HomeViestejäMaria Chambers3.1.2021 - Ei mitään pelättävää

3.1.2021 - Ei mitään pelättävää

EI MITÄÄN PELÄTTÄVÄÄ

Kirjoittanut Maria Chambers (soulsoothinsounds.wordpress.com)
3.1.2021
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Useimmat pelot ovat irrationaalisia. Miten monta kertaa olemme pitäneet pilkkanamme jotain henkilöä tai ryhmää sellaisten pelkojen omaksumisesta, jotka eivät perustu faktaan tai todellisuuteen? On kyse sitten uskonnosta, poliittisesta ryhmästä, ystävästä tai perheenjäsenestä.

Kenties he ovat taikauskoisia. Oma perheeni oli kreikkalainen, ja heillä oli valtava kirjo taikauskoa, ja noita asioita yritettiin neutralisoida mantroilla ja koruilla, jotka suojasivat "pahalta silmältä".

Suuryritykset, liiketoiminta ja teollisuus ovat riippuvaisia pelosta tuotteidensa markkinoinnissa. Kosmetiikka, kauneuskirurgia, lisäravinteet, terveysruuat ja lääketeollisuus luottavat pelkoon monissa tarpeettomissa terveystarkastuksissa ja lääketieteellisissä menetelmissä.

Poliitikot ovat mestareita hyödyntämään äänestäjien pelkoa. On se sitten sosialismin tai autoritaarisuuden pelkoa.
Jos resonoit tämän blogin materiaalien kanssa, tiedät, että mieli on pelkopohjainen. Se on ollut puolustusmoodissa hyvin pitkän aikaa. Sen tehtävänä oli suojella meitä. Arvioida, mikä uhka on jokaisen kulman takana, ja yrittää suojella meitä siltä.

On kyse sitten sairaudesta, viruksesta tai taloudellisesta tuhoutumisesta. On kyse sitten suhteen pelastamisesta tai maailman pelastamisesta.

Ja koska historiassa asiat ovat menneet kamalasti pieleen – tai ainakin se on meidän havaintomme – mieli on hälytysvalmiudessa.

Kunnes heräämme ja alamme oivaltaa, että tilanteet tai olosuhteet eivät ole vihollinen, vaan pelko itse.

Ei mikään uusi ajatus, koska Franklin D. Roosevelt keksi sen 1932: "Ainoa asia jota meidän täytyy pelätä, on itse pelko."

Etsimme jotain helpotusta pelosta ja ahdistuksesta. Sen vuoksi on tapahtunut suurta lisääntymistä lääkkeiden, alkoholin ja muiden tuotteiden käyttämisessä lievittämään tuota ahdistusta mielessä, joka ei pysty pysäyttämään rattaitaan.

Ja oletko huomannut, että vaikka muut saattavat näyttää naurettavilta äärinäkökulmissaan ja peloissaan, saatamme itse hautoa omia pelkojanne, jotka ovat myös luonteeltaan äärimmäisiä. Mielellä on taipumus mennä huonoimpiin vaihtoehtoihin, kun kyse on mistä tahansa asiasta, jota pelkäämme.

Ja jälleen kerran, meillä on ollut menneisyys, enimmäkseen entisissä elämissä, jossa asioista tuli vähän hallitsemattomia. Olimme melko noloissa tilanteissa, joista joihinkin sisältyi oikeamielisiä kaupunkilaisia ja rovio.

Mutta tämä on uusi aika. Teemme jotain, mikä takaa, että elämä alkaa palvella meitä ennenkuulumattomasti. Integroimme jumaluutemme ihmismuotoon, ja se on perimmäinen ratkaisu pelkojen lievittämiseen.

Mutta tuossa prosessissa asioiden täytyy ehkä mennä vähän poikittain elämässämme. Saatamme menettää asioita, joita luulimme tarvitsevamme. Mutta ne korvataan jollain paljon tyydyttävämmällä. Kenties se on uusi tapa ansaita rahaa tai uudet suhteet. Mutta vanhojen asioiden täytyy lähteä.

Kenties se on parempi fyysinen keho, jonka olemme kaikki saamassa valokehoprosessin myötä. Mutta tuon prosessin aikana keho tuntuu hajoavan, ja se hajoaakin jossain määrin. Vanha häviää ja tekee tilaa uudelle.

Niinpä jujuna on muistaa, että monia tunteita tulee pintaan tämän prosessin aikana, useimmat niistä pelkoja ja ahdistuksia. Mieli on taitava saattamaan pelon äärimmäiseen ja kamalaan johtopäätökseen.

Mutta tämä ei merkitse, että jokin päättyy äärimmäisesti. Se merkitsee vain, että mieli tekee, mitä tekee, yrittääkseen suojella meitä. Mutta samaan aikaan sielumme hävittää noita pelkoja, syyllisyyden ja häpeän rinnalla.

Mutta se vaatii radikaalia luottamusta. Mielemme kamppailee sen kanssa. Se ei ole luottanut sieluun, vaikka sielumme on aina ollut täällä kanssamme, mutta oli illuusio erillisyydestä.

Illuusio jota tarvittiin voidaksemme sukeltaa syvälle ihmiskokemukseen ja tutkia fyysisiä ihmisulottuvuuksia.

Mutta olemme tietoisempia kuin koskaan siitä, että on aika luottaa sieluumme ja tähän uskomattomaan transformaatioprosessiin ja kyllä, tuntea nuo pelot, mutta olla luottamatta niihin. Ne eivät ole totuutemme.

Totuus on, että olemme ikuinen olento aika-avaruuden ulkopuolella. Ja että sielu on täällä kanssamme ottaakseen ohjakset elämässämme. Tuodakseen rauhan yliaktiiviseen ja pelokkaaseen mieleen ilman huumeita, ilman lääkkeitä tai ilman mitään ulkoista riippuvuutta.

Itse asiassa ne eivät kuitenkaan toimi, kuten tiedämme. Ainoa ratkaisu on luovuttaa elämämme sielulle. Se ei merkitse ihmisitsestämme ja sen tarpeista luopumista. Itse asiassa ihmistarpeet eivät ole enää ongelma, sitten kun sallimme sielun täysin integroitua kanssamme.

Kun siirrymme lähemmäs sielumme perspektiiviä, emme enää puntaroi noita pelkoja, joista tulee taakka, eikö vain? Sielu ottaa meiltä pois pelkotaakkamme. Ja tämä muuttaa kaiken. Silloin elämä palvelee meitä hyvin virtaavasti, koska pelot ja vastarinta ovat taustamelua, korkeintaan.

Mielemme lakkaa yrittämästä ratkaista kaikkia ihmishuoliamme, jotta voimme rentoutua ja tuntea rauhaa. Sen sijaan ihmishuolet hoidetaan, koska olemme enemmän rauhassa.

Olemme jo nähneet tätä tapahtuvan elämässämme monilla tavoilla. Nyt on aika luottaa siihen. Luottaa täysin. Ja luottaa näennäiseen kaaokseen. On se sitten fyysistä tai tunnepuolen tai taloudellista. Usko se kaikki omalle sielullesi. Voit käskeä mieltäsi rentoutumaan.

Ei ole mitään pelättävää.
 
-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >