HomeViestejäNatha Jay26.11.2023 - Patriarkaatin jälkeen

26.11.2023 - Patriarkaatin jälkeen

PATRIARKAATIN JÄLKEEN

Kirjoittanut Natha Jay (walkinginbothworlds.com)
26.11.2023
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Ennen kuin lopetat lukemisen otsikon perusteella, anna minun määritellä, miten käytän tätä sanaa. Minulle ”patriarkaatti” on yhteiskuntajärjestelmä, joka on kehittynyt tuhansien vuosien aikana. Useimmat naiset ovat täysin tietoisia siitä vahingosta, mitä se on aiheuttanut naisille, mutta miehet eivät vielä käsitä, miten perustavanlaatuisesti se on rajoittanut miehiä. Kirjoitan siitä, miten tämä järjestelmä on loukannut kaikkia ihmisiä.

Kaksi päivää sitten aloin saada niin paljon latauksia, että ajatukseni tuntuvat olevan sekaisin. Päätin, että on parasta lähettää ulos äänekkäimmät ajatukset, vaikka ne eivät tunnu kulkevan yhtenäisenä virtana. Sori sotkusta, jota seuraa. Toivottavasti jostain on hyötyä matkallasi, tai ainakin saat polttoainetta tutkiskeluun.

Yksityiskohtaiseen, historialliseen informaatioon patriarkaatista suosittelen Gerda Learnerin kirjaa The Creation of the Patriarchy”. Tämä on tieteellistä tekstiä, jota on tutkinut ja kirjoittanut historioitsija – se ei ole vain mielipide. Ajan kuluessa miesten rooli on supistettu rahaan (peritty tai ansaittu), ja naiset ovat vastuussa kaikesta muusta (lasten saaminen ja kasvattaminen, kodin hoitaminen, kaikkien tunnetarpeet kodissa).

Vasta lähimenneisyydessä (100–150 vuotta) naisten on sallittu omistaa omaisuutta, olla töissä, hallita omia rahojaan ja lähteä turvallisesti väkivaltaisesta suhteesta. Tämän postauksen tarkoitusta varten sanon, että naisten sallittiin viimeinkin saada rajat. Tämä on edelleen uusi taito, ja tunnen muutaman naisen, jotka eivät kykene lähtemään huonosta tilanteesta, mutta ainakin he tietävät, että se ei muutu ja lopulta heidän täytyy lähteä.

Tässä on huoleni miesten osalta: käsitys rahasta muuttuu nopeasti, ja he eivät yleensä ymmärrä, miten rajoja käytetään. Jos miehen (tai kenen tahansa joka elää ensisijaisesti maskuliinienergiasta käsin) tunne itsestään on sidottu rahaan, tämä ei pääty hyvin. Kuka olet ilman rahaa? Onko sukupuolirooleja edelleen? Ei vanhalla tavalla. Rajat ovat toinen asia. Tarvitsemme kaikki rajoja.

Miehet eivät vain ole koskaan tarvinneet rajoja. Melko viime aikoihin saakka, miehet ovat olleet aina ravintoketjun huipulla, joten ajatus rajoista ei ole koskaan tullut edes esiin. Rajoissa on kyse henkilökohtaisesta vastuusta. Jos asetat rajan ja joku rikkoo sitä jatkuvasti, hänen tehtävänsä ei ole muuttua – sinun tehtäväsi on lähteä. Käydä tyyntä ja aikuismaista keskustelua siitä, miten tärkeä tuo raja on ja miten sitä rikottiin, mutta jos sitä tapahtuu edelleen, tehtäväsi on joko muuttaa odotuksiasi tai lähteä. Se on vastuun ottamista itsestäsi – on sinun tehtäväsi tehdä muutos, koska kyse on sinun rajastasi.

Tämä tulee esiin nyt, koska patriarkaatti on matkalla ulos. Vanhassa järjestelmässä syyttely oli parhaimpana pidetty tapa käsitellä maskuliinista tyytymättömyyttä. Kuulin sattumalta kerran, kun kaksi miestä keskusteli toisen huonosta asenteesta … ”En ole äitisi, vaimosi tai tyttöystäväsi, joten älä pura sitä minuun.” Henkilökohtaisen kokemukseni mukaan tämä summaa sen, miten monet miehet on opetettu käsittelemään oma tyytymättömyytensä. Jotkut nuoremmat naiset alkavat myös omaksua syyttelyn rajojen sijasta.

Esoteerisemmalla tasolla, meitä jokaista opastetaan tasapainottamaan sisäinen feminiinisyytemme ja sisäisen maskuliinisuutemme. Maskuliinipuoli antaa meille draivia, kun taas feminiinipuoli tuo suunnan. Monilla meistä läntisessä maailmassa on yllin kyllin maskuliinisuutta, itseni mukaan luettuna. Olen viime aikoina määritellyt uudelleen omia sisäisiä energioitani … minusta tuntuu, että pärjään paremmin, jos odotan tietoisesti feminiinipuolen johtavan (intuitio, keho) ja sitten tuen sitä maskuliinisuudella (toiminta). Vanha tapani tuntuu siltä, kuin raahaisin itseäni elämän läpi. Leiki tuolla ajatuksella vähän.

En tiedä, mihin olemme menossa, mutta tiedän sen, ettei se muistuta menneisyyttä. Pidä mieli avoimena ja muista, että kaikki ratkaisut alkavat sisältä. Tätä varten tulimme!

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää eteenpäin - kokonaisuutena ja alkuperä mainittuna, mikä on monien viestintuojien edellytys vapaalle jakelulle.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >