HomeViestejäMaria Chambers26.5.2019 - Mieli diktaattorina

26.5.2019 - Mieli diktaattorina

MIELI DIKTAATTORINA
 
Kirjoittanut Maria Chambers (soulsoothinsounds.wordpress.com)
26.5.2019
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
Jos naisia on yli puolet planeetan väestöstä, miksi heitä kohdellaan vielä enimmäkseen kuin toisen luokan kansalaisia? Jos ihmisenemmistö uskoo vapauteen ja kaikkien tasavertaisuuteen, miksi autoritaarisuuteen kallellaan olevat hallitukset kontrolloivat heitä? Siis, miksi useimmat hallitukset eivät heijasta kansalaisiaan?
 
Voimme sanoa, että siinä on enimmäkseen kyse patriarkaalisesta planeetasta. Se on totta. Mutta kuitenkaan useimmat ihmiset eivät ole oikeasti kiinnostuneita naisten, mustien, värillisten ihmisten, sukupuolivähemmistöjen, maahanmuuttajien tai kenenkään muun sortamisesta, joka osuu patriarkaalisten hierarkiatikkaiden yläaskelman alle. Siis mikä pettää?
 
Kuten tiedämme, kaikki mitä näemme ulkopuolella – ilmentynyt maailma – on heijastusta siitä, mitä tapahtuu sisällä. Tämä on universaalin kiistämätön laki. Sille kaksinaisuus rakentuu. Todellisuus seuraa tietoisuutta.
 
Siis määritelmänsä mukaan patriarkaalinen järjestelmä torjuu feminiinisen osansa. Se on mentaalinen, mieleen perustuva perspektiivi elämään. Se sulkee enimmäkseen pois sydämen ja sielun. Perimmiltään se on epätasapainossa.
 
Ja kuten monet meistä ovat havainneet, toimiessaan yksin, hyödyntämättä sydäntä ja sielua, mieli yrittää kontrolloida myös niitä osiaan, jotka ilmaisevat sydämestä ja sielusta käsin.
 
Se kamppailee ja sotii itsensä kanssa. Se ulkoistaa tai projisoi toisiin sen, minkä se kieltää itsessään. Tämä on kiistatta tasapainotonta. Ja näemme selvästi, kuinka vallanpitäjät ja heidän tukijansa projisoivat omat puutteensa toisiin. Heidän mukaansa ruskeat maahanmuuttajat, uskonnolliset ryhmät, homot, mustat, juutalaiset ja naiset ovat vaarallisen hallitsemattomia. 
 
Kun katsomme maailman hallituksia, monet niistä ovat autoritaarisuuteen kallellaan, myös ns. demokratioissa. Näemme sitä ns. vapaiden ja rohkeiden maassa, USA:ssa. Nyt näemme amerikkalaisten lainlaatijoiden ja heidän evankelisten tukijoidensa yrittävän vaarantaa naisten oikeudet enemmän kuin Saudi-Arabiassa.
 
Toisin sanoen, jos se sallitaan, tasapainottomasta mielestä tulee sarjakuvamainen roisto. Ei voisi olla parempaa sarjakuvamaista roistoa kuin Donald Trump. Ja sanon "sarjakuva", koska hän nolo pelle, joka edustaa ylimielisen ja etuoikeutetun valkoisen miehen pahimpia puolia. Toksista maskuliinisuutta joka on kiedottu korruption, älyn puutteen, kauhistuttavan taitamattomuuden ja vaarallisen narsismin pakettiin.
 
Näimme sitä, kun Kavanaugh'lle annettiin maan korkeimmassa oikeudessa virka, joka vaikuttaisi naisten elämään tulevina vuosikymmeninä … pätemättömyydestä, ilmiselvästä kongressille valehtelusta, naisten kohtelusta ja siitä nolosta käyttäytymisestä huolimatta, jota voisi odottaa 5-vuotiaalta.
 
Mutta sitä saa, kun ei ole mitään tarkistusta ja tasapainoa sydämestä ja sielusta. Saa tasapainottoman mielen huonoimmat puolet valituksi korkeimpiin virkoihin maailmassa.
 
OPITUT OPPITUNNIT?
 
Tämä on suuri oppitunti siinä, mitä tapahtuu, kun sallimme mielen sanella kohtalomme. Jos mieltä kunnioitetaan jumalana, kaikkivoipaisena, voimme odottaa siirtymistä lähemmäs ja lähemmäs vapautemme menettämistä kokonaan. Siitä voi tulla melko noloa.
 
Kun ihmiset antavat periksi peloilleen – kuten tiedämme, mieli on ekspertti luomaan kriisejä, joita ei oikeasti ole olemassa – he päätyvät uhraamaan vapautensa. He päätyvät sallimaan mielen sanella elämänsä.
 
Mielestä voi tulla elämämme diktaattori, ja se tapahtuu hitaasti ajan kuluessa, kunnes emme enää edes tunnista sitä tapahtuvan. Päädymme uskomaan mielen sepittämiin pelkoihin. Eikä kyse ole siitä, ettei meillä ole noita muita osia – sydäntä ja sielua – koska meillä on. Itse asiassa sielu on se, kuka olemme. Ja voimme luottaa siihen. Toisin sanoen, valtaosa olemuksestamme on jo vapaa. Ja siihen voidaan luottaa tuossa vapaudessa.
 
Mutta jos sallimme sen, rajoittunut mieli – se osa mielestä joka on pelossa – alkaa kontrolloida sitä kokonaisuutta, kuka olemme. Aivan kuten sortava hallitus näyttää kontrolloivan koko maata. Ja tietysti tuo hallitseva elin edustaa niitä väestönosia, jotka yhtyvät pelkoon. Eivätkä he ole tavallisesti enemmistö hallituista.
 
Siis mielestä näyttää siltä, että sen uskomukset edustavat sitä, kuka oikeasti olemme. Mutta noissa uskomuksissa on enimmäkseen kyse pelosta ja epäluottamuksesta. Niissä on kyse rajoittuneisuudesta. Ja voit olla varma, ettemme ole tätä oikeasti.
 
Siis kysymys silloin kuuluu: kenet valitsemme hallitsemaan omaa elämäämme? Minkä osan mielestämme annamme sanella käyttäytymisemme ja valintamme?

Useimmat ihmiset eivät halua diktaattoria johtajakseen. Kuitenkin he tuntuvat löytävän itsensä diktaattorin alaisuudesta omassa mielessään.
 
SIELU, SYDÄN JA MIELI
 
Kun siirrymme vapauteemme, kun heräämme, jatkamme edelleen jossain määrin mielen sallimista kontrolloida itseämme. Ei ole helppoa päästää siitä täysin irti. Olla olematta ankara itsellemme, koska olemme rakentamassa luottamusta noihin muihin osiimme, jotka ovat todellisempia kuin mieli … täysivaltainen sydämemme ja sielumme.
 
Emmekä heitä mieltä ulos. Se tulee mukanamme, mutta nyt se saa rentoutua ja sallia muiden osien – sydämen ja sielun – selvittää elämän. Mikrojohtamisesta tulee kaukainen muisto. Mieli voi sitten toimia yhteistyössä sielun kanssa, eikä mielen enää tarvitse taistella sen kanssa. Mieli voi laskea miekkansa.
 
Sitä odotellessa, kun vanha ja ehdollistunut mieli yrittää herättää meissä pelkoa kertomalla, että asiat ovat toivottomia tai ettei ole riittävästi resursseja, olemme nyt viisaampia. Tiedämme, että nuo pelot eivät ole totta, aivan kuten tiedämme, että tietyt poliittiset johtajat käyttävät pelkoa kerätäkseen ja manipuloidakseen tukijoita. Nuo johtajat yrittävät sepittää kriisejä, joita ei ole olemassa.
 
Näemme sen selvästi ja haastamme sen, kun sitä on päivittäisissä uutisissa, mutta emme usein tunnista sitä, että annamme periksi tekokriiseille omassa mielessämme.
 
Siis, valitsemmeko sydämen ja sielun hallitsemaan olemustamme? Ja sallimme mielen tehdä, mihin se alun perin suunniteltiin – auttamaan meitä, kun suunnistamme fyysisessä todellisuudessa, ja tekemään teknisiä juttuja? Sallimmeko mielen nyt olla täysivaltaisen sydämemme ja mielemme palveluksessa? Jos vastaus on myönteinen, niin se on ääni henkilökohtaisen vapauden puolesta.
 
-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >