HomeViestejäMaria Chambers9.3.2019 - Pitkiä pöytiä

9.3.2019 - Pitkiä pöytiä

PITKIÄ PÖYTIÄ
 
Kirjoittanut Maria Chambers (soulsoothinsounds.wordpress.com)
9.3.2019
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
Ei mitään maata vavisuttavaa, vain muutama havainto. Starbucks jossa kävin säännöllisesti melko pitkään, remontoitiin hiljattain. Sinne laitettiin kaksi pitkää puupöytää yksi- ja kaksipaikkaisten pikkupöytien tilalle. En pitänyt siitä. Tuntui siltä, että meitä paimennettiin vieraiden ihmisten lähelle. Lakkasin käymästä siellä.
 
Paria kuukautta myöhemmin päätin poiketa kokeilemassa istumista pitkässä pöydässä. Se oli yllättävän mukavaa. Ne olivat riittävän leveitä, jottei vastapäinen ihminen ollut suoraan kiinni naamassa. Pöydän alla oli pistokkeita laitteita varten. Pöydät oli rakennettu kaunista, lämminsävyisestä puusta, kuten myös tukevat tuolit.
 
Ja huomasin muutakin. Oli itse asiassa mukavaa, että ympärillä oli ihmisiä. Joskus haluaa oman yksityisyytensä, ja joskus on kiva käydä rentoa keskustelua jonkun vieraan ihmisen kanssa. 
 
Olen varma, että yrityksen suunnitelmana oli saada lisää istuinpaikkoja uuden designin myötä, mutta ajateltiinko myös sitä, että elämme kulttuurissa, jossa ensisijainen suhteemme on älypuhelimeen, iPadiin ja läppäriin? Oliko tarkoituksena saattaa ihmisiä sosiaalisesti yhteen maailmassa, jossa emme tiedä toistemme nimiä?
 
En tiedä, mutta nyt todella nautin pitkästä pöydästä. Useimmiten siinä ei joka tapauksessa istu kovin montaa muuta ihmistä, mutta en enää yritä eristäytyä kahvilan hiljaiseen nurkkaan. 
 
Itse asiassa siitä lähtien kuin olen istunut pitkässä pöydässä, muutama vieras ihminen on lähestynyt minua ja kysynyt, olenko kirjailija, ja näyttänyt kiinnostuneelta siitä, mikä olen naisiani. He haluavat lukea myös blogiani.
 
Ja hekin ovat kiinnostavia minun mielestäni. Heillä on mielenkiintoisia asioita sanottavana omasta elämästään, ja nauramme pari kertaa yhdessä. Nämä tuntuvat sydänyhteyksiltä, ja otan ne vastaan. Jos emme koskaan enää näe toisiamme, yhteys tuntuu silti merkittävältä kaikille osallisille.
 
TEININÄKYMÄ
 
Siis tänä aamuna ympärilläni on nuoria teinityttöjä paikallisesta keskikoulusta. He tulevat joka aamu ennen tunteja, juttelevat toistensa kanssa ja jotkut etsivät puhelimistaan … no, mistä helvetistä minä tiedän, mitä. Välissämme on viisi vuosikymmentä!
 
Sen mukaan mitä kuulen, tuo sukupolvi janoaa yhteyksiä, hyväksyntää, sosiaalisen median huomiota ja kuuluisuutta netissä. Se on tykkää-sukupolvi. Miten monta tykkäystä he voivat saada Instagramissa tai Facebookissa, kenties? Melkein kuuluisa?
 
Teineistä puheen ollen, jokin aika sitten tämä paikka kuhisi teinejä, jotka pommittivat paikkaa ennen ja jälkeen koulun joka päivä. Ja se oli yhtä helvettiä! Vältin noita aikoja päivästä. Mutta nyt on paljon rauhallisempaa. Oppilaat täällä ovat vähän vanhempia, ja he ovat melkein kaikki naisia.
 
Tuntuu siis paljon rauhallisemmalta. Mielenkiintoista. Naisenergia tuntuu paljon rauhallisemmalta, jopa teineissä joilla hormonit jylläävät. Pojat olivat yleensä riehakkaampia ja tarkoituksena oli saada huomiota, ja he halusivat myös kilpailla paljon enemmän toistensa kanssa. Oli aikoja, jolloin barista käski heidän mennä ulos, jos he eivät olisi ihmisiksi.
 
Muutaman kerran he yrittivät tuhota paikkoja täällä. Mutta huomasin, että tasapainon muuttuminen miespuolisesta naispuoliseen vaikutti vallitsevaan mielentilaan. Naisilla oli ehdottomasti rauhoittava vaikutus, vaikka he olisivat keskustelleet vilkkaasti. Dynamiikka on erilainen. On paljon enemmän yhteistyötä ystävien kesken, toistensa auttamista kotitehtävissä ja paljon enemmän lempeyttä tavassa selittää asioita toisilleen. Se tuntui tasapainoisemmalta.
 
Saan tunteen, että jos teineissä on sama määrä tyttöjä tai enemmän, pojat ovat taipuvaisempia omaksumaan vallitsevan rauhallisen yhteistyöenergian. Monet pojat ikään kuin pitävät todellisuudessa tuosta energiasta, mutta tarvitsevat luvan se hyväksymiseen. 
 
Puhun tietysti yleisesti – on aina poikkeuksia kummassakin sukupuolessa. Ja olen varma, että poikien vilkkaus antaa tytöille luvan irrotella vähän enemmän, yrittämättä niin kovasti aina olla suloinen ja kiltti ja mukautuva.
 
Voi, ja katsokaa tuota. Tyttöryhmä lähti juuri kouluun, ja jukra, he siivosivat paikkansa ja työnsivät tuolinsa pöydän alle. Sitä tapahtui harvoin pojilla. Baristaraukoille jäi rutiininomaisesti sotkut siivottavaksi. 
 
Mutta toisaalta, tytöillä on taipumusta olla paljon kauemmin vessassa ja käyttää enemmän vessapaperia. Mutta heidän tarkoituksensa on parempi. 
 
----------- 

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen. 

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >