HomeViestejäMaria Chambers3.11.2018 - Perinteitä ilman ahdistusta

3.11.2018 - Perinteitä ilman ahdistusta

PERINTEITÄ ILMAN AHDISTUSTA

Kirjoittanut Maria Chambers (soulsoothinsounds.wordpress.com)
3.11.2018
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

On aamun pikkutunnit – no, itse asiassa klo 7 – täällä Starbucksilla. Nautin päivän ensimmäisestä kupistani. Barista kertoo minulle, että se on heidän joulusekoitustaan. Tuon oman kuppini, koska pidän enemmän keraamisesta kuin pahvisesta, ja tilaan pienen kahvin ja heidän keraamiset kuppinsa ovat keittokokoa. Se on pieni rituaalini.

On marraskuun alku, ja joululauluja soitetaan jo äänentoistojärjestelmästä. Normaalisti se ärsyttäisi minua. Kuitenkin huomaan laulavani mukana. Ja nautin punaisista ja vihreistä juhlapaketeista, jotka sisältävät kahvia ja lahjoja.

Sää on ollut tyypillisen lämmin Floridan tälle osalle, tähän aamuun saakka. Lämpö on laskenut 12–14 asteeseen. On raikas ilma. On kiva pudistaa pölyt takista, ja joulukuuhun mennessä toivottavasti pidän jo hanskoja. Meillä on neljä vuodenaikaa täällä, mutta jos et kiinnitä huomiota, ne voivat mennä ohi. Erot ovat paljon hienovaraisempia kuin pohjoisessa, New Jerseyssä, jossa kasvoin.

Olen ihmeissäni siitä, miten elämäni on muuttunut muutamien viime vuosien aikana. Pinnalta voi näyttää, ettei paljonkaan olen muuttunut. Ja jotkut sanovat, että muutos on tullut huonompaan suuntaan.

En enää ole yhteydessä perheeseeni, ja suurin osa ystävistäni on lähtenyt. Vietän suurimman osan päivästä itsekseni, paitsi ne ajat jolloin istun täällä ja nautin amerikkalaisesta kahvilayhteisöstä.

Kun kävin Kreikassa, huomasin, että useimmat ihmiset viettivät suuren osan päivästään ja illastaan rentoutuen kahviloissa ja bistroissa. Tavallaan elämänjuhlaa. Luulen, että me amerikkalaiset yritämme saada kiinni tuosta mannermaisesta tunnelmasta, mutta se ei ole oikeasti sama. Yritän vaalia sitä omalla tavallani. Tuota joutenolon tunnetta, ottaen sisään elämää ja sen monia aistillisia nautintoja.

HYVÄÄ JOULUA

Kävin läpi joulukauhun vuosikymmenet. En tuntenut ainoastaan painetta valmistaa taidokkaita joulupäivällisiä perhekokoontumisiin sekä vaihtaa kohteliaisuuksia ja lahjoja. Ainakin minulla jouluun liittyi myös erittäin paljon raskaita tunteita.

Mutta silloin olin edelleen karmamoodissa kaikenlaisen tunnetaakan kera. Otin itselleni kaikkien jutut, enkä edes oivaltanut sitä. Niinpä tunsin surua ja yksinäisyyttä, joka ei ollut edes minun. Ja juhlapyhien aikaan, erityisesti jouluna, oli yleistä eksistentiaalista epätoivoa. Shoppailu Macyllä oli sydäntä raastavaa – "Tulen jouluksi kotiin" heitti minut masennukseen.

Älä käsitä minua väärin – on upeaa kokoontua toisten kanssa juhlimaan juhlapyhiä. Ja elämässäni oli monia aikoja, jolloin se tuntui hyvältä. Itse asiassa muistan paketoineeni pyörryksissä lahjoja jouluaattona kotona. Koko paljastus … olin lahjapaketoijana tavaratalossa collegeaikoina. Niinpä sain rusetit oikein ensimmäisellä kertaa.

Mutta yleisesti ottaen, oli vain liikaa kietoutumista toisiin ja heidän ratkaisemattomiin ongelmiinsa.

Nyt olen miellyttävästi yllättynyt huomatessani, että laulan mukana näissä siirappisissa lauluissa Starbucksilla. Se vaati vain irtipäästämistä matriisista, esi-isäkarmasta ja kaikista sen velvollisuuksista ja syyllisyydestä. Jotain minkä voimme antaa niille, jotka myöhemmin ylösnousevat ja käyvät läpi heräämisprosessin. Lupauksen, että he pystyvät nauttimaan elämästä ilman, että vanhat taakat hidastavat heitä ja vetävät taaksepäin.

Siis elämäni on muuttunut. Voin turvallisesti sanoa, että minusta on hitaasti tulossa jälleen tuo maankuulu pieni lapsi, joka ottaa kaiken sisään, käyttää kaikkia aisteja ja vielä muuta, ensimmäistä kertaa.

Lopultakin joulusta nauttimista ilman ahdistusta. Saatan katsella "Miracle on 34th Streetin" ("Susanin kääntymys", amerikkalainen jouluelokuva vuodelta 1947), kun pääsen kotiin. Tai "Pahan pukin".

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >