HomeViestejäMaria Chambers2.9.2017 - Uusi kansainvälinen juhlapäivä julistettu

2.9.2017 - Uusi kansainvälinen juhlapäivä julistettu

UUSI KANSAINVÄLINEN JUHLAPÄIVÄ JULISTETTU

Kirjoittanut Maria Chambers (soulsoothinsounds.wordpress.com)
2.9.2017
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Uusi kansainvälinen juhlapäivä on julistettu. Sen nimi on "jätä kaikki laitteesi kotiin" -päivä … Lasken leikkiä. Mutta en tiedä, ehkä sellainen on jo. Kenties joku voi tarkistaa asian ja kertoa meille.

Kiertää vitsi, jossa mies menee Starbucksille, tilaa kahvin (tavallista kahvia, ei mitään noista hienosta juomista … ja pyytää sen vielä keraamiseen kuppiin), istuu alas, siemaisee kahviaan ja katselee ikkunasta ulos. Hänellä ei ole mitään laitteita mukanaan. Ei älypuhelinta, iPhonea tai iPadia. Ei tablettia tai kannettavaa tietokonetta tai ylipäätään mitään laitetta. Hän vain istuu siinä kuin hullu.

Ja olen tehnyt sitä itsekin joskus. (Otan kuitenkin aina päiväkirjan mukaan, koska rakastan kirjoittaa.) Se tuntuu erittäin kiusalliselta. Ei pelkästään siksi, että olen tottunut noiden laitteiden olemiseen aina mukanani, vaan myös siksi, että ihmiset ikään kuin katsovat minua oudosti. Ihmettelevät, mikä minussa on vikana.

He ihmettelevät, eikö hän ole kuin muut, jotka tekevät hyvin tärkeää työtä laitteillaan. Tai soittavat noita tärkeitä puheluita. Onko hän koditon? Mutta nykyään myös köyhimmilläkin meistä on jonkinlainen kännykkä. Itse asiassa hallitus antaa peruspalvelusuunnitelman mukaan kännyköitä niille, joilla ei ole varaa niihin.

Tai kenties hän on psykoottinen, he pohtivat.

Vancouverissa on kahvila, joka käyttää laitetta estämään kaikki kännykkäsignaalit, jotteivät asiakkaat tunne houkutusta tuijottaa omia laitteitaan. Niinpä se kannustaa vuorovaikutukseen muiden kanta-asiakkaiden, jopa vieraiden, kanssa.

AJANKOHTAISTA TEKNOLOGIAA

Ja tietysti tämä teknologia on merkittävää. Se on ajankohtaista siinä, että se sallii meidän yhdistyä toisiin ympäri maailmaa tavoilla, joihin emme ole koskaan ennen kyenneet. Erityisesti meille ylösnousemuspioneereille se antaa tukea, rakkautta ja toveruutta toisilta, jotka käyvät läpi tätä transformaatioprosessia. Suunnittelimme sen näin, ettei meidän tarvitsisi koskaan tuntea yksinäisyyttä. Se antaa meille pääsyn informaatioon, johon emme voineet ennen päästä käsiksi. Ja se on hyvin monilla muilla tavoilla hyödyllinen meille ihmisrotuna.

Kuitenkin olen varma, että voimme kaikki olla yhtä mieltä siitä, että siitä on tullut suurin häiriötekijä ihmisten yhdistymiselle itsensä ja toistensa kanssa. Ei silti, etteikö ennen näiden laitteiden keksimistä ollut häiriötekijöitä. Mutta nyt on aivan liian helppoa eksyä virtuaalimaailmaan, eikä tarvitse käyttää omaa mielikuvitusta ja aistillisuutta.

Toisin sanoen, jos jäisimme omien "laitteidemme" varaan, meidän täytyisi tulla kekseliäämmäksi yhdistymisessä oman itsemme ja elämän aistillisuuteen.

Tasapainoisessa suhteessa näistä laitteista voi tulla apuvälineemme. Mutta ei pakopaikka.

Esimerkiksi taitelijana, kirjoittajana ja muusikkona luotan näihin laitteisiin luomis-, ilmaisemis- ja jakamisvälineenä. Mutta huomaan myös, että toisinaan hairahdun ja haluan eksyä johonkin energiaan virtuaalimaailmassa. Vaikka se tapahtuisikin jonkin informaation etsimistarpeen valepuvussa.

Yksi mielen riippuvuus on, että se tarvitsee lisää informaatiota – on se sitten terveydestä, taloussuhteista tai tästä ylösnousemusprosessista. Osa siitä on pätevää ja suuri osa vain häiriötekijä ja mielen masturbointia. Voitaisiin sanoa, että teknologia edustaa ihmismieltä. Tuota mieltä tarvitaan antamaan palveluja meille, mutta sitä ei ole suunniteltu luomaan iloa, terveyttä, vaurautta ja intohimoa elämäämme. Mutta mielikin on mukavuusalue. Se yrittää luoda turvaa elämäämme. Mutta siinä se on merkittävä häiriötekijä todelliselle nauttimiselle tuosta elämästä.

Mutta tarkoitus ei ole tietenkään kieltää teknologian kauneutta ja potentiaalia. Yksi pieni esimerkki on, et teen tämän postauksen käyttämällä "äänestä tekstiksi" -sovellusta ja nauhoittamalla sen iPhoneen, kun nautin samalla iltakävelystä asuntoalueellani.

TESTIAJO

Kun jätät laitteesi kotiin ja menet kahville tai sammutat kaikki laitteesi jääden kotiin, luultavasti huomaat, miten ikävystynyt olet. Se on ensin kiusallista. Se on samanlaista kuin silloin, kun kaapeli lakkaa toimimasta etkä voi mitenkään katsella televisiota, Netflixiä tai Amazonia. Se on hämmentävää. Voit olla levoton. Taas kerran, omillemme jääminen voi olla hyvin kummallinen kokemus. Alamme tunnistaa, että olemme tosiaan hyvin ikävystynyt.

On kirjoitettu, että ikävystymisemme johtuu siitä, että me ylösnousemuspioneerit irrottaudumme maailmasta emmekä samaistu siihen enää entisellä tavalla. Mutta sanon, että olemme aina kyllästyneet elämään. Puristimme ulkoisesta kaiken tyydytyksen, mitä saimme. Emme luottaneet ilossa juurikaan sisäisiin resursseihimme ja sieluumme. Loimme myös draamaa tunteaksemme olevamme elossa. Taaskaan tietämättä, miten tuntea olevansa elossa ikuisena itsenämme. Ja tämä johtuu siitä, ettemme päässeet käsiksi tuohon osaamme niin, kuin nyt alamme päästä.

Otetaan siis tänä otollisena päivänä vähän aikaa juhliaksemme yhdistymistä kaikkiin aspekteihimme. Juhlitaan yhdistymistä rakastettumme, sielumme, kanssa. Ja kutsutaan tuo sielu kehoomme ja tunnetaan tuo aistillisuus ja täyttymys.

Ja tietysti tuo ilon ja täyttymyksen tunne voi tulla myös nauttiessamme laitteistamme. Mutta ne palvelevat meitä, ei toisinpäin. Aivan kuten mielemme palvelee meitä, ensimmäistä kertaa, eikä toisinpäin.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >