HomeViestejäNatha Jay13.1.2019 - Kehon tukeminen

13.1.2019 - Kehon tukeminen

KEHON TUKEMINEN
 
Kirjoittanut Natha Jay (walkinginbothworlds.com)
13.1.2019
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
Tuki ei ole koskaan ahdasmielistä. Tuki on jonkun tarpeiden rakastavaa kuuntelemista, niiden tunnustamista ja tarkoituksenmukaisten muutosten tekemistä käyttäytymiseen. Se perustuu rakkauteen ja kommunikointiin, ei jonkin sääntölistan muistamiseen. Tämä pätee ihmisten välisiin suhteisiin sekä suhteeseen oman kehosi kanssa. Puhuisitko toisille niin, kuin puhut itsellesi? Tämä on suuri oivallus suhteessa itseesi.
 
Keho tarvitsee lepoa ja liikuntaa ja oikean ruokavalion, mutta muuttuu päivittäin, mitä se merkitsee. Kuunteletko? Joskus minun tarvitsee joogata, joskus sen sijaan nukkua. Olen varannut aikaa kurinalaiseen liikuntaohjelmaan, kuitenkin olen avoin ja reagoin kehoni tarpeisiin. Tarpeet muuttuvat, ja niin meidänkin täytyy muuttua. Tällä hetkellä kehoni johtaa tietä. Evoluutio vaatii sitä.
 
Tarkistan aina toiseen kertaan kaiken, mikä saattaa olla mielihalu tai riippuvuus, mutta nuo asiat tuntuvat erilaisilta minulle kuin tukipyynnöt. Keho pyrkii jatkuvasti terveyteen ja energisyyteen, meidän täytyy tukea tuota prosessia. Ei ahdasmielisiä luetteloja (ruokavalio, liikunta tai lepojaksot), ei riippuvuuksien ruokkimista (fyysisten, tunnepuolen tai energeettisten), vain todellista tukea. Kuuntele rakkaudella ja toimi sen mukaisesti.
 
Jos et pysty näkemään tietäsi kehon todelliseen tukemiseen, tämä on mahtavaa aikaa varjo(ego)työhön. Miksi et halua antaa tukea itsellesi? Itsearvostusongelmia? Ristiriitaa kehossa olemisesta? Ratkaisematon lapsuustrauma? Mitä se onkin, nyt on aika todella ratkaista se. Mikään ei pysy paikallaan, joten tuet joko elämää tai kuolemaa. Ei ole enää "vain hauskanpitoa" välimaastossa. Kumpikin on pätevä valinta, eikä syyllisyys ole koskaan parantanut ketään. Ole vain rehellinen itsellesi, ja selvitä, miksi toimit niin, kuin toimit.
 
Psykologisesti ajateltuna, keho kuuntelee jokaisen ajatuksemme. Miten usein moitit kehoasi? Miten usein kiität sitä? Elämme kehohäpeän kulttuurissa, koon ja iän ollessa painottuneimpia. Useimpien meidän täytyy lopettaa tapa puhua negatiivisesti itsellemme. Ala ajatella kehoasi useita kertoja päivässä sen uskomattoman palvelun vuoksi … "Kiitos, että parannuit niin nopeasti!" "Kiitos, että hengität niin syvään!" Minulla oli opettaja, joka sanoi myös kakkaamisen olevan pyhää, ja niin se on. Oletko kiittänyt viime aikoina kehoasi myrkkyjen poistamisesta? Se tukee aina sinua.
 
Maadoittuminen on hyödyllistä rakastavan huomion tuomisessa takaisin kehoosi. Istuminen auringossa, paljaiden jalkojen hierominen tai kuuman kylvyn ottaminen, tiedostaen täysin kehon tukemisen, voi todella muuttaa perspektiiviäsi. Makaan monta kertaa päivässä selälläni ja hengitän syvään ja tietoisesti muutaman minuutin. Tee, mitä sinun tarvitsee, yhdistyäksesi kehosi kanssa.
 
Uniaika käytetään sekä matkustamiseen että päivän prosessoimiseen. Jos altistumme paljon draamalle päivän aikana, paljon arvokkaasta uniajastamme käytetään prosessointiin. Tämä sisältää altistumisemme televisiolle (video), sosiaaliselle medialle ja kirjoille. Erityisesti sen mitä laitat päähäsi juuri ennen nukkumista. Monet meistä päättävät päivän jollain näistä asioista. Ole tietoinen sen laadusta, mitä otat sisääsi.
 
Uni on oleellista solujen versiopäivitysten integroinnille. Nukutko tarpeeksi? Jos et, miksi et? Tämä kulttuuri opettaa meille, että meidän täytyy olla hereillä ja tuottaa jotain ollaksemme arvokas. Se ei ole yksinkertaisesti totta. Kun nukut, solusi voivat päivittyä. Paremmat solut sisältävät enemmän valoa. Suuremman valomäärän sisältäminen muuttaa maailmaa ympärilläsi. Kun olet versiopäivitysjaksossa, uni on pyhää palvelua koko ihmiskunnalle.
 
Ei ole mitään yleismaailmallista tee- tai älä-tee -luetteloa. Päästä irti kaikista uskomuksistasi johonkin ruokavalioon liittyen. Aidossa tuessa on kyse kuuntelemisesta. Siinä on kyse suhteen muodostamisesta. Siinä on kyse kiitollisuudesta, kunnioituksesta ja luottamuksesta. Se on tärkein suhde, joka sinulla koskaan on. Anna itsellesi ansaitsemaasi tukea.
 
-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >