HomeViestejäNatha Jay12.8.2023 - Selviytymispelkoa

12.8.2023 - Selviytymispelkoa

SELVIYTYMISPELKOA

Kirjoittanut Natha Jay (walkinginbothworlds.com)
12.8.2023
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Pelko ei ole tavallisesti minun juttuni. Oletusarvoni on tavallisesti viha, silloin kun taajuuteni putoaa. Viha on aktivoivaa, mutta pelko on halvaannuttavaa. Leijonaportti (8.8.) näyttää avanneen esi-isiltä perityn selviytymispelon likakaivon. En ole koskaan ennen tuntenut sellaista pelkoa ja ahdistusta, mitä on ollut tällä viikolla. Todiste, ettei se ole henkilökohtaista.

Aivan kuten kaikissa asioissa, vanhan täytyy lähteä tekemään tilaa uudelle. Menemme nopeasti pelotonta maailmaa kohti, joten pelon täytyy lähteä. Monet meistä saavat tuntea sen lähtevän. Ei kovin hauskaa, ja sen lähteminen on, kuin joisi paloletkusta. Se on merkki, että liikumme nopeasti, mutta siinä on tosiaankin paljon muunnettavaa. Ymmärrän sinua. Kaikki tulee oikeasti olemaan ok.

Stressiä lisää lineaarisen ajan katoaminen. On mahtavaa elää aina läsnäolevassa hetkessä, silloin kun se on iloinen, mutta vaikka sitä on ollut vain muutaman päivän, tämä pelottava läsnäoleva hetki on tuntunut ikuisuudelta. Hyvä muistutus pitää päiväkirjaa tai ainakin lukua päivistä. Tämäkin menee ohi. Kenties se on kuin munuaiskivi, mutta se menee ohi.

Puhutaanpa selviytymismekanismeista. Näistä on ollut hyötyä minulle:

Pyydä apua – Näkymätön tiimisi on hyvin läsnä ja auttaa mielellään.

Soita ystävälle – Keskustelu toisen ihmisen kanssa vie minut pois omasta maailmastani. Tekstari ja sähköposti eivät auta yhtä hyvin ääniyhteys.

Uloskirjautuminen – Ei huumeilla tai alkoholilla, vaan löytää elokuvista, äänikirjoista tai televisiosta uuden tarinan, edes pariksi tunniksi. Komedia on parasta.

Aika luonnossa – Ulkona käveleminen, aika puutarhassa tai myös pelkkä luonnon katseleminen on hyvin rauhoittavaa. Istun luonnon kanssa pari kertaa päivässä.

Sekoita rutiinia – Heitä pois rutiini laulamalla laulu, tanssimalla keittiössä tai piirtämällä kuva. Spontaanit iloteot liikuttavat aina energiaa.

Tee, mitä voit, ravistamaan pois tuo pakokauhu/masennus, ja päätä pitää värähtelysi korkeana. Se kestää ehkä vain muutaman minuutin kerrallaan, mutta ponnistelusi huomataan. Yritä antaa tämän pelkoaallon kulkea ylitsesi, tekemättä siitä henkilökohtaista. Tämä ei ole sinun. Kollektiivisen pelon puhdistaminen on valtava askel eteenpäin, vaikka se on epämukavaa juuri nyt.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää eteenpäin - kokonaisuutena ja alkuperä mainittuna, mikä on monien viestintuojien edellytys vapaalle jakelulle.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >