HomeViestejäMaria Chambers30.10.2019 - Uusi energia - uudet mageet työkalut

30.10.2019 - Uusi energia - uudet mageet työkalut

UUSI ENERGIA, UUDET MAGEET TYÖKALUT

Kirjoittanut Maria Chambers (soulsoothinsounds.wordpress.com)
30.10.2019
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
Rakastan tehdä taidetta iPad Pron parilla sovelluksella. Hiljattain havaitsin, että softani ei enää tue kovin erästä rakasta sovellusta. Ilmoitin asiakaspalveluun, ja siellä sanottiin, että se korvataan uudella versiolla. Mutta joissain asiakasarvosteluissa oltiin tyytymättömiä päivitettyyn versioon ja väitettiin, ettei siinä ole entisen version yksinkertaisuutta, helppoutta tai vaihtoehtoja.  
 
Haluttomuudestani huolimatta latasin sen joka tapauksessa. Ja kävi ilmi, että kaikkia samoja piirteitä on parannettu ja lisäksi on joitain todella mageita uusia piirteitä. Eikä oikeasti ollut vaikeaa oppia navigoimaan uusinta versiota.
 
Ymmärrän haluttomuuden muuttua, vaikka muutokset ovat parempaan. Meillä on mukavaa vanhoissa kuvioissamme ja vakuutamme itsellemme, että ne ovat parempia kuin seuraava versio tai seuraava sukupolvi.
 
Joka kerta installoidessani softapäivitystä olen vähän hermostunut. Mitä jos menetän jonkin piirteen, josta pidin todella paljon aiemmassa versiossa? Mutta enimmäkseen se osoittautuu hyväksi. Ja se tekee asioista myös virtaavampia, nopeampia ja helpompia. Ja oppimiskäyrästä tulee vähemmän ongelma, kun softasta tulee jalostuneempi.
 
Esimerkiksi taiteen tekeminen on paljon helpompaa ja ulotteisesti kiinnostavampaa. Minussa on osa, joka tuntee vähän syyllisyyttä, koska luominen ei enää vaadi tietoa monista eri tekniikoista.
 
Jotkut väittävät, että oikea taiteilija tekee kuvia alusta saakka, ilman teknologian apua. Minä sanon, että vain jos se tuo hänelle iloa. Itse löydän iloa iPadilla luomisesta. Siinä on kaikki työkalut, joita tarvitsen. Voin tehdä sovellusvalikoimaa käyttämällä yksinkertaista viivapiirroksesta aina monimutkaiseen ja moniulotteiseen kuvaan saakka.
 
Se itse asiassa vapauttaa mielikuvitukseni nousemaan korkeuksiin, joihin en voinut mennä käyttämällä traditionaalisempia materiaaleja, kuten kangasta ja maaleja. Ja tietysti se vaatii edelleen luovaa intohimoa ja kykyä.
 
Voin lähettää valmiit kuvat suoraan valokuvagalleriaani, joka tallentaa ne automaattisesti pilveen. Siellä pääsen niihin helposti käsiksi ja voin lisätä niitä blogipostauksiin. Ja iPadini on kannettava. Voin veistää ja maalata sanoilla, kuvilla ja musiikilla käyttäen 9 x 12 tuuman laitetta, jonka voin sujauttaa käsilaukkuuni … koko ajan siemaillen aamukahviani Starbucksilla.
 
Ja tässä tulee analogia …
 
Kun päivitämme ulotteisuuttamme ja meistä tulee moniulotteisempia, meillä on pääsy uusiin työkaluihin. Ja ensin tuntuu siltä, että asiat ovat vaikeampia, koska siinä on oppimiskäyrä. Ja vähän vastustusta.
 
Mutta huomaamme, että vastarinta uutta järjestelmää kohtaa – ei itse järjestelmä – estää meitä käyttämästä kaikkia työkaluja, jotka ovat käytössämme. Uudemmassa energiassa olemisen alkuvaiheet voivat saada meidät kyseenalaistamaan itsemme ja miettimään, pitäisikö meidän jäädä vanhalle mukavuusalueellemme. Tai vielä pahempaa, mietimme, olemmeko todellisuudessa lainkaan uudessa paikassa.
 
Mutta kun nostamme taajuuttamme, luomme luonnostaan helpommin. Asioita virtaa meille synkronistisesti. Ensin emme ehkä tunnista tuota piirrettä. Erityisesti koska vanhassa järjestelmässä usein puskimme, kamppailimme ja mikrojohdimme asioita. Saatamme myös tuntea, ettemme ole ansainneet sitä, mikä tulee helposti. Että meidän pitäisi tietää, miten homma toimii, ja meidän pitäisi tutkia ensin luomisen kaikkia rakennuspalikoita.
 
Vähän kuin taitelijat tekivät ennen vanhaan. He tutkivat anatomia käyttämällä ruumiita, jauhoivat omat pigmenttinsä, opettelivat käyttämään perspektiiviä, varjostusta ja pingottamaan ja pohjustamaan omat kankaansa. Ei silti, että mikään näistä asioista olisi väärin. Olen tehnyt monia niistä itse. Itse asiassa rakastan alkuperäisiä kankaalle tehtyjä taideteoksia sekä kuvanveistoa. Oikeasti mikään ei voi viedä studiossa tehdyn taideteoksen paikkaa.
 
Itse asiassa, kuten olen sanonut aiemmissa postauksissa, taitelle ja luovuudelle ei anneta nykyään yhteiskunnissamme sitä kunniaa ja prioriteettia, jonka se ansaitsee.
 
Ja pelkästään se, että tiettyjä työkaluja ja medioita parannetaan teknologiaa käyttämällä, ei merkitse, että ne ovat vähemmän päteviä. Ja näin on uuden tietoisuuden uudessa iteraatiossa. Koska se on helpompaa, se ei tee siitä yhtään vähemmän luovaa.
 
Itse asiassa todellinen taiteilija käyttää niitä työkaluja ja medioita, joiden käyttämisestä hän nauttii. Koska kyse ei ole lainkaan työkaluista tai mediasta. Ne ovat pelkästään ilmaisuvälineitä. Monissa tapauksissa se merkitsee vain, että siitä on poistettu kamppailu.
 
-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >