HomeViestejäMaria Chambers20.3.2018 - Ei voi hypätä keskiaskelman yli

20.3.2018 - Ei voi hypätä keskiaskelman yli

EI VOI HYPÄTÄ KESKIASKELMAN YLI

Kirjoittanut Maria Chambers (soulsoothinsounds.wordpress.com)
20.3.2018
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Kun meistä tulee enemmän itsemme, luomme turvallisen tilan – ensin itsellemme ja sitten toisille, jos he ovat avoimia. Turvallinen tila luodaan hyväksymällä itsemme ja kaikki tunteemme. Olemalla ok sen osalta, missä kohtaa olemme tunteissamme ja fyysisesti. Ei, meidän ei tarvitse rakastaa sitä, koska suuri osa siitä voi olla epämukavaa toisinaan. Mutta sen salliminen on muutoksen ja transformaation eliksiiri.

Emme yritä olla parempi ihminen tai parantaa sitä, kuka olemme. "Kymmenen tapaa olla parempi" on vanhanaikainen kirja. Ne joita saatat pitää huonoimpina ominaisuuksinasi, eivät lainkaan ole sitä. Ne ovat vain osa ihmisenä olemista.

Monet järkyttyisivät kuullessaan tämän. He sanoisivat, että olemme piittaamaton. Meitä pidettäisiin osana ongelmaa, ei ratkaisuna maailman huoliin. He väittävät, että sinun pitäisi olla epäitsekkäämpi. Kunnioitettava ja hyvä ihminen ajattelee toisten hyvinvointia ensin. Ja sitten he ehkä viittaisivat Yhdysvaltojen nykyiseen presidenttiin ja hänen hallintoonsa täydellisenä esimerkkinä itsekkyydestä, joka on mennyt kamalalla tavalla pieleen.

Mutta sitä he eivät ymmärrä, että henkilö joka on noussut maailman vaikutusvaltaisimpaan asemaan ja joka aiheuttaa suurta kaaosta ja talloo monien yhteiskunnallisia ja ihmisoikeuksia, on itsevihan tuote.

Se minkä monet näkevät liikana itserakkautena, ei ole sitä lainkaan. Se on sydämen ja mielen erottamista. Se on kyvyttömyyttä nähdä arvo itsessä, myöskään kaikissa surun ja pelon tunteissa. Niinpä hänellä ei ole muuta vaihtoehtoa – niin hän uskoo – kuin löytää tuo arvo itsensä ulkopuolelta … ja koska hän samaistaa arvon valtaan, hän kysyy: "Miten vaikutusvaltaiseksi voin tulla?"

Ja hän tulee kulttuurista, joka arvostaa vaikutusvaltaisia miehiä – joilla on rahaa, statusta, mainetta, stoalaisuutta, aggressiivisuutta ja seksuaalista kyvykkyyttä. Hänelle ei tarvitse edes olla noita ominaisuuksia, hänen täytyy vain huijata toiset uskomaan, että hänellä on.

Niinpä hän elää yksiulotteista elämää. Ei ole paljon syvyyttä, on vain vähän myötätuntoa eikä hän ole oikeasti kovin mielenkiintoinen. Näin ollen hän uskoo, että hänen täytyy projisoida sitä harhakuvaa, että hän on fiksuin, paras ja suurin voittaja. Kaikki hyvin itseä palvelevaa.

Mutta voitaisiin sanoa, että sielutasolla hän palvelee toisia olemalla esimerkkinä kuningasmielestä, joka on tullut hulluksi. Tasapainoton patriarkaatti personoituna. Ainakin niille, jotka näkevät hänen teeskentelynsä läpi.

Niinpä hän on onnistunut tulemaan valtavan huomiomäärän kohteeksi, jota hän himoitsee kuin oopiumia. Mutta kuten addiktilla, koskaan ei ole riittävästi, ja seuraavan annoksen on oltava suurempi ja vaarallisempi.

Jotkut pitävät häntä kiehtovana. No, sekin ominaisuus on tekemällä tehty, ei totta. Pelkkää show'ta. Mutta se on kiehtova tutkimus siitä, miten voimakas mieli voi olla ja miten se voi vetää puoleensa hyvin paljon erimielisyyttä. Koska samanlaiset vetävät toisiaan, se on täydellinen myrsky. Ne joilla on samanlaisia ominaisuuksia, mahdollistetaan ja niitä rohkaistaan.

Hän antaa omalla esimerkillään toisille itsevihaajille luvan vihata toisia vapaammin ja avoimemmin. Kuten valkoiset nationalistit jotka kantavat lippuja ja ilmaisevat me-vastaan-he-ideologiaa.

Jotkut yrittävät peittää halveksunnan toisia kohtaan, jotka ovat erilaisia ja näin uhka, käyttämällä hyväksi kätevää uskonnonvapautta, joka on saanut paljon julkisuutta viime aikoina. Tai väittämällä sen olevan raamatussa.

Useimmat näistä ihmisistä eivät aio tutkiskella itseään, eivätkä tietenkään omista pelon- ja haavoittuvuudentunteitaan. Ne jotka näkevät tämän häiritsevän käyttäytymisen, väittävät, että nämä terrorisoijat ja pedot eivät rakasta toisia ja käyttäytyvät itsekkäästi.

Ja se on totta. Mutta ne jotka ärsyyntyvät vihaajista, uskovat ratkaisuksi, että rikoksentekijöistä tulee parempia ihmisiä. Vaikka tämäkin on totta, heidän ei voi odottaa hyppäävän keskiaskelman yli. He eivät voi muuttua vihan ajamasta valkoisesta nationalistista tai homoja haukkuvasta uskovaisesta kiihkoilijasta myötätuntoiseksi ihmiseksi. Ainakaan helposti tai nopeasti.

Heidän täytyy käydä läpi tuo helvetillinen keskiaskelma, vältä-hinnalla-millä-hyvänsä-askelma … itserakkaus. Se on ihmisille vaikein asia. He tekevät kaikkensa välttääkseen sen. Ja tämä johtuu siitä, että se vaatii heitä riisuutumaan ja katsomaan osiaan, joiden he uskovat olevan rumia ja täysin tuomittavia. Ja hyväksymään nuo osansa.

Se vaatii heitä olemaan hyvin haavoittuva. Hyvin avoin. Kenties he olivat ennen avoin. Kenties ollessaan hyvin nuori. Kenties lapsena he järkyttyivät. Traumatisoituivat yksipuolisesta rakkaudesta ja monissa tapauksissa olivat itseä inhoavan holhoojan maalitaulu. Niinpä he sulkivat sydämensä. Heidän täytyi sulkea voidakseen selviytyä. Heillä ei ollut paikkaa, minne mennä. Kuka huolehtisi heidän tarpeistaan?

On vaikea kuvitella niin suljettu sydän, että on valmis vahingoittamaan toisia sekä tunteellisesti että fyysisesti. Jotkut sanovat, että he ovat pahoja. Että tässä maailmassa on pahuutta. Mutta kyse on oikeasti vain kiinni naulatun sydämen ilmentämisestä.

SAMAAN AIKAAN TOISAALLA …

Tässä sitä ollaan. Me jotka olemme nähneet ylösnousemuksen heikon kohdan … jossa katsomme sisään ja kohtaamme itsemme, ainakin ne osamme jotka olimme haudanneet. Kenties se oli suru, viha, hylkäämisentunne tai särkynyt ja haavoittunut sydän. Ja oikeasti otimme itseemme toisten haavoittuneet sydämet. Yritimme tehdä siitä omaa tuskaamme. Eikä meidän tarvitse tehdä sitä enää.

Mutta haluan muistuttaa kaikille teille, että se mitä olette tehneet, ei ole arkajaloille. Sallineet itsellenne kaikki tunteet ja luoneet turvallisen tilan kaikkien aspektienne palaamiselle kotiin. Se on uutta energiaa, tasapainoista energiaa.

Joku huomautti innokkaasti olevan egoistista tuntea ylpeyttä siitä, että oli mestari ja muutospioneeri. Mikä kuitenkaan voisi olla enemmän egon ja mielen motivoimaa kuin teeskennellä epäitsekkyyttä? Laittaa kaikkien muiden tarpeet omiemme edelle. Sitä ajaa syyllisyys, ei rakkaus.

Väite toisten rakastamisesta ilman, että rakastaa itseä tai ainakin hyväksyy itsen, on oikeasti vain perseennuolemista. Se on yritys tuntea olonsa paremmaksi uhrautumalla ja kärsimällä. Se ei ole niinkään sielun motivoimaa, kuin mielen ja agendan motivoimaa.

Poliittisen johtajan rintaantakomistemput eivät todellisuudessa heijasta itsensä rakastamista ja hyväksymistä. Ja useimmiten on helppoa nähdä sen läpi. Itse asiassa siitä tulee melko noloa.

Mutta myös nöyrän toiminnan läpi on helppoa nähdä. Vaatimattomuus ja teeskentely, että välittää kaikista muista tai planeetasta itsestä välittämisen hinnalla … se on niin eilistä.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >