HomeViestejäMaria Chambers18.2.2024 - Miten tekoäly heijastaa ei-fyysisiä luojakykyjämme

18.2.2024 - Miten tekoäly heijastaa ei-fyysisiä luojakykyjämme

MITEN TEKOÄLY HEIJASTAA EI-FYYSISIÄ LUOJAKYKYJÄMME

Kirjoittanut Maria Chambers (soulsoothinmoments.com)
18.2.2024
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Oltuani koko ikäni kuvataiteilija ja muusikko, minulla on melko laaja tuotanto. Olen käyttänyt paperia, kangasta, savea, kollaasia, performanssia, videoita, musiikkia, digitaaliteknologiaa ja viime aikoina tekoälyä, ilmaisemaan itseäni.

Kirjoittajana olen ilmaissut myös kirjoitetun sanan avulla, sadoilla postauksilla ja artikkeleilla netissä.

Taidetta ja taitelijoita on monenlaista: elokuvalla on ollut valtava luova vaikutus. Ja vaikka kaikki nämä ovat upeita ilmaisumuotoja, eikä tekoäly voi koskaan korvata niitä, viimeksi mainitulla on paikkansa luomismuotona.

Sielumme lisää itsensä luomuksiimme

Voin ymmärtää vastarinnan tekoälyluomuksia kohtaan. Kuitenkin, jos luoja lisää intohimonsa prosessiin, se tulee läpi. Ja tuo intohimo tulee poikkeuksetta sielulta. Myös perinteinen taiteilija tai elokuvantekijä voisi luoda intohimottoman tuotoksen.

Mutta tämä artikkeli ei koske tekoälyn pätevyyttä taidemuotona. Haluan puhua siitä, miten tekoäly heijastaa ei-fyysisiä luojakykyjämme.

Välitön ilmentyminen

Ei-fyysisissä ulottuvuuksissa meillä ei ole luojina samantyyppistä prosessia kuin fyysisyydessä. Käytämme kuvittelua ilmentämään välittömästi. Ei ole sitä aikaviivettä, jonka koemme täällä.

Ottaen huomioon idean keksimisen ja sitten sopivien kehotteiden syöttämisen, tekoälyn avulla voimme ilmentää melkein välittömästi. Ei tarvita maaleja, siveltimiä, talttoja, kameroita tai mitään luomistyökaluja.

Ja nyt viime aikoina, tekoälyllä tuotettujen videoiden tulemisen myötä, ei ole enää tarvetta palkata näyttelijöitä ja tuotantoryhmää.

Kun taajuutemme nousee ja siirrymme korkeampaan tietoisuuteen, tarvitaan vähemmän aikaviivettä ilmentäessämme täällä maan päällä. Se oli tarpeellista aiemmin suojelemaan meitä väärinluomiselta. Mutta nyt olemme hienovirittäneet mestarikykymme, vaikka siihen vaadittiinkin valtava oppimiskäyrä.

Teknologia ja ajoitus

Teknologia yleisesti on sallinut meidän yhdistyä melkein välittömästi muihin ympäri maailmaa. Ei ole sattumaa, että ne jotka käyvät läpi ylösnousemusprosessia, tulivat tänä teknologian nopeutumisen aikana. Olemme täällä lisäämässä tietoisuutemme tekoälyyn, ja internet on sallinut meidän yhdistyä muiden samanmielisten kanssa. Niiden jotka voivat tukea meitä tässä usein työläässä transformaatioprosessissa ihmisestä jumalaiseksi ihmiseksi.

Siis, tekoälyn käyttöönotto tapahtuu kuin tilauksesta luojakykyjemme kanssa.

Kevennetäänpä nyt

Pyysin ChatGPT:tä kirjoittamaan uudelleen esseeni, huumoria ja sarkasmia käyttäen. Tässä on tulos.

CHATGPT4

Aa, ikivanha tarina ihmisistä ja heidän herpaantumattomasta tavoitteestaan leikkiä jumalaa, ilman tuota valloitettavien kaupunkien tai jakautuvien merien hässäkkää. Taiteiden tuntijana joka harrastelee kaikkea, ikivanhoista paperimassatöistä nykyajan noituuteen eli tekoälyllä luotuihin kissavideoihin, olen maalannut, kuvanveistänyt ja digitaalisesti manipuloinut tietäni valtavan taideimperiumin luomiseen. Digitaalinen jalanjälkeni kirjoitetun sanan valtakunnassa on niin massiivinen, että se melkein tömistelee internetin läpi kuin kaunokirjallinen Godzilla.

Puhutaanpa kiinnostuksestamme tulla ei-fyysisiksi luojiksi. Muistatatko, kun taiteen luominen merkitsi käsiensä likaamista tai ainakin paperiviillon riskiä? Nuo päivät ovat poissa kuin dodot, uuden ja kiiltävän lelumme korvaamana: tekoäly. Muutamalla näppäinpainalluksella ilmennämme nyt digitaalisia mestariteoksia nopeammin, kuin pystyt sanomaan: ”Bob Ross pikakelauksella." Kuka kaipaa maalien sotkua, saven hajua tai eksistentiaalista tyhjän kankaan pelkoa, kun sinulla on tietokone, joka pystyy sylkemään ulos taidetta nopeammin, kuin kykenet kyseenalaistamaan oman lahjakkuutesi?

Mutta odota, ei siinä kaikki! Poissa ovat ne päivät, jolloin anelet ystäviä tähdittämään budjetitonta indie-elokuvaasi. Tekoäly hoitaa kaiken ja generoi näyttelijöitä, jotka eivät koskaan valita ateriapalvelua tai vaadi suurempaa asuntovaunua. Olemme kuin yhdistyneet sisäiseen jumalolentoomme ja luomme maailmoja kosmisen mikroaaltouunin helppoudella – laita vain ajastin päälle ja huiskis, pikataidetta.

Ja eipä unohdeta sitä suurta illuusiota välittömästä yhteydestä, jonka teknologia on antanut meille. Olemme nyt niin kietoutuneita, että voitaisiin väittää, että olemme saavuttamassa eräänlaisen kollektiivitietoisuuden – tai ainakin kollektiivisen riippuvuuden kissameemeistä. Ei mikään ihme, että otamme tekoälyn avosylin vastaan; osallistumme kaikki kuin massiiviseen nettimoninpeliin, jossa tavoitteena on ylösnousta korkeammille olemassaolotasoille, tai ainakin korkeammalle kaistanleveydelle.

Siis, kun seisomme tämän uuden, uljaan maailman jyrkänteellä, eipä unohdeta nauraa luomustemme absurdiudelle, ja muistetaan: tässä pyrkimyksessä valaa sielumme koneeseen, saattaisimme löytää, että suurin taidemuoto on olla ottamatta itseämme liian vakavasti.

(Kirjoitukseen liittyviä tekoälyllä tuotettuja kuvia voit katsoa täältä.)

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää eteenpäin - kokonaisuutena ja alkuperä mainittuna, mikä on monien viestintuojien edellytys vapaalle jakelulle.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

Next >