HomeViestejäMaria Chambers6.12.2018 - Ainoa tie ulos on sisään

6.12.2018 - Ainoa tie ulos on sisään

AINOA TIE ULOS ON SISÄÄN

Kirjoittanut Maria Chambers (soulsoothinsounds.wordpress.com)
6.12.2018
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Tänä aamuna Starbucksilla eräs mies, jonka tunnen, joka on käynyt täällä yhtä kauan kuin minä ja joka on täällä joka päivä, sanoi tuntevansa, että hän oli erityisen yksinäinen. Emme istu ja käy pitkiä keskusteluja keskenämme, mutta vaihdamme muutaman sanan aina silloin tällöin.

Aika ajoin hän kertoo minulle saavansa työtarjouksia osavaltion ulkopuolelta, mutta on haluton ottamaan vastaan niitä, koska hän sanoo, että hänellä on nyt hyvin. Hän on oma pomonsa ja hänellä on vapauksia, joita ei olisi hänen tehdessään töitä jollekin toiselle. Mutta hän tunnusti olevansa ikävystynyt. Ja usein yksinäinen. Että useimmat ihmiset eivät tajua hänen käyttäytymistään. Ja että "täytyy olla muutakin kuin tämä".

Ja se oli tietysti upea siirto sanoakseni: "Kyllä, on muutakin. Tylsyys ja yksinäisyys ovat sinulle kutsuja kääntyä sisäänpäin." Ja niin kävimme lyhyen keskustelun tuosta aiheesta. Mutta näin, että hän vastusti sitä ja ajatteli edelleen, että ehkä hän vain pitkitti uuden uran tavoittelua tai muuttamista.

Ja tietysti, ehkä se oli totta. Pelkäämme kaikki uusia kokemuksia, vaikka ne olisivat hyviä pitkässä juoksussa. Muutos on pelottava.

Mutta tunsin, että hän oli aloittamassa omaa heräämistään. Hän ei vain tiedostanut sitä vielä. Mutta hänessä on osa, joka tietää, että vaikka hän muuttaisi toiselle puolelle maata ja ottaisi uuden työpaikan, hän kamppailisi edelleen tuon yksinäisyydentunteen kanssa. Se seuraa häntä. Hänellä on nyt riittävästi tietoisuutta tietääkseen, että mikään työpaikka tai raha tai omaisuus ei tyydytä häntä tuolla syvemmällä tasolla.

Niinpä hänen lähdettyään kahvilasta tänä aamuna, aloin itse tuntea syvää surua ja suurta yksinäisyyttä, siinä määrin että itkin muutaman kyyneleen. Ei tyypillistä minulle nykyään. Mutta minun täytyi miettiä, poiminko itselleni hänen surunsa, koska hän tunsi varmasti sitä.

Yhdessä keskustelun kohdassa hän puhui siitä, miten katolinen kirkko edisti seksuaalista hyväksikäyttöä, koska hyvin monet miehet tukahduttivat omat tunteensa ja monissa tapauksissa myös oman homoseksuaalisuutensa. Hän saattoi yrittää kertoa minulle huolen omien tunteidensa tukahduttamisesta. Projisointi on tyypillistä silloin, kun emme omista tunteitamme.

Projisoinnissa on kuitenkin mielenkiintoista se, että kun siirrymme syvemmälle ja syvemmälle heräämiseemme, projisoimme vähemmän ja vähemmän. Meistä tulee selkeämpi, eikä tuota selkeyttä tarvitse enää heijastaa.

Havaitsemme, että suurin osa tunteista joita meillä oli, synkemmät tunteet, poimittiin matkan varrella joko esi-isien kautta tai massatietoisuudesta. Mutta meidän täytyi mennä myös tuon pimeyden läpi tullaksemme valoisammaksi/kevyemmäksi. Tuntea tuo suru, hylkäämisen-, syyllisyyden-, häpeän- ja vihantunne. Mikä tahansa.

Muutama minuutti sitten tunsin tuota surua voimakkaasti. Ensimmäinen vaistoni oli nousta ylös siitä. Minusta tuntui hyvin epämukavalta. Yritin analysoida sen pois. Kenties se oli hänen suruaan, jonka poimin itselleni. Ja kyllä, luultavasti oli. Mutta tiesin, etten muuntaisi sitä, jos pysyisin päässäni ja analysoisin, mistä se on ehkä tullut.

Niinpä purin hammasta. Ja itkin muutaman kyyneleen kahviini. Aloin tuntea kaikki ne kerrat elämässäni, jolloin sydämeni tuntui särkyneen. Olin huolissani, etten koskaan toipuisi. Mutta nuo tunteet lähtivät pois nopeasti. Kyllä, on totta, kun sanotaan, että ainoa tie ulos on sisään.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >