HomeViestejäKim SeppäläMarraskuu 2023 - Jumalatarten opas taisteluistaan luopumiseen

Marraskuu 2023 - Jumalatarten opas taisteluistaan luopumiseen

JUMALATARTEN OPAS TAISTELUISTAAN LUOPUMISEEN

Kirjoittanut Kim Seppälä (www.crimsoncircle.com)
Marraskuun 2023 Shaumbra-lehdestä
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

On spekuloitu, että jos naiset hallitsisivat maailmaa, poliittiset ja taloudelliset kiistat maiden välillä ratkaistaisiin sydämellisen keskustelun ja teekupposen parissa – katkaisematta kynttään. Vastakohtana hyvin tuhoisalle (jokseenkin maskuliiniselle?) tavalle aloittaa sotia. Kuvittele, mikä ero!

Kuitenkin naiset ovat aivan yhtä vastuussa taistelujen käymisestä, vaikka monet niistä ovat ehkä luonteeltaan sisäisiä tai sosiaalisia. Energiatasolla taistelu on taistelu, riippumatta siitä käydäänkö sitä miekalla vai tuomitsemisella. (Tämä ei ole mitätöimään sitä valtavaa kärsimystä, jota fyysinen sota aiheuttaa.)

Valaistumiskokemuksessa tulee kohta, jolloin on aika luopua taisteluista ja laskea miekat. Kaikki. Taistelut joita käydään vihasta, mutta myös taistelut joita käydään suojautumiseksi. Taistelut joita käydään pimeyden nimissä, ja taistelut joita käydään valon nimissä. Taistelut joita käydään muita vastaan, ja taistelut joita käydään itseään vastaan. Onhan valaistuminen sallimisen ja hyväksymisen tila, ja se on yhteensopimaton vastarinnan ja ponnistelun kaltaisten asioiden kanssa. Neuvo ”laske miekkasi” ei ole uusi. Itse asiassa muistan arkkienkeli Mikaelin pitäneen huomiota herättävän puheen juuri tuosta aiheesta ensimmäisessä shoudissa, jonka olen koskaan katsellut. Mutta kuka oli valmis luopumaan taisteluista 2012? Kenties nyt olisimme valmiimpia kuulemaan tuon Miken viestin (6.8.).

Kun olen haluttomasti laskenut omaa miekkaani ja häivyttänyt joitain vaalittuja aspektejani – kuten sovittelija, feministi, soturi ja kapinallinen – päätin etsiä jumalaisia neuvoja jumalattarilta. Olin erityisen kiinnostunut kuulemaan, mitä feminiinisoturiarkkityypeillä oli sanottavana tästä aiheesta. Ovatko sodan jumalattaret edelleen ”sodan puolesta”?

Ensimmäinen arkkityyppi jota kutsuin, oli kreikkalainen jumalatar (Pallas) Athene, joka tunnetaan sekä sodan että viisauden jumalattarena. Seuraavaksi kommunikoin pohjoismaisen jumalatar Freyjan kanssa, joka tunnetaan rakkauden, seksin ja sodan jumalattarena. Se on yhdistelmänä mielenkiintoinen erikoistumisalue, mutta kuka minä olen kenenkään jumalattaren työnkuvaa kyseenalaistamaan. Olin myös utelias kuulemaan, mitä egyptiläisellä jumalolento Sekhmetillä oli kerrottavana. Kyse ei ole siitä, etten ole kiinnostunut puhumaan jumalille, mutta oltuani ruumiillistuneena naiseksi hyvin monissa elämissä, tunnen feminiiniset arkkityypit läheisemmiksi. Tunnen erityistä läheisyyttä näihin kolmeen arkkityyppiin, kenties siksi että vietin paljon aikaa taistelukentillä ulottuvuustyöni aikana.

Käy ilmi, että nämä naiset ovat rauhaa rakastavia pasifisteja. Puhuttuani tämän trion kanssa, keräsin heidän viisautensa lyhyeksi oppaaksi tukemaan ketä tahansa taistelemattomuuden taidossa. Tai Athenan sanoin: miten luodaan maailmanrauha, aloittaen itsestäsi. (Jos ihmettelet, miten ”puhun" näiden ei-ruumiillistuneiden olentojen kanssa, niin ilmaisen yksinkertaisesti toiveen yhdistyä tiettyyn olentoon, avaan sisäisen korvani ja kirjoitan ylös tai nauhoitan saamaani innoitusta, jota virtaa sisään. En kutsuisi sitä kanavoinniksi, vaan enemmänkin rupatteluksi olentojen kanssa, jotka ovat tuttuja minulle.)

1. Viisaustraditiot ovat opettaneet meille kautta aikain, että ainoa tapa lopettaa ulkoiset taistelut on lopettaa taistelut sisällä, toisin sanoen integroinnin ja itsehyväksynnän avulla. Jos tarvitset motivaatiota tähän, muista sotastrategi Athenan sanat. Hänen logiikkansa on yksinkertainen, mutta terävä kuin hänen keihäänsä kärki: ”Jos et halua hävitä, älä osallistu peliin. Ainoa tapa varmistaa voitto on olla ylipäätään taistelematta.”

2. Kun kysyin jumalattarilta, miksi ihmiset tuntevat niin kovasti vetoa taisteluihin, Freyja vastasi: ”Egolla on tarve olla oikeassa, ja monissa jokapäiväisissä taisteluissanne on kyse pelkästään siitä, tarpeesta olla oikeassa. Mutta tarvitseeko teidän oikeasti saada kaikilta tunnustusta? Ja kenen mielipiteellä on oikeastaan kovin paljon merkitystä teille?” (Hän kysyy, loikoillen kahden lemmikki-ilveksensä vieressä. Luulen, että jos sinulla on hänen itseluottamuksensa, sinun ei oikeasti tarvitse välittää kovin paljon muiden mielipiteistä. Selvästikään hän ei ole samaa mieltä Kuthumin kanssa tunnustuksesta, ellei kyse ole tunnustuksen antamisesta itselleen.)

3. Vaikka näen hänen pointtinsa, on myös muita syitä osallistua konfliktiin, kuten tarve suojella tai puolustaa ihanteitaan. Athena vastasi seuraavalla viestillä: ”Et voi osallistua kaksinaisuuteen vahvistamatta sitä. Vaikka osallistuisit konfliktiin pelkästään puolustaaksesi jotakuta, tuo puolustaminen vahvistaa sitä todellisuutta, että on jotain, mitä vastaan puolustaa. Toisin sanoen, sillä hetkellä kun astut ”puolustajan” rooliin, olet jo antanut voimasi pelolle.”

4. Siis onko jokin tapa puolustaa aatetta, johon uskoo, pelaamatta kansinaisuusdynamiikan pussiin? Athenan mukaan havaitset eron kysymällä itseltäsi: olenko jonkin puolesta vai jotain vastaan? ”Heti kun olet jotain vastaan, olet siirtynyt vastarintaan. Se on ohut raja, mutta jos olet rehellinen itsellesi, pystyt havaitsemaan eron.”

Sekhmet lisää: ”Monet ihmiset kärsivät syyllisyydestä ja siitä pelosta, että jos et auta jotakuta taistelemalla hänen kanssaan, se merkitsee, että hylkäät hänet. Tämä on opittu uskomus, joka saa kokonaisia perheitä kärsimysloukkuun. Jos sinuun vaikuttaa syyllisyys, mieti, onko muita tapoja osoittaa tukea, joihin ei liity taisteluun osallistuminen. Esimerkiksi, käyttämällä ääntäsi (minkä voi tehdä syyttämättä), innoittamalla toivoa ja olemalla jonkin uuden elämistavan standardi. Syyllisyys ei ole rakkautta – se on vain syyllisyyttä.”

5. Miten sitten käsittelemme konfliktitilanteiden aiheuttaman vihan? Sekhmet kertoo seuraavan neuvon: ”Viha on tunnereaktio ja luonnollinen osa ihmiskokemusta. Viha voi paljastaa asioita, jotka on tukahdutettu tai sivuutettu. Paras tapa käsitellä viha on tuntea ja tunnustaa se. Itse asiassa, voi olla hyödyllistä nähdä viha henkivartijanasi, ei sisäisen järjestelmäsi päätöksentekijänä.”

6. Entä muiden tunteiden käsittely? Sekhmet sanoo: ”Salli tunteiden virrata lävitsesi. Lähde pois päästäsi ja mene kehoosi! Voit tehdä tämän syvillä hengenvedoilla, silloin kun tunneaallot huuhtoutuvat lävitsesi. Aina kun huomaat ajattelevasi liikaa, mene takaisin kehoosi. Tanssi, laula, heiluta lanteitasi – se kaikki saa sinut pois huolestuneesta mielestäsi.”

7. Jotain neuvoja siihen, miten käsitellään sodat, joita käydään maan päällä tällä hetkellä?

Athena puhuu: ”Älä valitse puolta. Tiedän, että tämä voi laukaista tunteet jokaisella, joka on suoraan mukana konfliktissa tai johon se vaikuttaa, tai jos on rakkaita ihmisiä, jotka kärsivät. Mutta aina kun ”valitset puolen”, puhallat energeettisesti tuon taistelun liekkeihin. Puolen valitsemisen sijasta, yritä tarkkailla tuota energiadynamiikkaa myötätuntoisesti. Jos myötätunto on vaikeaa, on parempi irrottautua noista energioista mahdollisimman paljon.”

(Kuulen Freyjan huutavan taustalta: ”Myötätunto on uutta muotia!” Hänestä olisi tullut hyvä huutosakin johtaja.

