HomeViestejäMaria Chambers20.2.2020 - Luova tila

20.2.2020 - Luova tila

LUOVA TILA

Kirjoittanut Maria Chambers (soulsoothinsounds.wordpress.com)
20.2.2020
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
Vuosia sitten kun olin aktiivinen taiteilija, olin tuntikaupalla studiossani eli keittiössä, muovaten savea ja maalaten kankaille. Muistan sen tunteen, joka minulla oli sen jälkeen, lähtiessäni ulos lounaalle tai kahville. Koko kehoni surisi. Olin muuntuneessa tilassa.
 
Tunnen samalla tavalla nyt, silloin kun aistin sieluni läsnäolon. En koskaan aiemmin tunnistanut, mikä tuo tunne oli. Tuo syvän ja aistillisen fokusoitumisen aika oli sielulleni kutsu tulla lähemmäs.
 
En enää pidä itseäni tuona samana omistautuneena taiteilijana, joka maalaa studiossaan. Mutta olen luova. Löydän tapoja ilmaista tuota luovuutta – ei siksi, että ajattelen, että se minä olen, vaan koska se tuntuu erittäin hyvältä.
 
Ja tietysti on myriadeja tapoja ilmaista, kuten kaikki tiedämme. Sen ei tarvitse olla lainkaan taiteellista. Ja havaitsemme, ettei meidän tarvitse tehdä mitään tunteaksemme sielumme aistillisen läsnäolon.
 
Mutta taaksepäin katsoessani – mitä teen harvoin – kaipaan tuota luovaa yhteisöä. Ei, en kuulunut mihinkään taitelijaryhmään tai asunut minkäänlaisessa taideyhteisössä. Toivoin usein, että olisin voinut asua. Olisin rakastanut sitä, että ympärilläni olisi ollut muita taiteilijoita, kirjailijoita ja muusikkoja. Pääsin lähelle tuota unelmaa, kun harkitsin muuttoa pieneen, mutta toimivaan taideyhteisöön Hersheyssä, Pennsylvaniassa.
 
Ajoin sinne usein New Jerseystä ja vietin aikaa muiden taiteilijoiden kanssa luoden seinämaalauksia. Siellä oli gallerioita ja kahviloita, joihin kokoontui kaikenlaisia taitelijoita. Taitelijat ostivat kiinteistöjä ja muuttivat niitä taitelijakodeiksi ja studioiksi.
 
Mutta se ystävä kuoli, jonka kanssa aioin jakaa tuon unelman – Chloe. Ja minun taideyhteisöni näytti kuolleen hänen kanssaan. Hän oli tärkein energia, joka olisi vetänyt sen kaiken yhteen. Ainakin minun osaltani.
 
Taitelijana oleminen oli yksinäinen tie. Vaati valtavan määrän ponnistelua saada taideteoksia taidenäyttelyihin ja sitä kautta myyntiin. Ei ollut internetiä tekemässä hommasta helpompaa.
 
Otin kuvat kaikista töistäni, nimiöin ne käsin, kirjoitin ansioluettelon ja postitin sen kaikkiin eri gallerioihin. Sitten täytyi odottaa kuukausia saadakseen minkäänlaista vastausta. Ja paria poikkeusta lukuun ottamatta, vastaus ei ollut haluamani. Taidebisnes – kuten useimmat bisnekset – on kilpailuhenkistä ja poliittista. Kyse on usein siitä, keitä tunnet. Sen lisäksi oli itseluottamuksen puutetta, koska oli taiteilija, jonka työt olivat edellä aikaansa. Omani olivat sielukuvia vahvoista, värikkäistä ja melko androgyyneistä naisista.
 
Mutta sain kerran mahdollisuuden, ja eräs galleristi tarjosi minulle tilaa galleriassaan. Hänellä oli monia asiakkaita New Yorkista, ja hän tosiaan myi muutamia taideteoksiani. Työni olivat suosituimpia homoyhteisössä. Taaksepäin katsoessani näen miksi. Hahmot ilmensivät tasapainoisempaa maskuliinisuutta ja feminiinisyyttä.
 
Luovuutta ei tällä planeetalla varsinaisesti palkita, mutten voi kuvitella sitä, etten pystyisi ilmaisemaan sieluani kirjoittamisen, taiteen ja musiikin kautta. Tunnen olevani hyvin siunattu.
 
On ironista, että heräämisen myötä meitä vaaditaan olemaan enemmän kosketuksessa aisteihimme, mielikuvitukseemme ja intuitioomme, ja samaan aikaan kulttuurimme sivuuttaa nuo ominaisuudet. Kulttuuri jossa ihmiset ovat mieluummin viihdytettäviä, tarvitsematta käyttää lainkaan omaa mielikuvitustaan.
 
Samaan aikaan kun kollektiivi siirtyy mentaalisempaan lähestymistapaan elämää kohtaan, me jotka ruumiillistamme hengen, siirrymme poispäin siitä – luovaan ja aistilliseen lähestymistapaan. Ja "luovalla" tarkoitan kykyä käyttää esoteerisia työkaluja, ei niinkään fyysisiä. Mutta fyysiset voivat tulla leikkiin mukaan.
 
Sielumme haluaa sukeltaa omaan taideteokseensa – meihin. Mutta tämä vaatii meitä olemaan läsnä, olemaan valmis tuntemaan aistillisella ja tunnetasolla enemmän, kuin koskaan ennen. Ihmisitsemme ei voi tehdä sitä yksin, vaan kumppanuudessa sielumme kanssa. Nyt meillä on tilaisuus antaa sen olla taiteilija.
 
-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >