10.9.2021 - Isä

ISÄ

Kirjoittanut Maria Chambers (soulsoothinsounds.wordpress.com)
10.9.2021
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Hänen tyttövauvansa syntyi lämpimänä kesäkuun aamuna. Hän näki välittömästi jotain tämän silmissä, jotain mikä sekä herätti kunnioitusta että pelotti häntä. Kun hän piti vauvaa käsivarsillaan, hän mietti – kenties mitä kaikki isät miettivät tuolla hetkellä – miten hän suojelisi tätä. Miten hän pitäisi tämän turvassa maailmassa, joka ei tuntunut kovin turvalliselta, erityisesti tytöille ja naisille?

Hän kasvoi lammaspaimenena Kreikan vuorilla. Elämä oli kovaa siihen aikaan, ja hän näki, miten tyttöjä ja naisia hänen omassa perheessään kohdeltiin. He olivat vahvoja eivätkä he pelänneet kovaa työtä. Mutta hän näki, miten hänen isänsä ja setänsä pitivät heitä käytännössä lukkojen takana.

He pysyivät lähellä kotia, jossa miehet voisivat pitää heidät turvassa.

Mutta tyttövauvansa silmissä hän saattoi nähdä jotain, mikä vaivasi häntä. Tämä ei noudattaisi sääntöjä, ja hänellä olisi edessä vaikeat ajat.

Hän rakasti olla Amerikassa, ja hän rakasti perhettään, vaimoaan, poikaansa ja tytärtään. He merkitsivät paljon hänelle.

Hänen elämässään oli aikoja, jolloin hän ei uskonut selviytyvänsä, kuten silloin hän oli Kreikan kauppalaivastossa ja hänen laivansa torpedoitiin.

Hänet ja pari muuta miestä jätettiin päiviksi pieniin pelastusveneisiin, ennen kuin heidät pelastettiin. Noina päivänä häntä esti sekoamasta unelma tulemisesta Amerikkaan ja oman kodin ja perheen saamisesta.

Nyt hän toteutti tuota unelmaa, ja hän myös tunsi uuden alun, kun hän katsoi vastasyntyneen tyttärensä silmiin.

Hän teki kovasti työtä varmistaakseen perheelleen elannon. Hän oli talonmies ja toi kotiin vaatimattomat tulot, mutta siihen aikaan sillä pystyi saamaan kivan auton muutaman vuoden välein ja ostamaan mukavan, vaatimattoman kodin esikaupunkialueelta.

Hän näki, että hänen pieni tyttönsä oli luova. Tämä rakasti piirtää ja maalata tuntitolkulla itsekseen. Kun tyttö aloitti koulun, hän huomasi tämän ystävystyvän helposti. Tyttö näytti vetävän muita luokseen. Hän ymmärsi miksi, koska tyttäressä oli hyvin erityistä energiaa.

Oli aikoja, jolloin hän kamppaili jonkin ongelman kanssa, ja hän saattoi tuntea tytön rakkauden ja myötätunnon, jo pienenä lapsena. Jollain tavalla hän alkoi tulla riippuvaiseksi tuosta myötätunnosta, ja se hämmensi häntä.

Hän ei tuntenut samaa vaimoltaan tai keneltäkään perheessään. Ainakaan samalla tavalla.

Kun tyttö kasvoi ja halusi tutkia enemmän maailmaa kotinsa ulkopuolella, hän tuli levottomaksi. Hän halusi tytön olevan onnellinen, mutta samaan aikaan hän pelkäsi tämän turvallisuuden puolesta. Hän saattoi nähdä, miten avoin tyttö oli ja miten tämä hyväksyi muut sellaisena, kuin he olivat, ja hän pelkäsi heidän käyttävän tyttöä hyväkseen.

Hän oli erityisen huolissaan, silloin kun vääjäämätön asia tapahtui. Tyttö kiinnostui pojista.

Muutama seuraava vuosi olivat vaikeimpia hänelle, ja hänestä tuli vihainen ja hän yritti kontrolloida tyttöä niin, kuin hän oli nähnyt isänsä kontrolloineen omia sisariaan. Mutta tämä ei ollut Kreikka, ja kun hän muisti tuo katseen tytön silmissä tuona lämpimänä kesäkuun aamuna, jolloin tämä syntyi, hän tiesi, että tämä oli hyvin erilainen olento.

Mutta nyt tytöstä oli tulossa nuori nainen, joka halusi ilmaista ja tutkia, ja se merkitsi olemista maailmassa. Hän tiesi sydämessään, ettei hän voisi tehdä mitään estämään sitä, vaikka hän kuitenkin yritti kontrolloida tyttöä syyllisyydellä ja myös kyynelillä.

Vuosien saatossa hän yritti eri tavoin pitää tämän lähellä kotia. Pitää turvassa. Hän yritti myös järjestettyä avioliittoa tyttären ja erään tuntemansa miehen välillä, kun tyttö oli käymässä Kreikassa. Tyttö kieltäytyi, eikä se ollut yllätys hänelle.

Tyttären ja isän välillä oli monia tappeluja vuosien saatossa, ja myös pitkiä mykkäkoulujaksoja, kun tytär oli muuttanut asumaan poikaystävän kanssa.

Isä tiesi sydämessään, että tyttö eli vain omaa elämäänsä. Kuitenkin hän tunsi pakkoa painostaa tätä menemään naimisiin, ja lopulta tyttö antoi periksi ja meni naimisiin sen miehen kanssa, jonka luona hän asui.

Se antoi hänelle vähän mielenrauhaa – koska hänen kulttuurissaan silloin kun nainen on naimisissa, tämä on turvassa sellaiselta, mitä muuten voisi tapahtua tälle ulkoisessa maailmassa.

Mutta hänen täytyi myöntää itselleen, että hän kaipasi tämän energioita, että hän oli alkanut turvautua niihin. Tämä hämmensi häntä, koska hän ei ollut koskaan kokenut samanlaista yhteyttä kenenkään kanssa elämässään.

Miten hän voisi tietää, että tyttö tuli tähän elämään erityisominaisuuden kanssa – sellaisen joka auttaisi muuttamaan tietoisuutta planeetalla? Miten hän voisi tietää, että suhde häneen auttaisi muovaamaan tyttären sellaiseksi, josta tulisi vielä myötätuntoisempi ja vielä täysivaltaisempi?

Hän tiesi vain, että nyt hänen tyttärensä oli naimissa ja hän voisi rentoutua vähän ja olla murehtimatta tästä niin paljon.

Hän istui nojatuolissaan ja muisti jotain, mitä tytär oli sanonut hänelle jokin aika sitten, kun hän yritti saada tämän jäämään kotiin ja lakkaamaan tapailemasta poikaa, josta tämä oli kiinnostunut. Tytär sanoi haluavansa vain, että hän, oma isä, luottaisi. Hänen vastauksensa oli, että hän luotti, muttei hän luottanut miehiin.

Hän todella halusi vain pitää tyttären turvassa. Se oli hänen työnsä isänä – rakastaa ja pitää turvassa. Mutta kun hän nojautui taaksepäin, hän tunsi jotain syvällä sydämessään. Hän tunsi tyttären kuiskaavan hänelle: "Isä, olen turvassa – aina."

Hän hymyili ja sulki silmänsä iltapäivätorkuille.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää eteenpäin - kokonaisuutena ja alkuperä mainittuna, mikä on monien viestintuojien edellytys vapaalle jakelulle.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >