kenties se on yleisen hyvinvointimme perusta. Meitä on teollistuneissa maissa opetettu sivuuttamaan kehomme. Meidän odotetaan käyttävän tahdonvoimaa ja pakottavan keho näyttämään tietyltä tai toimimaan tietyllä tavalla riippumatta siitä, miltä meistä tuntuu. Eikä vain tätä, vaan myös ruoka ja vesi on muutettu melkein kehomme tunnistamattomaksi. Ne eivät enää edistä terveyttä.
 
Ei ole yhtä tietyttä ruokavaliota, josta hyödymme kaikki. Jotkut kukoistavat vegaanina, jotkut tarvitsevat lihaa. Mutta on muutamia asioita, joita meidän kaikkien pitäisi välttää: geenimanipulointi, tehdasmainen lihankasvatus, prosessoitu sokeri, alkoholi ja huumeet sekä kaikenlainen liiallisuus. Nämä asiat eivät ole terveellisiä millekään keholle, ei myöskään lemmikeille. Kehoamme ei ole suunniteltu siihen, mistä on tullut "normaalia". Mikä pahinta, USA:ssa ei vaadita tuoteselosteessa mainitsemaan geenimanipuloinnista ja tehokarjanlihasta (jota on tavallisesti ruokittu geenimanipuloidulla ruualla). Jos jotain ei ole merkitty luomuksi, se on luultavasti geenimanipuloitua. Välitä tarpeeksi omasta terveydestäsi, jotta teet tutkimusta ennen ostamista.
 
Tunnekemikaalien oli tarkoitus olla ohimeneviä, ja niitä piti käyttää palautteena, opetustyökaluna. Viha kertoo meille, että henkilökohtaista rajaa on loukattu – tunnemme vihaa, huomaamme, missä jokin meni pieleen, ja se häviää luonnostaan. Ruokavaliomme sotkiessa tätä prosessia, tunnekemikaalit eivät lähde elimistöstä niin nopeasti tai täysin, kuin niiden pitäisi. Lisäksi keho lähettää hätämerkkiä kemikaaleina. Sisällä on yhtä suurta kemikaalisoppaa, yäk.
 
Keskustelua voidaan jatkaa pidemmälle katsomalla vatsa-aivoja. Vatsaa/suolistoa pidetään toisina aivoina, ja parantamalla vatsan tapahtuu merkittävää parantumista kognitiivisissa kyvyissä. Monissa henkisissä traditiossa opetetaan, että meillä on kolmet aivot: aivot, vatsa ja sydän. Oman havaintoni mukaan meidän täytyy parantaa mieli ja vatsa, ennen kuin voimme saavuttaa sydämen viisauden.
 
Keskitytäänpä rauhan luomiseen kehoomme sen sijaan, että etsimme sisäistä rauhaa olosuhteista. Ystävysty kehosi kanssa. Kohtele sitä viisaus- ja tiedostamiskeskuksena. Kiinnitä huomioita siihen, miten ruokavalio vaikuttaa tunteisiisi. Kehosi puhuu. Kuunteletko?
 
----------- 

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen. 

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >