HomeViestejäMaria Chambers25.5.2017 - Ystävyys

25.5.2017 - Ystävyys

YSTÄVYYS

Kirjoittanut Maria Chambers (soulsoothinsounds.wordpress.com)
25.5.2017
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Alona ja Cristina olivat olleet läheisiä ystäviä 15 vuotta. Itse asiassa elämien ajan. He tiesivät olevansa sielukumppanit ensitapaamisestaan lähtien. Vuosien saatossa he jakoivat elämän ylä- ja alamäet, ilot ja surut. He olivat toisiaan varten hyvinä ja huonoina aikoina.

Yhdessä kohtaa kumpikaan ei voinut kuvitella elämää planeetalla ilman toista. Heidän ystävyytensä aaltoili vuosien saatossa. Cristina muutti muualle pari kertaa. Alona tunsi suurta surua nähdessään hänen lähtevän. Mutta he pysyivät aina kosketuksissa, minne tahansa elämä vei heitä.

Mutta kuluneiden parin vuoden aikana Alona tunsi jotain tapahtuvan. Hänen oma elämänsä muuttui syvällisillä ja odottamattomilla tavoilla. Tavoilla joita hän ei voinut jakaa riittävästi edes Cristinan kanssa. Alkoi tuntua, että heidän ystävyytensä muuttui. Hänestä oli vaikeampaa olla yhteydessä ystäväänsä entiseen tapaan.

Alonalla oli toistuvia unia, joissa hän yritti soittaa Cristinalle, muttei saanut yhteyttä. Unissa Cristinan kännykkä oli huono tai siihen ei saanut yhteyttä. Ja mielenkiintoista kyllä, se oli totta valvetilassa. Oli aina vaikea kuulla Cristinan ääntä puhelimessa. Alona laski leikkiä ystävänsä kanssa ja pyysi tätä ostamaan iPhonen!

Cristina lähti hitaasi pois monista myrkyllisistä suhteista. Alona oli tehnyt niin myös itse ja oli tyytyväinen nähdessään, että hänen ystävänsä valitsi suuremman itserakkauden. Alona tiesi, että nyt todellinen työ alkaisi. Cristinan täytyisi käydä läpi oma heräämisensä.

Mutta Alona tunsi, että hänen ystävällään oli vielä matkaa jäljellä sielunsa sallimisessa osallistua elämäänsä.

Cristina oli kaunis sielu ja hänellä oli paljon viisautta. Mutta Alonalle tuli selväksi, että Cristina ei ollut valmis kohtaamaan itseään ja syvempiä tunteitaan. Alona oli käynyt läpi sielun pimeän yön ja tiesi, että se oli tarpeellinen askel itsensä rakastamista ja oivaltamista kohti.

SE ON EDELLEEN RAKKAUTTA

Alona oivalsi myös, että he olivat ystävänsä kanssa nojanneet toisiinsa. He pitivät energiaa toisilleen. Se palveli heitä kumpaakin, mutta nyt oli aika vapautua tuosta riippuvuudesta. Alona tiesi, että se tekisi hänet hyvin surulliseksi, mutta hänen täytyi päästää tuosta suhteesta irti. Hän tiesi, että heidän kummankin oli aika tulla siksi täysivaltaiseksi naiseksi, joka heidän oli tarkoitus olla. Hän tiesi sielussaan, että se olisi tuskallista, mutta perustui rakkauteen.

Kuitenkin se oli hänestä vaikea tehdä. Miten hän pystyi lopettamaan tämän elämien mittaisen ystävyyden?

Ajan kuluessa Cristina tunsi, ettei Alona panostanut ystävyyteen entisellä tavalla. Hän luuli tehneensä jotain, mikä oli järkyttänyt Alonaa, mutta tämä vakuutti, ettei hän ollut tehnyt mitään väärää. Alona selitti, että elämä tuntuu vieneen hänet radikaalisti eri paikkaan ja nyt hänen täytyi omistautua suhteelle sielunsa kanssa.

Ensin Cristina sanoi ymmärtävänsä, ja hän halusi ystävänsä vain olevan onnellinen. Mutta muutaman päivän päästä hän kirjoitti ystävälleen ja oli hyvin vihainen. Hän tunsi Alonan käytöksen olevan passiivis-aggressiivista ja että tämä oli sulkenut oven hänen ystävyydelleen, vaikka heidän piti olla sielukumppaneita.

Alona tunsi syyllisyyttä. Mitä hän oli tehnyt? Hän tunsi pettäneensä rakkaimman ystävänsä. Erityisesti nyt, kun Cristina oli jo menettänyt kaksi tärkeää ihmistä elämässään. Miten todellinen ystävä voisi käyttäytyä niin? Eikö ystävä ole sellainen, joka on sinua varten tuollaisena aikana?

Alona ajatteli tilannetta syvällisesti muutaman päivän. Hän halusi kirjoittaa ystävälleen. Vai pitäisikö hänen soittaa ja kutsua käymään? Kenties he voisivat puhua siitä. Olivathan he puhuneet asioista tuntitolkulla aiemmin.

Mutta mikään tästä ei tuntunut oikealta Alonasta. Sydämessään hän tunsi, että näin oli oikein tehdä – ensin itsensä vuoksi ja myös ystävänsä vuoksi.

Alona alkoi tuntea surua ja pelkoa ja oli täynnä syyllisyyttä. Hän ihmetteli, miten näin voi olla, sillä hänestä päätös tuntui hyvältä. Hänestä tuntui selkeältä. Sitten kaikki tämä syyllisyys. Mitä jos hänen ystävänsä loukkaantuu todella tästä eikä koskaan toivu? Mitä jos Alona olisi tehnyt kamalan virheen ja menettänyt parhaan ystävän, joka hänellä oli koskaan ollut? Hän muisti kaikki suloiset ja läheiset hetket, joissa he kumpikin jakoivat kokemuksiaan … haasteitaan suhteessa perheeseen ja miehiin elämässään. Heillä oli ollut paljon hyviä nauruja ja kyyneliä yhdessä.

TIETÄMINEN

Sitten hän tunsi tietämisen tulevan. Alonan suurin ongelma tässä elämässä oli ollut syyllisyys. Ja Cristiinan hylätyksi tulemisen tunne … tunne, ettei ole haluttu tai rakastettu. He olivat viettäneet ystävänsä kanssa monta tuntia keskustellen tästä.

Niinpä tässä oli kaunis tilaisuus kummallekin naiselle tunnustaa tunteensa itselleen. Nyt Cristinalla oli tilaisuus – jos hän niin valitsi – kohdata petetyksi tulemisen ja hylkäämisen tunteensa, tunnistaa, ettei hän ole uhri, ja lopultakin sallia sielunsa rakastaa häntä, tunnistaa hänet ja nähdä hänen arvonsa ja suurenmoisuutensa.

Nyt Alonalla oli tilaisuus tunnistaa, mitä syyllisyys on. Nähdä, että se on opittu reaktio, joka salli toisten tehdä hänestä vastuullisen omasta tuskastaan tai ilostaan. Niinpä syyllisyys tuli rangaistuksena sydämensä seuraamisesta ja sen tekemisestä, minkä hän tunsi parhaaksi itselleen. Nyt Alonalla oli tilaisuus nähdä, että hänellä oli vaihtoehtona olla tuntematta syyllisyyttä. Nyt tuli tilaisuus nähdä, että Cristina ei ole pettämisen tai hylkäämisen uhri ja toi tämän kokemuksen itselleen yhtä paljon kuin Alona.

Ja kenties aikanaan nämä kaksi ystävää voisi yhdistyä taas, mutta nyt heillä on tilaisuus siirtyä uuteen ja syvään itsensä rakastamisen tilaan. Tai itsensä löytämisen. Tai itseensä luottamisen. Ja todellisen mestaruuden tilaan.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >