HomeViestejäJennifer Hoffman23.2.2015 - Muutos tulee - oletko valmis siihen?

23.2.2015 - Muutos tulee - oletko valmis siihen?

MUUTOS TULEE – OLETKO VALMIS SIIHEN?
 
Kirjoittanut Jennifer Hoffman (enlighteninglife.com)
23.2.2015
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
Minun on kerrottava salaisuus: en oikeasti pidä muutoksesta. Itse asiassa olen hyvinkin tapaolento. Rakastan järjestystä ja rutiineja, joten silloin kun minun täytyy tehdä muutoksia, otan yleensä oman aikani ja teen ne, sitten kun minulla ei ole muita vaihtoehtoja. Tämä merkitsee, että muutos tapahtuu melko äkkinäisesti ja joskus tavoilla, joita en pysty käsittelemään – eli en voi viivytellä enää pidempään. Muutostarpeemme syntyy, silloin kun "meiltä loppuu energiatie" nykytodellisuudessamme, ja jos aiomme liikkua johonkin suuntaan, meidän täytyy antaa muutoksen tapahtua. Emme voi olla avoin transformaatiolle (mikä merkitsee "muodon muuttamista"), jos emme ole valmis muuttamaan mitään elämässämme, erityisesti silloin kun eteenpäin siirtyminen tai jonkin aikomuksen toteuttaminen vaatii jonkinlaista muutosta tai jonkin olevan eri tavalla elämässämme.
 
Muutos merkitsee elämämme muuttamista luomalla uuden rutiinin ja tekemällä asiat eri tavalla. Meidän täytyy aina oppia jotain uutta, kun asiat muuttuvat, ja se voi olla yksi syy, miksi viivytämme muutosta niin pitkään. Itse asiassa viivytämme sitä, kunnes mitään muuta vaihtoehtoa ei ole käytettävissä, ja sitten meidän täytyy kamppailla jonkin muuttamiseksi. Mutta silloinkin kun olemme tyytyväinen asioihin, emme ole välttämättä onnellinen tai tyydyttynyt. Opimme sopeutumaan ja selviytymään asioista, jotka eivät toimi, ja kertomaan itsellemme, että ne ovat ok, kunnes emme enää selviydy niistä.
 
altVuonna 2010 jouduin jäisellä tiellä vakavaan auto-onnettomuuteen, missä autoni romuttui täysin. Rakastin tuota autoa ja olin omistanut sen 13 vuotta. Se oli perheautomme, joten siihen liittyi paljon muistoja, ja sen menettäminen oli vaikeaa. Vaikka siinä oli muutama pienempi tekninen ongelma, osasin keplotella niiden kanssa. Yksi lapsistani oli kolaroinut sen muutama vuosi aiemmin ja oikea ajovalo putoili jatkuvasti. Niinpä minulla oli autossa ilmastointiteippiä ja käytin sitä tarvittaessa. Käynnistys ei aina toiminut, mutta osasin heiluttaa avainta starttaamiseksi. Bensamittari ei ollut luotettava, joten varmistin tilanteen ja täytin tankin aina, kun se oli puolillaan. En pidä uuden auton ostamisesta ja tavallisesti ajan omaani, kunnes se lakkaa toimimasta. Tässä tapauksessa minun tarvitsi oikeasti saada uusi auto, mutten hankkinut sitä, ennen kuin universumi tönäisi minua vähän. Auton romuttuminen oli tarvitsemani tönäisy, koska minulla ei ollut muuta vaihtoehtoa – autoni oli nyt kuollut.
 
Niinpä menin kammottavalle autonostomatkalle ja löysin uudemman mallin, missä oli GPS. Ajettuani ensimmäisen kerran kaupungilla opastettuna, jäin koukkuun. Rakastan GPS:ää ja koska suuntavaistoni ei ole hyvä, arvostan sitä, ettei minun tarvitse ajaa kartta sylissäni, yrittänen selvittää, missä olen, jotta voin päästä sinne, minne olen menossa. Mutten olisi saanut tuota autoa tuolloin ja olisin jatkanut ärsyttävien teknisten ongelmien sietämistä ilman tarkkaa, automaattista reittiopastusta, jos vanhaa autoani ei olisi otettu pois elämästäni. Muutosta tarvittiin ja minun oli aika sallia sen tapahtuminen. Rehellisesti sanottuna ajaminen oli aina turhauttavaa, erityisesti ajaessani vieraassa paikassa, koska minulla ei ole hyvää suuntavaistoa. Minulla on aina ollut karttoja autossani ja on edelleen, mutta GPS auttaa minua liikkumaan paljon tehokkaammin.
 
Minun oli ostettava viime viikolla uusi printteri, koska vanha lakkasi toimimasta. Taas kerran, käytän toimistolaitteitani, kunnes ne kuolevat, vaikka olisikin teknisesti parempia vaihtoehtoja saatavilla. Vanha printterini teki sen, mitä tarvitsin – tavallaan. En koskaan saanut sitä toimimaan langattomana, skanneri lakkasi toimimasta, paperisyöttöön mahtui vain 10 arkkia kerralla enkä koskaan tajunnut, miten kirjekuoria printataan.
 
altTässä on kuva uudesta HP-printteristäni, mikä mm. on täysin langaton (tulostin jopa puhelimestani) ja siinä on kaksipuolinen tulostus. Se on erittäin nopea, skanneri toimii ja tulostin kirjekuoria tänään vaivattomasti. Se tulostaa millimetripaperia (ajattele), kalentereita, lomakkeita ja raportteja ja voin ohjelmoida sen myös vastaanottamaan kaikenalaista informaatiota automaattisesti eri lähteistä. Sain tänään ensimmäiset inspiroivat viestini, joita luin aamiaista syödessäni (aikataulutin niiden tulostuksen aamuvarhaiselle).
 
Koemme muutoksen niin, kuin näemme sen. Jos ajattelemme sen olevan naurettavan vaikeaa, järkyttävää ja traumaattista, niin se on. Ja jos käytämme tuota mielipidettä odottaaksemme viime hetkeen saakka muutosta, voimme odottaa saavamme jotain, mikä antaa meille sellaisen tönäisyn, mikä auttaa meitä tunnistamaan, että meidän täytyy antaa muutoksen tapahtua. Mutta jos näemme muutoksen osana prosessia, se tapahtuu, silloin kun asetamme uuden aikomuksen elämällemme ja luomme sitten paremman ja sujuvamman tien muutokselle. Sitten muutoksesta tulee osa prosessia alkuunpanijan sijasta. Voimme joutua onnettomuuteen jäisellä tiellä ja olla huolimaton viikon tai voimme alkaa ostaa uutta autoa, silloin kun tiedämme tarvitsevamme sellaisen. Kummassakin tapauksessa muutos tapahtuu. Se riippuu meistä, miten se tapahtuu.
 
Siedätkö asioita, jotka eivät toimi, eivät tee sinua onnelliseksi, ovat kovaa työtä eivätkä virtaa elämässäsi, koska pelkäät muutosta?
 
altMitä kursit ilmastointiteipillä yhteen, jotta voit saada sen sopimaan sinulle tai toimimaan?
 
Pelkäätkö, että muutoksesta tulee vaikea? Mitä jos se on helppo?
 
Mitä tapahtuu, jos muutat perspektiiviäsi muutokseen ja transformaatioon ja sen sijaan, että näet sen vaikeana, näet sen vain osana virtaa, joka vie sinut lopputulokseen, minkä haluat luoda?
 
Jos aiot jotain uutta elämääsi, muutos on osa tuota prosessia. Ole avoin kutsumaan parhaimpia, upeimpia ja korkeimman taajuuden lopputuloksia itsellesi ja muutokset ovat vain osa tuota virtaa. Sitten voit suunnitella muutosta sen sijaan, että suunnitelmasi järkyttävät sinua, jotta voit oppia ottamaan muutoksen ja siihen liittyvät uudet alut avosylin vastaan. Emme voi luoda uusia alkuja vanhoista asenteista ja uskomuksista. Jonkin on muututtava, jotta uusi alku on oikeasti uusi.
 
Uudestisyntymää ei voi tapahtua, jos vain haluamme jotain uutta, muttemme ole valmis muuttamaan mitään elämässämme tällä hetkellä. Muutoksen ei tarvitse olla valtava, mutta sen on oltava jotain (muista, että "kvantti" kuvaa erittäin pientä muutosta, jolla on eksponentiaalisen suuri tulos). Muutos on ajatus, uskomus, asenne, tapa miten näet itsesi, odotuksesi potentiaalistasi ja elämästäsi, mutta ole valmis muuttamaan jotain ja tulokset ylittävät rohkeimmatkin odotuksesi. Suuret unelmat tarvitsevat suuria ajatuksia tukemaan ja toteutuakseen ne tarvitsevat vähintäänkin yhden pienen muutoksen uuteen suuntaan. Muutos tapahtuu, silloin kun olemme valmis muuttumaan. Transformaatio tapahtuu, silloin kun uskomme, että muutos on vain aikomuksemme toteuttamisen yksi aspekti.
 
-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >