HomeViestejäGeoffrey Hoppe - AdamusElokuu 2022 - Kärsivällinen sielu

Elokuu 2022 - Kärsivällinen sielu

KÄRSIVÄLLINEN SIELU

Kirjoittanut Geoffrey Hoppe (www.crimsoncircle.com)
Elokuun 2022 Shaumbra-lehdestä
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

En ollut katsonut Mark Twainin kanavointia viimevuotisen Time of the Merlin -tapahtuman jälkeen. Yhtenä iltana viime viikolla kaadoin lasillisen chardonnayta Lindalle ja itselleni, ja sitten katselimme koko esityksen alusta loppuun. Päätimme laittaa sen YouTubeen ja tarjota sen ilmaislatauksena Crimson Circlen kaupasta, koska, no, se oli yksi lempikanavoinneistani ikinä.

Kun kanavoin Adamusta, Kuthumia tai muita olentoja, siinä on aina osa heitä, osa minua ja osa shaumbroja. Mark Twainin tapauksessa kyse oli pelkästään Mark Twainista. Muistan, miten kävellessäni näyttämölle aloittamaan kanavoinnin, olin päästä varpaisiin täynnä Mark Twainin olemusta, ja hän oli täysin läsnä koko ajan. Se oli hänen aikaansa näyttämöllä. Ei kenenkään muun.

Kun katselin tuota kanavointia, minuun teki vaikutuksen hänen puheensa sielusta. Hänen tarinansa, nimeltään Checking into Heaven (= otetaan selvää taivaasta), välitti upeasti viestin sielun luonteesta ja entisten elämien välisestä suhteesta. Ottaessaan selvää taivaasta, hän löysi itsensä päivällispöydästä Zebael-sielunsa muiden entisten elämien kanssa. Siellä oli St. Germain, Samuel, Francis Bacon (eli Shakespeare) ja myös pieni orjapoika Tienin temppeleistä Atlantiksella. Valtavan pöydän ääressä oli satoja Zebaelin entisiä elämiä, mutta ei itse Zebaelia. Tämä antoi St. Germainille tilaisuuden kertoa Mark Twainille sielun luonteesta. Se oli nerokas tapa puhua melko monimutkaisesta aiheesta epäuskonnollisella tai epäesoteerisella tavalla. Myös satunnaisen katsojan pitäisi kyetä saamaan siitä joitain helmiä.

Se sai minut ajattelemaan koko sielukäsitettä. En ole koskaan elämäni aikana kuullut hyvää kuvausta sielusta. Katolilaisessa kodissa kasvaneena minulle opetettiin, että sielu odotteli kuoleman jälkeen viimeistä Tuomiopäivää, milloin se ikinä olisikin. Jos kaikki menisi hyvin kokeessa, sieluni menisi sitten taivaaseen. Jos tuomio olisi ankara, olisin matkalla etelään … kauas etelään. En koskaan pitänyt katolilaisesta sielukäsityksestä.

Niin tärkeä kuin sielu onkin uskonnoille, se mainitaan vain 102 kertaa Raamatun Uudessa testamentissa. Uudessa testamentissa on yli 750.000 sanaa, eli viittauksia sieluun on vain 0.01 % sen koko pituudesta. Se saa minut uskomaan, ettei kukaan oikeasti ymmärrä paljon sielusta, joten siitä ei sanota paljon.

Asiasta tekee vielä hämmentävämmän, että sana "sielu" ilmestyi vasta noin vuonna 974 jKr. Käännettynä vanhasta englannin- ja saksankielestä, se merkitsee löyhästi "tulemista merestä tai kuulumista mereen". Vaikuttaa siltä, että silloin porukka ajatteli sielunsa tuleen merestä syntymässä ja palaavan mereen kuolemassa. Hmm, se kuulostaa kalamaiselta/epäilyttävältä tarinalta. Ajattelisin mieluummin, että sieluni tuli jostain kaukaisesta taivasulottuvuudesta, eikä meren sameasta tuonelasta.

Etsin internetistä hyvää määritelmää sielulle. Jotkut määritelmät olivat hyvin mutkikkaita ja mekaanisia selityksiä, jotka tuntuvat uskomattoman mentaalisilta ja suorastaan pelottavilta. Skientologiassa thetan on vieras olento, joka elää ihmiskehossa ja on oletettavasti vastuussa masennuksesta ja muista mielen sairausmuodoista. Thetan – ei keskushermosto – kontrolloi kehoa kommunikointipisteiden kautta (anayatron?). Anteeksi vain, mutten oikeasti halua thetan-sielua kehooni. L. Ron Hubbard on varmaan ollut hyvin rauhaton mies, tuon avaruusolennon vaaniessa hänen sisällään.

Buddhalaiset eivät usko sielukäsitykseen (jotkut väittävät vastaan tätä), vaikka buddhalaisuudessa sanotaan, että meillä on "olennainen laatu/luonto, joka ylittää ehdollistuneen tai aineellisen olemassaolon". Kuulostaa minusta sielulta, mutta ihan sama. Zen-buddhalaisuudessa sinulla ei ole sielua, eikä sinua ole edes olemassa. Tämä kaikki on unta, kenties jopa pahaa unta. Mutta ainakaan se ei ole totta. Vaikka se tuntuu todelta, jolloin se on totta. Silloin sinulla on sielu ja olet olemassa. Mutta ei oikeasti. (Zen sattuu aivoihini, jos minulla todella on aivot.)

Juutalaisuudessa uskotaan sieluasteikkoon. Nepheshin alin osa (sieluperusteet) on yhteistä kaikille, kun taas ainoastaan juutalaisilla on neshamah, korkeampi sielu. Sitä täytyy jalostaa noudattamalla Tooraa, ja sen perimmäinen tavoite on Jumala. Hitto, nyt toivon, että olisin syntynyt juutalaiseen perheeseen, vain saadakseni tuo himoitun neshamahin. Pätevöikö se minut neshamah-statukseen, että Tobias oli isäni entisessä elämässä?

Useimmat muslimit uskovat, että kuoleman jälkeen sielu menee barzakhiin, pelkkään tylsyyden ja odottamisen tilaan, kunnes tulee Tuomiopäivä. Kun ihminen kuolee, Azra'il, kuolemanenkeli, vie hänen sielunsa. Jumala lähettää kaksi enkeliä kysymään odottavalta sielulta. Mietin, minkä tyyppisiä kysymyksiä he esittävät. Ja keitä nämä kaksi enkeliä ylipäätään on? Voitko kertoa vanhalle Azra'ille, ettei hän voi saada sieluasi? Rakkaat muslimit, luulen, että siirryn eteenpäin teidän uskonnostanne ja sielu-uskomuksistanne. Liian monia vastaamattomia kysymyksiä, ja liian paljon Tuomiopäivän odottelua.

Muiden ryhmien määritelmät sielusta olivat uskomattoman epämääräisiä – kuin heillä ei olisi ollut aavistustakaan. Sielutermiä heitellään niin, kuin kaikki tietäisivät, mikä se on, mutta kukaan ei tule esiin ja myönnä, ettei hänellä ole aavistustakaan. He teeskentelevät ymmärtävänsä sielun ja käyttävät myös sellaisia termejä, kuin soul-musiikki (sielu), soul-ruoka ja Soul – Sielun syövereissä, Disney-elokuva. Amazon listaa yli 60.000 kirjaa, joissa on "sielu" otsikossa tai alaotsikossa. On irtipäästetty sielu, sielunkerääjä, puoli sielua, siivoa sielusi, sielun kasteleminen, alaston sielu, introvertin sielu, Harely-moottoripyöräilijän sielu ja sielusyöjä. Ja tietysti klassinen "kanakeittoa sielulle".

He käyttävät sanaa "sielu", muttei kukaan tunnu ymmärtävän, mikä sielu on. Onko se kehossa vai aivoissa? Onko se sama kuin aura? Onko se korkeampi itse? Voiko sinulla olla useampi sielu, tai voiko yhdellä sielulla olla useampi ihmisilmaisu kerralla? Sieluuni sattuu pelkkä sen ajatteleminen. Ja miksi jalkapohjaa kutsutaan sieluksi (suom. huom. samalla tavalla ääntyvä sana)? Sielläkö sielu asuu?

Se tuo minut tulevaan pilvikurssiin Kasama: Destiny of the Soul (= kasama, sielun kohtalo). Pidämme sen ensimäistä kertaa netissä 19.–21.8. Olemme pitäneet tuon työpajan noin viisi kertaa shaumbra-liveyleisölle Villa Ahmyossa, Konassa, Havaijilla, ja sitten nauhoitimme sen maaliskuussa Shaumbra-paviljongilla. Adamus antaa johdonmukaisimman ja selvimmän selityksen sielusta, minkä olen koskaan kuullut. Hän puhuu eroista sielun ja "minä olen" -olemuksen (tietoisuus) välillä, sekä näiden kahden välisestä suhteesta. Hyvä uutinen on, ettei sielu hänen määritelmänsä mukaan koskaan istuskele välitilassa/epävarmuudessa odottamassa Tuomiopäivää. Huono uutinen on, että joka päivä on Tuomiopäivä, mutta ihminen tekee tuon tuomitsemisen, ei sielu.

Ihmisilmaisulla on oikeus ja kyky kääntää selkänsä sielulle. Se voi kieltää, että se on sielu, ja irrottautua sielun viisaudesta, mahdollisuuksista, energiasta ja virrasta. Miksi kukaan haluaisi tehdä niin? Kenties teemme sen fokusoituaksemme vain ihmiskokemukseen ja kokeaksemme, millaista on olla erossa sielusta, voidaksemme palata siihen uskomattomien näkemysten ja oivallusten kera. Toisin sanoen, poispäin kääntyminen sielusta antaa uuden tason Itsen ymmärtämiseen, kun palataan takaisin sieluun.

Kasamassa Adamus vie shaumbrat kokemuksen läpi, jossa yhdistytään taas sieluun ja kaikkiin sen aarteisiin. Se tapa jolla hän selittää sielun, sekä syvä ja kokemusperäinen merabh tyydyttävät sen syvän kaipauksen, jota luulen useimmilla shaumbroilla olevan: palaaminen tietoiseen tiedostamiseen ja aistilliseen yhteyteen sielunsa kanssa.

Kun joku kysyy minulta, mistä Kasama-työpajassa on kyse, sanon vain, että siinä on kyse palaamisesta sieluusi, joka on jo kauan odottanut kärsivällisesti paluutasi.

*****

Katso Mark Twainin Checking into Heaven Youtubesta tai lataa se CC-kaupasta.

Lisää informaatiota Kasamasta, joka pidetään 19.–21.8.2022.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää eteenpäin - kokonaisuutena ja alkuperä mainittuna, mikä on monien viestintuojien edellytys vapaalle jakelulle.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

Next >