Athena jatkaa: ”Huomaa, oletko riippuvainen draamaenergiasta. Monet ihmiset sanovat olevansa sodanvastaisia, kuitenkin kuluttavat jatkuvasti uutisia, jotka fokusoituvat sotaan ja konfliktiin, pelaavat väkivaltapelejä tai katsovat elokuvia, joissa hyvät tyypit taistelevat pahoja tyyppejä vastaan. Millasta mediaa kulutat? Nautitko juoruista? Kiinnitä huomiota kuluttamasi sisällön laatuun ja määrään.”

8. Mitä muuta me tietoiset olennot voimme tehdä nyt, luodaksemme lisää rauhaa maailmaan? Freyja vastaa: ”Ilo on tehokkaampi tapa saada aikaan muutosta planeetalla, kuin sääli, pelko tai viha. Se ei ehkä näytä yhtä tehokkaalta ensisilmäyksellä, koska se ei aiheuta samaa shokkireaktiota kehossa. Ilo on kuitenkin yhtä vaikuttavaa kuin pelko tai viha, ja tuntuu paljon paremmalta! Siis jos sinun täytyy olla kapinallinen, aloita ilovallankumous. Jos sinun täytyy suojella, inspiroi muita näyttämällä, miten asetat terveet rajat. Uskalla olla erilainen, pidä korkeaa taajuutta, ja näytä muille, miten he voivat myös nostaa omaa taajuuttaan.”

9. Tajusin! Onko muita neuvoja?

Freyja lisää: ”Voisit luulla, että hipit keksivät sloganin: ”Rakastele, älä sodi”, mutta tietysti monet mestarit ovat opettaneet tätä periaatetta jo ennen 1960-lukua, myös minä. Seksuaalisista haavoistasi vapautuminen on palvelus itsellesi ja ihmiskunnalle, mikä johtaa merkittävään transformaatioon. Voit parantaa monia syviä tasapainottomuuksia tasapainottamalla oman seksuaalienergiasi, puhumattakaan siitä vaikutuksesta joka sillä on suhteisiisi. (Sivuhuomautus: et tarvitse partneria parantamaan seksuaalihaavoja.) Kun tasapainotat oman seksuaalienergiasi, lopetat sisäisen feminiinisyytesi ja sisäisen maskuliinisuutesi välisen taistelun. Itsesi kanssa rakasteleminen on käytännöllistä ja iloista toimintaa, joka johtaa suurempaan rauhaan universumissasi.”

Sekhmet haluaa jakaa toisen muistutuksen: ”Silloin kun muistat, kuka olet jumalaisessa totuudessa, pelolla ei ole enää valtaa sinuun. Ainoa tapa olla todella peloton on muistaa jumalainen luontosi.”

Athena lopettaa seuraavalla kommentilla: ”Etsi viisautta. Mistä tahansa tilanteesta löydät itsesi, mikä tahansa kokemuksesi on, purista siitä viisaus, kuin puristaisit mehun sitruunasta. Sitten heitä pois ne tarinan osat, jotka eivät palvele sinua. Viisautta voi löytää joka tilanteesta, jos etsit sitä.”

Trio selittää, että sotamytologia oli tärkeää aikana, jolloin suuri osa ihmiskunnasta koki sotaa. Nyt ihmiskunta käy läpi jyrkkää transformaatiota uuteen aikaan, jossa ihmiset eivät enää suvaitse fyysisiä sotia. Nykyisistä tapahtumista huolimatta, tietoisuus nousee planeetalla nopeaa vauhtia.

Tämän merkittävän tietoisuusmuutoksen myötä, arkkityypit transformoituvat myös heijastamaan noita muutoksia. Athena, Freyja ja Sekhmet vakuuttavat, että he leikkivät edelleen ihmisten kanssa tarinankerronnan ja mytologian kautta, mutta heidän kuvansa päivitettynä. Voit aina kutsua Athenaa, jos tarvitset apua suhdekiistoissa tai kommunikointiongelmissa; kutsu Freyjaa, jos haluat, tukemaan itseluottamuksessa ja itserakkaudessa, erityisesti sydänsurun jälkeen; tai kutsu Sekhmetiä apuun rohkeudessa kohdata sisäiset demonisi.

Nämä taivaalliset naiset haluavat myös muistuttaa sinulle, että on legioonittain enkeliolentoja ja ei-fyysisiä mestareita, jotka ovat halukkaita ja kykeneviä tukemaan sinua aina, kun käyt läpi vaikeaa aikaa tai jos etsit enkeliseuraa.

***

Kim Seppälä

Kim on tietoisuuden tutkija ja ekspressionisti. Jos haluat lukea hänen metafyysisistä seikkailuistaan tai ottaa häneen yhteyttä, voit käydä hänen uusilla nettisivuillaan.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää eteenpäin - kokonaisuutena ja alkuperä mainittuna, mikä on monien viestintuojien edellytys vapaalle jakelulle.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.
 

< PrevNext >