HomeViestejäMaria Chambers29.4.2018 - Valtaharha

29.4.2018 - Valtaharha

VALTAHARHA

Kirjoittanut Maria Chambers (soulsoothinsounds.wordpress.com)
29.4.2018
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Näinä päivinä patriarkaatti tuntuu olevan huteralla maaperällä. Miksi näin olisi? Loppujen lopuksi hehän pyörittävät kaikkea! Ja juuri siksi he ovat peloissaan. Heidän koko identiteettinsä lepää tuossa vallassa ja kontrollissa. Mitä he olisivat ilman sitä?

Koska syvällä sisällään he tietävät, että se kaikki on vain harhaa. Mutta he eivät ole valmiita luopumaan tuosta harhasta, ja jotkut taistelevat henkensä edestä säilyttääkseen sen. Ja puhun tässä sekä miehistä että naisista, jotka ilmentävät sitä ideologiaa, että miesten täytyy olla kontrollissa, erityisesti valkoisten cismiesten jotka ovat kukkulan kuninkaana, ja heidän täytyy puolustaa tuota paikkaa.

Patriarkaatin lisäksi on loputon määrä tapoja, joilla ihmiset arvostavat omaa arvoaan. On se sitten status, raha, fyysinen viehättävyys. Nuoruus. Älykkyys. Lahjakkuus. Mutta syvällä sisällään kaikki tietävät, että se on epämääräistä, koska jokainen näistä asioista voi lähteä pois koska tahansa. Ja heille jää vain haavoittuvuuden ja voimattomuuden tunne.

Niinpä ihmiset päätyvät juoksemaan yrittäen säilyttää vallitsevan tilan, yrittäen olla nuori, yrittäen tavoitella varallisuutta, asemaa, kuuluisuutta tai jotain, minkä he uskovat todistavan itselle ja maailmalle, että he ovat arvokkaita.

Jotkut kannattavat marttyyriutta ja pitkää kärsimystä voidakseen tulla nähdyksi hyveellisenä ja arvokkaana.

VALTA ON HARHAA

Useimmilla ihmisillä on kalvava aavistus, että valtaa ei ole oikeasti olemassa. Ja he ovat ehdottomasti oikeassa – ei ole. Se on harhakuva. Me jotka valitsimme valaistumisen, olemme tulleet päistikkaa tuohon oivallukseen. Olemme kokeneet omakohtaisesti vallan menettämisen … oli kyse sitten terveydestä, nuoruudesta, seksistä, rahasta, suhteista, työpaikoista. Meistä tuntui ja tuntuu edelleen haavoittuvalta.

Ja haavoittuvuus on juuri se paikka, jossa meidän täytyy olla päästääksemme sisään kaiken, mitä elämä haluaa antaa meille. Kaiken rakkauden, terveyden ja varallisuuden. Kaiken ilon ja intohimon.

Mutta meidän täytyi päästää irti kaikesta, mitä luulimme olevamme. Varmasti vaikein asia toteuttaa. Mutta matkan varrella huomasimme, että valtaa ei oikeasti ole olemassa. Emme tarvitse valtaa. Se on vanha miehinen käsitys.

TIETOISUUS ON FEMINIININEN

Siksi feminiinisyys on ollut niin tukahdutettua patriarkaalisessa järjestelmässä. Se ei sopinut käsitykseen puskemisesta, yrittämisestä, pakottamisesta ja manipuloinnista – todellisuuden ja muiden ihmisten. Ihmiset ovat hyvin epäileviä siinä, että asiat tulevat helposti. Se leimataan laiskaksi ja vastuuttomaksi.

Ihmisiä palkitaan kovasta työstä ja sisukkuudesta kaikkien vaikeuksien edessä. Tuska, kärsimys ja henkilökohtainen uhrautuminen nähdään usein hyveinä. Siksi patriarkaalinen ideologia näkee usein köyhät laiskoina, eivätkä he eivät ansaitse julkista tai valtion apua.

Varakkaita kunnioitetaan, erityisesti jos he ovat tehneet rahansa kovalla työllä ja nerokkuudella. Sosiaaliavustuksella olevien nähdään huijaavan järjestelmää. Mutta ei olla yhtä taipuvaisia tunnistamaan, että monet varakkaat tekevät juuri sitä. Tai jos se nähdään, heille annetaan anteeksi paljon helpommin.

Tietysti joissain piireissä rikkaat nähdään korruptoituneina, eivätkä he ansaitse varallisuuttaan. Ja halveksinnan syynä on se ajatus, että joku muu voi ottaa pois heidän palansa kakusta.

Siis kaikki ovat puolustuskannalla ja yrittävät suojella itseään ja tavaroitaan kilpailulla ja aggressiivisuudella. Se on peliä, jossa on valta palkintona. Paitsi, että valtaa ei ole olemassa. Mutta tietoisuus on olemassa, ja se tietää jo olevansa arvokas. Se tietää, että se on arvokas pelkästään siksi, että se on olemassa. Se näkee itsensä suurenmoisena. Sillä ei ole tarvetta puskea tai pakottaa. Ja tuossa tietämisen paikassa elämä vain toimittaa sen, mitä se haluaa.

Mutta se on iso hyppy mielelle. Se vaatii luottamusta johonkin, mitä se ei voi nähdä tai tuntea. "Missä on näyttö?" se kysyy. "Näytä minulle todiste." Mutta homma ei tietenkään toimi niin. "Kun näkee, niin uskoo" ei toimi. "Kun uskoo, niin näkee" toimii.

Itse asiassa siksi tulimme tänne. Olemme täällä leikkimässä valtaharhalla ja tunnistamassa, ettei valtaa ole olemassa. Se on kaksinaisuutta hienoimmillaan. Ja kun heräämme, oivallamme, että olemme luojia, ei niinkään ihmispersoonana, vaan sieluna. Olemme vaimentaneet luojakykymme ajan kuluessa voidaksemme saada arvokkaita kokemuksia 3D:ssä.

Jacob Daniels sanoi sen täydellisesti: tuleminen tälle planeetalle on "loma rajoittuneisuudessa". Mikään ei kiihdytä sielukasvua niin kuin tämä ihmiskokemus. Kun tunnistaa, että luominen ei liity mitenkään valtaan. Ja kaikin tavoin haluun. Kaikin tavoin taajuuksien yhteensopivuuteen.

KÄÄNTEISSUUNNITELUA

Ja herättyään alkaa tunnistaa, ettei halussa ole kyse yrittämisestä tai puskemisesta tai tavoitteiden asettamisesta. Se on hyvin yksinkertaista. Se on tunnistamista, että hyvänolontunne on luonnollinen olotila. Se on olemista hetkessä ja sielun ilon sallimista ilmaista kehon ja aistien kautta. Tarvitsematta todistaa arvokkuuttaan tai mitään muuta itselleen tai kenellekään muulle.

Eikä meidän tarvitse saada sitä tapahtumaan, koska se on jo tehty. Aloitamme siitä lähtökohdasta, että se mitä haluamme, on jo tehty. Ja sitten harmonisoimme taajuutemme sen kanssa. Sallimme pelkästään itsemme tuntea niin, kuin haluamme tuntea.

Tämä kuulostaa liian yksinkertaiselta mielemme tajuttavaksi. Kenties myös liian "feminiiniseltä" ajatukselta. "Vain olla? Vain sallia? Vain tuntea? Se on tyttöjä varten. Meillä on työtä tehtävänä täällä."

Ja joskus epätoivosta, koska mikään ei toimi, mieli sanoo: "Ok, kokeilen sitä." Ehkä yhden tai pari päivää, jos niinkään kauan. Ja kun mieli ei näe välittömiä tuloksia, se sanoo: "Näetkö, se on kaikki hevonpaskaa. Menen takaisin töihin."

Se on riippuvainen kamppailusta, joten se ei luovu siitä helposti. Muista, että kamppailua ylistetään hyveellisenä. Sankareina nähdään ne, jotka ovat uhrautuneet ja laittaneet toisten tarpeet etusijalle.

Sanot ehkä: "Mutta emmekö me valotyöntekijät ole kamppailleet ja tehneet kovasti työtä päästäksemme siihen, missä olemme nyt? Eikö meidän työmme ole kovinta?" Kyllä, on se, koska se on käänteissuunnittelua. Se on olettamista, että kaikki mitä tarvitsemme tai haluamme, on jo olemassa.

Se ei vaadi lainkaan kovaa työtä, mutta vastarinnasta irtipäästäminen on vaikea osa. Muttemme pidä sitä esillä ja sano: "Katso, olen arvokas nyt, koska tein kaiken tuon kovan työn päästäkseni tähän." Sanomme: "Hemmetti, vaati tosiaan melko paljon kovaa työtä oivaltaa, ettei kovaa työtä tarvita!"

SOTA EI OLE VASTAUS

Maailmassamme ei palkita feminiinisyyttä, ei sallimista ja vastaanottamista. Se kuulostaa liian passiiviselta. Mutta onko se? Ihmiset pitävät passiivisuutena toisten sallimista kävellä ylitseen. Uhrina olemista.

Pari vuotta sitten videoitiin tahattomasti koulussa nuorta oppilasta, joka heitti painiotteella pitkäaikaisen kiusaajansa, ja siitä tuli viraali, useiden miljoonien katsojien kera. Tuo nuori oppilas jota oli ilmeisesti kiusattu pitkän aikaa, päätti yhtenä päivänä taistella vastaan sanoen, ettei hän kestäisi enää.

Hänen YouTube-videonsa täyttyi tuhansista kommenteista, jotka osoittivat suosiota hänelle ja palkitsivat hänet kostosta. Ja sanoivat, että hänen isänsä on varmaan ylpeä ja hän on nyt oikea mies.

Minua häiritsi tämä kovasti muutamasta syystä, joista tärkein oli, että se katsoo väkivaltaa läpi sormien. Se symboloi myrkyllistä mieskäsitystä, että vahvempi on oikeassa.

Ja näemme siitä esimerkin USA:n presidentissä, joka esittää joka päivä koulupihan kiusaajaa Twitterissä ja muualla. Mutta ilmeisesti ihmiset rakastavat, kun hän sanoo lyövänsä takaisin kymmenen kertaa kovempaa.

Siis tästä syystä se mitä teemme tässä – tämä ajatus sen sallimisesta, mitä haluamme, ja hetkestä nauttimisesta – on vieras maailmalle, jossa elämme, ja vieras hiilipohjaiselle mielellemme. Ja tästä syystä salliminen on korkeinta värähtelytaajuutta. Taajuutta jossa suurin osa ihmisistä ei ole valmis pelaamaan. Mutta tämä ihmisten ei-valmius ei merkitse, että salliminen ja vastaanottaminen eivät ole totta. Ja se ei merkitse, että valta on.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >