HomeViestejäMaria Chambers18.5.2017 - Ruumiillistuneen valaistumisen taito/taide

18.5.2017 - Ruumiillistuneen valaistumisen taito/taide

RUUMIILLISTUNEEN VALAISTUMISEN TAITO/TAIDE

Kirjoittanut Maria Chambers (soulsoothinsounds.wordpress.com)
18.5.2017
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Leikin tänään Starbucksissa iPad Prollani ja loin uuden kuvan yhdellä taidesovelluksellani. Nuori mies käveli luokseni innostuneena oma iPad Pronsa kädessä ja sanoi hankkineensa sen viikko sitten. Olisi luullut, että siinä kaksi armeijakaveria tapasi taas 30 vuoden jälkeen. Jaoimme hyvin innostuneena, miten hauskaa meillä oli tämän laitteen kanssa.

Hän näytti minulle, mitä hän teki käyttämällä peruspiirustussovellusta. Se kykeni piirtämään uudestaan koko kuvan, käyden läpi jokaisen hänen kynänsä vedon, ja näin siitä tuli eräänlainen hauska animaatio, joka näytti pikaelokuvaesityksen katsojalle, ja hän pystyi postaamaan sen mihin tahansa sosiaaliseen mediaan tai omille nettisivuilleen.

Hän tunnusti minulle tuntevansa syyllisyyttä, koska hänestä tuntui, että hän huijasi. Koska minun laillani hänkin oli perinteinen taiteilija, joka käytti kynää, maalia, paperia, savea ja maalauskangasta kuvien luomiseen. Sanoin, että taiteessa joka luodaan noilla tavoilla, ei-digitaalisessa muodossa, on jotain hyvin aistillista ja tunnetasoa. Ja toivottavasti taiteilijat jatkavat luomista sillä tavalla vielä pitkään.

Mutta se ei merkitse, ettei voi olla muita muotoja. Ja yksi niistä on digitaalinen.

Voin ymmärtää tuon syyllisyydentunteen, koska sovellus on helppo ja käytössä on kehittyneitä työkaluja. Mutta vakuutin hänelle, että hän oli yhtä mielikuvituksellinen ja luova, nyt hän käytti vain eri työkaluja ilmaisemiseen.

Itse asiassa laitoin pois omat maalini ja kankaani. Henkilökohtaisesti en koskaan pääsisi siihen ilmaisusyvyyteen, joka on nyt mahdollinen erilaisia digitaalisia luomistyökaluja käyttäen. Puhumattakaan laitteen kannettavuudesta. Ja taiteen jakamisen helppous ja laajuus hämmästyttää minua. Taitelijana voin nyt jättää perintöni paljon helpommin, kuin pystyisin muilla välineillä.

SYYLLISYYS-HELPPOUS

Minuun kolahti se syyllisyydentunne, joka liittyy helppouteen. Nyt hyvin kehittyneen teknologian avulla taiteilijan ei tarvitse oppia, miten maalataan tai piirretään huolellisesti ihminen tai puu alusta saakka. Kopioimalla ennestään luodun kuvan hän pystyy käyttämään olemassa olevia kuvia ja muokkaamaan niitä ja lisäämään niihin muita elementtejä luodakseen jotain alkuperäistä ja dynaamista. Ja siinä luovuus ja mielikuvitus tulevat mukaan.

Siinä todellinen taiteilija erottuu niistä, jotka jäljittelevät. Hän menee yli sen, mitä on jo olemassa, ja "valaa" siihen sielupuumerkkinsä.

Ja sitä teemme ruumiillistuneessa valaistumisessamme. Täytämme ihmismuotomme, ihmismielemme ja persoonallisuutemme sieluolemuksellamme tavalla, jota ei ole koskaan ennen tehty.

Sielumme tietää jo, miten se tehdään. Sielumme ja valokehomme ovat jo eheitä ja kokonaisia itsessään. Niinpä salliessamme integroinnin – sielu, valokeho ja ihminen – syntyy kaunis ja ainutlaatuinen olento.

Mutta ihmisitsemme on vaikeaa sallia sielun luoda valaistuminen meille. Tuntuuko meistä, että kenties huijaamme, ellemme tee sitä kaikkea itse? Rakenna sitä vanhalla perinteisellä tavalla pohjalta saakka, tiili tiileltä?

Mutta sielumme on se, kuka olemme. Se ei ole kuin jokin kolmas osapuoli, joka tulee ottamaan meidät valtaansa.

RUUMIILLISTUNEEN VALAISTUMISEN TAITO/TAIDE

Autoimme luomaan digitaalisen teknologian voidaksemme jakaa helpommin ainutlaatuisen viisaus- ja luovuusbrändimme.

Olen varma, että tulevat sukupolvet katsovat taaksepäin iPadejamme ja digitaalisia luomistyökalujamme ja nauravat, miten vanhanaikaisia niistä on tullut. Mutta kuten tiedämme, kyse ei oikeasti ole työkaluista, joita käytetään, vaan miten niitä käytetään.

Ihmiskeho kaikkine mutkikkuuksineen korvataan lopulta paljon tehokkaammalla keholla, joka edustaa ja ilmaisee todellista sieluluonnetta. Tämä tapahtuu valokehoprosessissa. Vaikkakin paljon hitaammin, mihin kukaan meistä on tyytyväinen.

Se on keho, joka ei reagoi vanhoihin epäterveisiin tunnepiirteisiin ja perittyihin fyysisiin ominaisuuksiin. Se reagoi sielun ja "minä olen" -olemuksen tietoisuuteen.

Niinpä ruumiillistuneen valaistumisen taito on sallia sen, kuka olemme sielunamme, hengittää elämä meihin, ihmiseen. Ja sitten meidät ihmisenä täyttää tuo dynaaminen ilmaisu.

Se on tapahtumassa. Mutta uuden teknologian tapaan … siinä on oppimiskäyrä. Ja sen salliminen on taitoa/taidetta.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >