HomeViestejäMaria Chambers30.7.2017 - Se on ok

30.7.2017 - Se on ok

SE ON OK

Kirjoittanut Maria Chambers (soulsoothinsounds.wordpress.com)
30.7.2017
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Jos olet löytänyt itsesi tilanteesta, suhteesta tai työpaikasta, joka ei tunnu oikealta, se on ok. Mutta tiedosta vain, että saatat yrittää vakuuttaa itsellesi, että olet siellä "suuremmasta" tarkoituksesta. Että selvität edelleen ongelmiasi. Että sielusi haluaa sinun kokevan vielä jotain siinä.

Mieli on oma mestarinsa. Se on petoksen mestari. Se vakuuttaa meille, että jokin on paljon ihanampaa, kuin on, tai että meidän täytyy tehdä jotain suuremmalla tasolla. Se vetää esiin henkisiä käsitteitä tukemaan oikeutusta.

Se kertoo sinulle, että opit edelleen asioita itsestäsi tuossa suhteessa. Tai että työpaikka joka ryöstää sielusi, on hyvä sinulle. Että olet palvelemassa toisia, tai että sinulla ei ole vaihtoehtoa, koska tämä on planeetta, jolla täytyy tehdä työtä selviytyäkseen.

Tai mieli voi vakuuttaa sinulle myös, että todellisuudessa nautit tuosta kokemuksesta. Kuulen sitä ihmisiltä koko ajan – en kuitenkaan ole vakuuttunut. He sanovat sanoja, mutta heidän elämänsä ja kehonsa ei heijasta tuota iloa.

Eikä kyse ole siitä, että täytyy ottaa äkkiä avioero tai erota tai irtisanoutua työstä. Ei lainkaan. Mutta tulee aika, jolloin itsepetoksen täytyy loppua. Olla rehellinen ainakin itselleen. Mutta tuo rehellisyys itselle on pelottavaa, koska se merkitsee, että muutoksia täytyy tehdä lopulta.

On pelkoa. Muutospelkoa. Pelkoa siitä, miltä meistä tuntuu ilman tuota työpaikkaa tai ihmistä. Miltä heistä tuntuu? Tunnemme yksinolemisenpelkoa, kenties pelkoa, ettemme kykene elättämään itseämme. Kenties pelkäämme loukkaavamme toista. Kaikki päteviä perusteluja jäädä.

Ja olen oppinut, että on ok tietää todelliset tunteensa näistä tilanteista, että ne eivät enää palvele terveyttäsi ja hyvinvointiasi, ja antaa itselleen myös lupa jäädä. Ja tuossa luvan antamisessa itselleen tapahtuu jotain. Alat luottaa, että on ok siirtyä eteenpäin.

Mutta ensimmäinen askel on tunnistaa, että saattaa olla tuo aika. Että olet kasvanut yli tuosta tilanteesta. Että olet nyt eri ihminen.

Tuo ensimmäinen askel on oivaltaa, että kaikki luovat oman versionsa todellisuudesta. Että muutkin tuovat itselleen nämä kokemukset, että kukaan ei ole uhri. Ja ainoastaan sinä tiedät, miltä sinusta tuntuu ja miten tilanne vaikuttaa sinuun – kuluttaako se energiaasi vai rikastaa sinua.

KOGNITIIVINEN DISSONANSSI

Monilla meistä on riskialtista aikaa, koska olemme sitkeä vapautemme suhteen. Olemme valmis tekemään melkein mitä tahansa tuon vapauden puolesta. Kuitenkin olemme edelleen vähän epävarma, mitä se tarkkaan ottaen merkitsee. On siis luonnollista haluta pitää kiinni tutusta.

Meillä on taipumusta roikkua kiinni mukavuusalueessa. Ja mieli on ikivanha mukavuusalue. Se haluaa luottaa tähän sieluun, ikuiseen itseen. Se oikeasti haluaa. Ja miksi ei? Se on varmasti väsynyt yritykseen selvittää asioita yksin, eikä se tee kovin hyvää työtä asioiden selvittämisessä, kun tullaan terveyteen, raha-asioihin tai ruumiillistuneeseen valaistumiseen.

Mutta se on vähän katkera kalkki nieltäväksi, eikö vain? Onhan se ollut elämämme komentaja hyvin pitkään. Se on tehnyt pitkään ja kovasti töitä, omistautunut ja kamppaillut läpi monista haasteista – fyysisistä, mentaalisista ja tunnepuolen.

Se tuntee epäonnistuneensa, kun ei ole pysynyt tekemään sitä, mihin ryhtyi, kaiken sen ajan ja ponnistelun jälkeen. Miten se voi oikeuttaa sen itselleen? Kognitiivisesta dissonanssista puheen ollen!

Ja maailmassa jossa mieli on kaiken keskipiste. Se on ollut perustamme. Tuon perustan hajottaminen herättää pelkoa. Ja juuri sen tämä transformaatio tekee. Se hajottaa tuon perustan.

Luulimme voivamme luottaa, että mieli toimittaa meille tarpeemme ja halumme. Luulimme voivamme luottaa, että mieli tuo meille iloa. Mutta taaskaan se ei ole oikeastaan menestynyt kovin hyvin. Ja se on ok. Elämällä ei ole mitään tekemistä menestymisen tai epäonnistumisen kanssa. Ne ovat ihmisen keksimää, mielen keksimää, tuomitsemista. Ikuiselle itsellemme kaikki on vain kokemusta.

Toisaalta tuntuu hyvältä saavuttaa asioita. On herkullista luoda asioita mielikuvituksellamme. Olemme kaikki tehneet sitä. Olemme työskennelleet sielumme kanssa luodaksemme, mutta se on ollut enimmäkseen hyvin minimaalista. Voisimme kokea paljon enemmän.

Ja se on tulossa esiin. Alkaen siitä, miltä meistä tuntuu. Alamme tuntea tavalla, millä emme ole koskaan ennen tunteneet. Tunnemme ja hengitämme nyt sielumme kanssa. Ja kun emme tee sitä, tunnemme sen syvästi. Tuo ristiriitaisuus on enemmän edessämme. Emme pääse karkuun teeskentelemällä, että on ok kestää olosuhteita, jotka eivät ole iloisia.

Jollain tavalla "vain riittävästi" ei enää riitä. Emme halua tyytyä. Ja kun sanon "me", tarkoitan sekä ihmistä että sielua. Ja sielu ei tyydy. Ja sekin aiheuttaa haluttomuutta, koska ihmisestä on tullut taitava tyytymään elämässä.

Se on siis oikeasti ok. Todellisuudessa kaikki ongelmamme ovat vain harhaa. Kuitenkin ne tietysti tuntuvat todelta. Meillä on arpia todistamassa sitä. Mielemme on ensimmäisenä kertomassa sen meille ja kaikille, jotka kuuntelevat.

Mutta olemme heränneet nyt tarpeeksi tunteaksemme, mikä on totta. Ja olemme tarpeeksi pitkällä tietääksemme, milloin narraamme itseämme. Ja … se on ok.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >