HomeViestejäMaria Chambers10.9.2018 - Todellisuuden kyseenalaistaminen

10.9.2018 - Todellisuuden kyseenalaistaminen

TODELLISUUDEN KYSEENALAISTAMINEN

Kirjoittanut Maria Chambers (soulsoothinsounds.wordpress.com)
10.9.2018
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Useimmat ihmiset eivät kyseenalaista todellisuuttaan. Elleivät ole siinä heräämisvaiheessa, jossa se alkaa tapahtua luonnostaan, he laahustavat vain kognitiivisen dissonanssinsa eri vaiheissa.

Parikymmentä vuotta sitten istuin julkisella pihalla ja vilkaisin ihmisjoukkoa huomaten viehättävän miehen. Hän istui suihkulähteen sementtireunalla. Hän näytti olevan noin 55-vuotias, hiukset harmaantumassa ja sopivasti ryppyjä antamaan hänen kasvoilleen luonnetta. Hän oli vähän ylipainoinen, päällään rennot vaatteet ja hän näytti viihtyvän omissa nahoissaan. Hän oli toisen miehen kanssa.

Jostain syystä päätin muutaman hetken päästä katsoa uudestaan häntä ja yllätyksekseni huomasin, että hän olikin nainen. Olin erehtynyt. Katselin naista. Se oli täysin selvää. Ja tuolla oivaltamishetkellä tuo yksilö ei ollut enää viehättävä. Se oli sama ihminen ja samat piirteet, mutta nyt havaintoni hänestä oli radikaalisti erilainen.

Minulta ei vienyt kauan tunnistaa, mitä oli tapahtunut. Tuossa hetkessä kyseenalaistin uskomukseni siitä, mihin viehättävyys perustuu ja miten olemme ehdollistuneet näkemään naiset.

En ollut ankara itselleni siitä, että erehdyin pitämään tuota naista miehenä, mutta en pysynyt päästämään irti siitä. Halusin kaivaa syvemmältä tuota reaktioita, koska se ei ole niinkään henkilökohtainen, vaan kulttuurillinen.

Aloin hiljattain ihmetellä, miksi miehet alkoivat "puunata" itseään ja tulla pakkomielteisemmäksi suurena ja lihaksikkaana olemisesta. Tämä trendi laajeni, kun naiset alkoivat tulla esiin joskus 60-luvun loppupuolella ja vaatia tasa-arvoa. Ja samoihin aikoihin naiset pienensivät kehoaan ja yrittivät puristaa sen Twiggy-siluettiin.

Kun miehet tunsivat enemmän tasa-arvoa vaativat naiset uhaksi, heidän täytyi tulla suuremmaksi. Kun naisista tulee äänekkäämpiä kulttuurissa, heitä kannustetaan tulemaan fyysisesti pienemmäksi.

Sitä ei tarvitse sanoa, mutta kerron, että kauneutta on kaiken kokoista ja muotoista. Mutta fyysisen kehon pakottaminen tiettyyn muotoon tai kokoon jostain harhaanjohdetusta tarpeesta näyttää hyväksyttävältä tai kauniilta, ei ole tervettä.

Lihasten muotoilemisessa tai ihmiskehon hienovirittämisessä ei ole mitään väärää. Mutta puhun laajemmasta trendistä, jonka alkuperä on tasapainottomuudessa. Ja näiden hyväksyttyjen kauneusnormien tutkiminen on tervettä. Ja tietysti on myriadeja muita esimerkkejä asioista, jotka hyväksymme normaaliksi, mikä lähemmässä tarkastelussa on suorastaan häiritsevää.

Eikö ole mielenkiintoista, että ihmiset voivat olla hyvin tarkkoja siinä, mitä he syövät tai pukevat päälleen, mutta nuo samat ihmiset sallivat minkä tahansa massatietoisuudesta tulevien uskomusten vaikuttaa elämäänsä? Kyselemättä. Koskevat nuo uskomukset sitten taloutta, suhteita, yhteiskuntaa, terveyttä, kulttuuria, politiikkaa tai jumalan olemassaoloa.

Ja jumalasta puheen ollen, on hyvä, että katolista kirkkoa tutkitaan tarmokkaasti seksuaalisen hyväksikäytön osalta, mutta tutkivatko ihmiset itse uskontoa? Esittävätkö he itselleen vaikeita kysymyksiä, kuten miksi he kannattavat uskontoa, joka systemaattisesti tukahduttaa seksuaalisuuden ja vaatii pidättäytymistä ja vain heteroseksuaalisia suhteita. Uskontoa joka tuomitsee ihmiskokemuksen aistillisuuden.

Mutta useimmat ihmiset eivät kykene yhdistämään luonnollisten ihmishalujen ja feminiinisyyden vuosisatojen aikaista tukahduttamista ja tuon tukahduttamisen ilmentämistä mitä häpeällisimmillä ja kohtuuttomimmilla tavoilla.

Heräämisprosessissa kaikki uskomuksemme tulevat tarkasteluun. Kaikki mitä ajattelimme, kyseenalaistetaan nyt. Elämän jokainen taso jonka otimme itsestään selvänä totuutena, tuodaan nyt valoon. Meitä suostutellaan ja joskus meidät kursailematta tönäistään uuteen tilaan, jossa emme voi enää sivuuttaa jotain vain sellaisena, että "näin asiat ovat".

Aiemmassa heräämisvaiheessamme monet meistä oivalsivat, että meidän täytyi kyseenalaistaa vallitseva tila elämässämme ja sydämessämme ja mielessämme, mutta meillä ei vielä ollut työkaluja muuttua pois noista ajattelutavoista.

Yritimme muuttua mieltä käyttäen. Ajattelimme, että meidän piti voittaa vanha ohjelmointimme. Mutta mikään mitä yritimme, ei toiminut kovin hyvin. Ja tämä johtuu siitä, että yritimme muuttaa itseämme muuttamalla sitä tapaa, mitä ajattelimme asioista. Kummallista kyllä, tuloksena oli, että jäimme vielä enemmän mielemme vangiksi.

Kun aloimme sallia toisen osamme, ikuisen itsemme, tulla ihmisitsemme kyytiin, aloimme tuntea merkittävän muutoksen itsessämme. Oivalsimme jälkikäteen, että mielemme oli niin ehdollistunut ja rajoittunut, ettei ollut mitään tapaa päästä haluamiimme muutoksiin käyttämällä pelkästään mieltä.

Ihmismieli on ehdollistettu reagoimaan elämään enimmäkseen pelkotilasta. Sillä on vakiintunut puolustuslinnake sen hoitamiseen, mitä se pitää uhkana selviytymisellemme. Ja ilman sielua mieli näkee vain sen, mitä sen edessä on tai mitä eilen on tapahtunut. Se ei näe muita mahdollisuuksia. Se ei ymmärrä, miten alkemia toimii.

Ja tästä syystä mieli on kamppaillut suunnattomasti tämän ylösnousemusprosessin ja ruumiillistuneen valaistumisprosessin kanssa. Kyse ei ole siitä, että meidän täytyy muuttaa mieltämme tässä kohtaa, vaan jatkaa sielumme sallimista osallistua elämäämme.

Ja kun teemme sen, mieli alkaa alistua sielulle. Ja se on todellisuudessa helpottunut. Se on todella väsynyt. Sillä on traumaperäinen stressihäiriö. Se on traumatisoitunut maailmassa, joka tuntui enemmän sota-alueelta. Se on ollut taistelumoodissa, ja siihen on osunut liian monia luoteja ja se on väistänyt vielä useampia.

Niinpä se on hitaasti asettumassa tuohon uuteen suhteeseen, josta se löytää itsensä. Ja ei, en puhu vain mielestämme, vaan ihmispersoonallisuudestamme. Mieli on enimmäkseen määritellyt tuon persoonallisuuden, ei juurikaan sielumme.

Ja se on toinen ongelma. Persoonallisuus on vähän surullinen, koska se uskoo, että se hylätään eikä sitä koskaan enää tunnisteta. Mutta ei niin tapahdu. Se integroidaan aitoon itseensä. Mitään ei menetetä. Itse asiassa paljon saavutetaan. Maaplaneetalla elettyjen elämien viisaus.

Ja riippumatta siitä, kuka olet tai mistä tähdistöstä olet kotoisin, olet ollut maaplaneetan asukkaana ainakin muutaman elämän. Ja riippumatta siitä, mitä sinulle on kerrottu, tämä on valintojen planeetta universumissa.

Tänne tulevat seikkailunhaluisimmat sielut. Tänne sielut tulevat edistämään kasvuaan ja viisauttaan. Kenties toisilla planeetoilla on teknologisesti kehittyneitä sivilisaatioita, mutta meidät tunnetaan planeettana, jolla on sydän. Olemme voittaneet galaksin ja universumin kaikki muut sivilisaatiot, kun kyse on kaksinaisuuteen, kokemiseen ja rakkauteen sukeltamisesta.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >