HomeViestejäMaria Chambers12.12.2019 - Ole vastuuton

12.12.2019 - Ole vastuuton

OLE VASTUUTON

Kirjoittanut Maria Chambers (soulsoothinsounds.wordpress.com)
12.12.2019
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
Yksi vaikeimmista asioista ruumiillistuneessa valaistumisessa on se näkemys, että jos luotamme sielumme hoitavan terveytemme, yltäkylläisyytemme ja ylösnousemusprosessimme, olemme vastuuton.
 
Näyttäähän kuitenkin siltä, että olemme ihmispersoonana ollut vastuussa elämästämme ajan alusta saakka. Nyt meitä pyydetään jäämään eläkkeelle. Ja olemaan ok sen osalta, että jokin epämääräinen osamme ottaa hallinnan. Eikö se kuulosta vastuuttomuuden lisäksi myös absurdilta?
 
Mutta tutkitaanpa ensin sanaa "vastuullinen". Se sisältää osan sanasta "vastata/reagoida", tai "vastaus/reaktio". Melkein koko ihmiselämämme on ollut reagoimista elämään. Olemme olleet "reagointimoodissa". Jotain tapahtuu, ja me vastaamme siihen. Me reagoimme siihen, tavallisesti tunteella tai teolla, joista kumpikin tulee mielestä, ei sielusta.
 
Reagoimme myös myriadeihin ajatuksiin ja tunteisiin, joita heijastuu mielestämme, ja ajan kuluessa se luo meidän kokemuksemme. Siis sillä tavalla voitaisiin sanoa, että olemme hyvin vastuullinen.
 
Ongelmana on, että suurin osa noista reaktioista/vastauksista on automaattisia, eikä niillä ole tavallisesti mitään tekemistä sen kanssa, kuka olemme, ja ne vain jatkavat rajoittavia ja epätyydyttäviä kokemuksia.
 
Yksi tavallinen esimerkki on ottaa iloton työpaikka, koska haluaa olla vastuullinen. Mutta ottamalla tuon työn reagoit mieleen ja sen versioon todellisuudesta. Miten sen sijaan olisi olla tekemättä mitään, mikä ei tuo iloa?
 
Tai kyse voisi olla terveysongelmista. Automaattireaktio, vastuullinen asia olisi mennä lääkäriin. Eikä siinä ole tietenkään mitään väärää. Mutta usein tuntuu siltä, ettei ole muuta vaihtoehtoa. Jokin on pielessä, ja jonkin tai jonkun ulkopuolisen täytyy korjata se. Sen tekeminen tuntuu loogiselta ja vastuulliselta.
 
Vaihtoehtona on sallia hengen jatkaa tulemistaan sisään ja selvittää kaikki nuo fyysiset ongelmat. Mutta se vaatii valtavan määrän luottamusta, eikö vain?
 
MIKÄ ON TAAJUUTESI, POIKA?
 
On helpompaa käyttää mieltä. Kaikki tekevät niin. He eivät tietenkään käsitä, mitä tekevät. He eivät ole yhdistäneet sitä, miltä heistä tuntuu, siihen mitä he kokevat. He uskovat, että se mitä he tuntevat, on tulosta heidän kokemuksistaan.
 
Niinpä he reagoivat ja vastaavat kokemuksiinsa. He ovat siinä mielessä vastuullisia. He reagoivat elämään. He eivät tajua, että tunteidensa muuttaminen muuttaa heidän kokemuksiaan ja olosuhteitaan. Alatko tuntea, mihin tämä on menossa?
 
Vastuullisuudesta on tullut hyve. Mieli loi sen oikeuttamaan pysymisensä elämämme kontrollissa. Mieli teki tietysti parhaansa noissa olosuhteissa. Ihmispersoona ja sen mieli oli jätetty oman onnensa nojaan, koska ne tunsivat hengen hylänneen.
 
Eikä henki tietenkään hylännyt niitä, vaan sielumme täytyi perääntyä varhain ollessamme lapsi, jotta meidät voitaisiin hyväksyä maailmassa, joka ei hyväksynyt henkeä.
 
Mutta henki, sielumme ja ikuinen jumalainen olemuksemme ovat tulossa nyt meihin takaisin. Ne ovat tehneet sitä useita vuosia monilla meistä. Sitä kutsutaan heräämiseksi. Ylösnousemukseksi. Ruumiillistuneeksi valaistumiseksi. Kotiinpaluuksi. Ja kun menemme syvemmälle heräämiseemme, meistä tulee aina vain vastuuttomampi.
 
Reagoimme vähemmän ja vähemmän tunteisiin, joita heijastuu mielestä. Noihin turhautumisen, surun, toivottomuuden, hämmennyksen, pelon, huolen, epäilyn ja tylsyyden tunteisiin. Kaikki ovat tunteita, jotka perimme. Niistä tulee aina vain vähemmän pakottavia sydämellemme. Väsymme niihin, myös kyllästymme.
 
KAIKKI VOITTAVAT
 
Ja tämä näyttää vihreää valoa sielumme tulemiselle lähemmäs, ja tuo taajuus – tasapainoinen taajuus – alkaa vetää uusia kokemuksia. Tyydyttävämpiä kokemuksia.
 
Huolettomuus, leikkisyys, autuus, inspiraatio, vapaus, rauha, aistillisuus, itseluottamus – kaikki nämä tunteet ovat sielusta. Ja nuo tunteet vetävät luonnostaan puoleensa lisää samaa. Ne muuttavat terveytemme, raha-asiamme ja suhteemme.
 
Siis sinulla on vaihtoehto. Voit olla vastuullinen ja jatkaa reagoimista mielen pelkoihin, tai voit olla niin vastuuton, kuin haluat. Mitä vähemmän reagoit mielesi tunteisiin, sen parempi. Anna mielen haaskata energiaansa niin paljon, kuin se haluaa. Sinun ei tarvitse osallistua siihen. Ja tiedät, että se yrittää parhaansa mukaan saada sinut ärsyyntymään.
 
Ja ajan kuluessa mieli alkaa rentoutua. Se oikeasti alkaa. Mikä helpotus! Se saa olla osa kotiinpaluuta, mutta se ei ole enää vastuussa elämästämme tai valaistumisestamme. Siinä kaikki voittavat.
 
-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >