HomeViestejäMaria Chambers22.12.2018 - Kirjeitä ajan läpi

22.12.2018 - Kirjeitä ajan läpi

KIRJEITÄ AJAN LÄPI
 
Kirjoittanut Maria Chambers (soulsoothinsounds.wordpress.com)
22.12.2018
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
Katselin juuri "Talo järven rannalla", joka on upea elokuva siitä, miten kaksi ihmistä pystyi yhdistymään toisiinsa syvästi, vaikka he elivät eri aikajanalla, kahden vuoden päässä toisistaan. Katselin sen vuosia sitten, mutta tällä kertaa se teki suuremman vaikutuksen minuun, ja luulen näin olevan sen vuoksi, miten aika poimuttuu ja todellisuuksia vuotaa läpi enemmän ja enemmän. Ajatus aikamatkustuksesta ei enää tunnu niin kaukaa haetulta.
 
Elokuvassa mies ja nainen jotka eivät uskoneet tuntevansa toisiaan ja jotka näyttivät olevan vain vuokralaisena rantatalossa, kumpikin omalla aikajanallaan – nainen 2004 ja mies 2002 – pystyivät yhdistymään toisiinsa aluksi vain yhteisen postilaatikon kautta, rantatalon postilaatikon.
 
Kun nainen muutti pois talosta, hän kirjoitti kirjeen seuraavalle, tulevalle vuokralaiselle, laittoi sen tuohon postilaatikkoon ja pyysi tätä toimittamaan lopun postin hänen uuteen osoitteeseensa. Mutta uuden vuokralaisen aikajanalla – miehen joka seuraavaksi muutti rantataloon – edellisen asukkaan uutta osoitetta, osakehuoneistoa, ei ollut vielä rakennettu. Tämän hän havaitsi yrittäessään toimittaa naisen postin tälle henkilökohtaisesti.
 
Toinen hämmentävä tapahtuma oli, että nainen pyysi mieheltä anteeksi koiransa tassunjälkiä (se oli kävellyt märässä maalissa) järvitalon kahdessa eri paikassa. Mutta kun mies etsi niitä, niitä ei löytynyt mistään. Kirjeenvaihtonsa avulla he alkoivat oivaltaa, että he elivät eri aikajanoilla.
 
Kirjeiden avulla he alkoivat kuvata toisilleen omaa elämäänsä ja aikaa, jossa he kumpikin elivät. Järvitalon postilaatikosta tuli heidän yhteysportaalinsa. He havaitsivat, että heidän entisten, nuorempien itsejensä polut olivat mystisesti kohdanneet ja he olivat myös tavanneet ja suudelleet, ennen kuin tiesivät, mitä oikeasti tapahtui heidän välillään.
 
EI OLE NYKYHETKEEN VERRATTAVISSA OLEVAA AIKAA
 
Kun siirrymme enemmän ja enemmän moniulotteiseen itseemme, alamme oivaltaa, että aika ja paikka ovat illuusio, joka on suunniteltu auttamaan ihmisiä fokusoitumisessa tiettyyn kokemukseen tai yhteen elämään kerrallaan. Vaikka entiset kokemukset eivät oikeasti koskaan poistu muististamme, meillä on jokin suojatoimenpide, ettemme pakahdu kaikesta tuosta informaatiosta.
 
Tämän hiilipohjaisen todellisuuden ulkopuolella aika on samanaikaista. Tai toisella tavalla sanottuna, ei ole aikaa.
 
Tietysti useimpien 3D-elokuvien tapaan siinä oli kyse miehestä ja naisesta, jotka etsivät toisiaan ja uskovat, etteivät he olisi onnellisia, ennen kuin he voisivat kohdata samalla aikajanalla.
 
Mutta me tiedämme, että he etsivät toisistaan omaa sieluaan, omaa itseään. Mies halusi juopua omasta feminiinisyydestään ja nainen omasta maskuliinisuudestaan. Yritin päästä Hollywoodin "poika kohtaa tytön" -teeman ohi ja kokea elokuvassa moniulotteisuutemme taian.
 
Niinpä tuon leffan katseleminen uudestaan oli todella nautinnollista, eikä tuo lähtökohta näyttänyt minusta enää epärealistiselta, vaan tuntui täysin loogiselta totuudelta. Itse asiassa kommunikoimme entisten ja tulevien itsejemme kanssa enemmän, kuin oivallamme. Se tapahtuu vain tietoisen tajuntamme ulkopuolella. Ja niin kuin tuossa elokuvassa, voimme vaikuttaa noihin entisiin ja tuleviin itseihin. Koska on ääretön määrä mahdollisia aikajanoja.
 
Minusta oli kiehtovinta, että keskivertokatsojalle "poika kohtaa tytön" olisi täysin normaali perspektiivi, kun taas aikapoimu oli mielikuvituksellinen osa. Kuitenkin siirtyessämme korkeammalle tiedostamistasolle, tilanne on päinvastoin.
 
Jos olet lukenut postauksen tähän saakka, ehkä ajattelet: "Hmmmm, Marialla on aivan liikaa "aikaa"." Kenties niin. Mutta siitä huolimatta, miten paljon aikaa minulla tosiaan on, en aio katsella elokuvaa "Hot Tub Time Machine – Kasarikankkunen".
 
-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >