HomeViestejäJennifer Hoffman18.8.2014 - Alut, loput ja päätökseen saaminen

18.8.2014 - Alut, loput ja päätökseen saaminen

ALUT, LOPUT JA PÄÄTÖKSEEN SAAMINEN
 
Kirjoittanut Jennifer Hoffman (enlighteninglife.com)
18.8.2014
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
Joskus meiltä menee kauan, että olemme valmis antamaan jonkin loppua, mutta sitten kun luulemme olevamme valmis, haluamme siirtyä heti eteenpäin. Olemme valmis vanhan osalta ja valmis uusin alkuihin. Mutta ne eivät ole aina valmiina meitä varten tai me emme ole niin valmis niihin, kuin luulemme. Alamme nähdä viivytyksiä, asioita tulee esiin, meidän täytyy keskittyä siihen, minkä osalta luulemme olevamme jo valmis, ja turhaudumme. Emme halua olla tuossa tilassa enää – olemme valmis siirtymään eteenpäin. Mutta olemmeko?
 
Nämä keskeneräiset asiat, pienet kalvavat yksityiskohdat ja tilanteet, jotka vaativat nyt huomiotamme, näyttävät ajan haaskaukselta, mutta ne ovat itse asiassa tärkeä osa uusia alkujamme, koska niissä saamme asialle päätöksen sekä viimeisen opin, mikä varmistaa, että uusiin alkuihimme ei sisälly energiaa, minkä haluamme jättää taakse. Ne ovat myös "ässä hihassa" ja sallivat meidän olla vähän jumissa siltä varalta, että tarvitsemme jonkin tekosyyn tai tilaisuuden muuttaa mieltämme, jos haluamme.
 
1970-luvulla kun avioerosta tuli yhteiskunnallisesti hyväksyttävämpää ja ihmiset alkoivat lopettaa avioliittojaan, heitä neuvottiin odottamaan muutama vuosi, ennen kuin menisivät uudelleen naimisiin. Jos eivät odottaneet, heillä olisi riskinä mennä naimisiin samanlaisen ihmisen kanssa, jollaisesta olivat juuri eronneet. Tämä oli viisas neuvo, koska monet havaitsivat sen olevan totta. Jos he eivät ottaneet aikaa parantumistyönsä tekemiseen ja asioiden saattamiseen päätökseen omassa tunne-elämässään, he löytäisivät uuden kumppanin auttamaan noissa oppitunneissa. Uuden alun sijasta uusi suhde oli peili vanhasta ja se mitä he luulivat siirtymiseksi ylöspäin, oli siirtymistä sivulle, koska he eivät vieneet sitä prosessia loppuun, mikä vaadittiin asian saamiseksi todelliseen päätökseen.
 
Jos emme ota aikaa ratkaisemattomien asioiden viimeistelemiseen – mitkä tulevat aina esiin, jos ne ovat osa päätösprosessiamme – niin uudesta alustamme tulee siirtymistä sivulle ja sen sijaan että siirrymme tyydyttävämpään ja iloisempaan todellisuuteen, astumme johonkin hyvin samanlaiseen, mistä juuri lähdimme. Jos olisimme ottaneet aikaa lopetusprosessin viimeistelemiseen, esiintulevien ratkaisemattomien asioiden loppuunsaattamiseen (ja niitä aina tulee), niin loisimme uudet alut loppuunsaatetusta tilanteesta ja olisimme vapaa ja selkeä siirtymään uuteen todellisuuteen.
 
Tiedämme, että meillä on ratkaisemattomia asioita, jos etenemisenne ei tapahdu nopeasti. Tiedostamattomalla tasolla luomme omat esteemme viivytysten, onnettomuuksien, draaman ja yllättävien tapahtumien avulla, joita näyttää tulevan tyhjästä. Nämä ovat muistutuksia vanhasta energiasta, mikä täytyy selvittää ennen kuin uudet alkumme – todella uudet – voivat tulla. Tietoisella tasolla teemme valmisteluja seuraavia askeliamme varten ja teemme parhaamme pysyäksemme fokusoituneena tähän lopputulokseen ja luulemme, että viivytykset ovat merkki, että olemme arvoton – pahimmillaan – tai eteemme ole valmis muutokseen – parhaimmillaan. Totuus on jossain sillä välillä – olemme valmis muutokseen, mutta meidän täytyy hoitaa ensin ratkaisemattomat asiat, jotta liikumme eteenpäin emmekä sivulle.
 
Ratkaisemattomat asiat palvelevat toista, kätketympää tarkoitusta. Ne antavat meille aikaa ja tilaa muuttaa mielemme. Voimme käyttää niitä hyödyllisenä ja mukavana tekosyynä estämään meitä siirtymästä eteenpäin. Tai voimme käyttää niitä tapana viivyttää muutoksen tekemistä, mihin emme ole vielä aivan valmis, vaikkemme olekaan onnellinen siinä, missä olemme. Jos päätämme, ettemme ole valmis muutokseen, jokin vaikea ratkaisematon asia voi viedä energiaamme riittävästi viivyttämään tuota muutosta äärettömästi. Mutta jos olemme valmis siirtymään eteenpäin, niin viivytykset auttavat meitä oivaltamaan, miten kyllästynyt olemme tuohon energiatilaan, ja pakottavat meidät hoitamaan kerta kaikkiaan sen, mikä on pitänyt meitä siinä.
 
Niin epätodennäköiseltä kuin se saattaa näyttääkin, estämme oman etenemisemme ja menemme itsemme tielle riippumatta siitä, miten paljon haluamme uutta alkua. Samalla kun fokusoidumme seuraaviin askeliin ja uusiin lopputuloksiin, tiedostamaton halumme johonkin uuteen saa meidät tiedostamaan ratkaisemattomat ja keskeneräiset asiat, joihin meidän täytyy tarttua, ennen kuin olemme täysin valmis jonkin osalta. Niinpä sen sijaan, että annamme niiden olla turhauttavia muistutuksia epäonnistumisistamme, pärjäämme paremmin, kun hoidamme ratkaisemattomat asiamme, jotta loppuunsaattamisemme on aito ja täydellinen ja olemme selvittäneet polun uusille aluillemme.
 
-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >