HomeViestejäJennifer Hoffman2.7.2014 - Miten saan perheeni hyväksymään elämänmuutokseni?

2.7.2014 - Miten saan perheeni hyväksymään elämänmuutokseni?

MITEN SAAN PERHEENI HYVÄKSYMÄÄN ELÄMÄNMUUTOKSENI?

Kirjoittanut Jennifer Hoffman (enlighteninglife.com)
2.7.2014
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Kysymys:
Vuosi sitten lähdin vanhempieni luota ja muutin uudelle alueelle, jotta voisin alkaa elää omaa elämääni. Se on muutos, mitä olen pohtinut monta vuotta - paeta isäni tunneväkivaltaa. Tähän saakka en ole keskustellut tästä vanhempieni kanssa, mutta minun täytyi kertoa äidilleni, koska hän vaati saada tietää, miksi en ole puhunut isälleni kuluneen vuoden aikana. Kun yritin selittää hänelle, miten satuttavaa isän käyttäytyminen on ollut, hän sanoi, ettei hän antaisi minun rikkoa perhettä, ja luulen, että hän kieltää tilanteen. Minun täytyy asettaa voimakkaat rajat perheelleni, oppia rakastamaan itseäni ja huolehtimaan itsestäni, mutta äiti vaatii, että lähetän isälle syntymäpäivä- ja isänpäiväkortin, ja sanoo, että olen ilkeä ja tahditon, kun en tee sitä. Rajojen asettaminen perheelleni on ollut minulle vaikeaa, mutta se on myös auttanut minua rakastamaan itseäni enemmän, enkä tiedä, miten käsittelen äitini kritiikin ja sen, ettei hän kunnioita valintojani.

Jenniferin vastaus:
Onneksi olkoon, että olet tehnyt näitä voimallisia muutoksia elämässäsi etkä ole antanut periksi äitisi vaatimuksille - tällä erää. Kuten epäilet, äitisi ongelma liittyy vähemmän sinuun kuin häneen itseensä ja hän etsii omaa vahvistustaan. Hän ei pidä valinnoistasi, mutta se ei tee niitä vääriksi. Sinun täytyy päättää, pystytkö säilyttämään rajasi ja löytämään ratkaisun, mikä saa olosi tuntumaan mukavalta, itsevarmalta ja onnelliselta. Hän ei ehkä pidä siitä, mutta sinun täytyy päättää, miten tärkeää ja oleellista se on sinulle ja miten se vaikuttaa valintoihisi ja päätöksiisi.

Riippumatta siitä, miten hyödyllisinä pidämme omia elämänmuutoksiamme itsellemme, on ihmisiä, jotka tuntevat ne uhaksi. Silloin heidän täytyy katsoa omaa elämäänsä ja päättää, pystyvätkö hekin muuttumaan. Äitisi näkee sen, mitä teet, kaiken sen henkilökohtaisena torjumisena, mitä hän pitää totena, mihin hän uskoo ja mitä hän puolustaa. Hänen mielestään täydellisen perhekuvan säilyttäminen on tärkein asia ja kaikkien on tehtävä voitavansa pitääkseen tuon kuvan/harhakuvan hengissä, niin kuin hän on tehnyt. Kyllä, hän on kieltämisen tilassa, mutta vain siksi, että hänen on uskottava, ettei hän ole haaskannut aikaansa tai energiaansa tekemällä kaiken voitansa perheyksikön rakentamiseksi, riippumatta siitä, miten epätäydellisenä tai toimimattomana sinä pidät sitä. Silloin kun sinä torjut sen, hänen mielestään torjut myös hänet ja kaiken, mitä hän tekee.

Suurempi ongelmasi on, ettei äitisi kuuntele sinua, kunnioita asemaasi tai anna sinulle vaihtoehtoa. Joko teet, mitä hän haluaa, tai hän torjuu sinut. Se on manipuloivaa ja luultavasti olet nähnyt hänen käyttäytyvän sillä tavalla pitkään. Sinun ei tarvitse lähettää isällesi kortteja tai puhua hänelle, mutta tee se, koska se on sinun valintasi, ei koska yrität näyttää hänelle, miten paljon hän on loukannut sinua tai miten vihainen olet hänelle. Se ei vaikuta häneen - hän ei ymmärrä vihaasi, koska hän uskoo olevansa oikeassa.

Rajasi voivat pysyä ennallaan ja voit tehdä, mitä tahansa - älä vain odota, että äitisi pitää siitä tai hyväksyy sen, mitä teet, koska se on liian uhkaavaa hänelle. Hän on vihainen sinulle nyt, mutta onko se ok sinulle? Epäilen, että hänen haastaessaan rajasi aiemmin, annoit periksi saadaksesi hänen hyväksyntänsä. Nyt kun et enää halua tehdä sitä eikä hän anna sinulle valinnanvaraa, ainoa vaihtoehtosi on pitää pintasi ja tehdä se, mikä on sinulle mukavaa. Näe tämä itsesi rakastamisen oppituntina. Rakastatko itseäsi riittävästi tehdäksesi, mikä on oikein ja parasta sinulle, vaikka ne ihmiset joiden rakkautta ja vahvistusta haluat, haastavat sinut joka tasolla ja panevat sinut valitsemaan omien tarpeidesi ja heidän tarpeidensa välillä?

Aika parantaa kaikki haavat ja se parantaa myös oma haavasi perheeseen liittyen. Keskity nyt tekemään se, mikä tuntuu oikealta ja parhaalta sinulle. Ole onnellinen, tee sitä, mitä rakastat, ole itsevarma ja luo oma ilosi. Uudet ihmiset jotka kunnioittavat sinua ja rajojasi, auttavat vahvistamaan valintasi ja sinulla on suhteita, jotka ravitsevat ja tukevat sinua ja peilaavat itserakkauttasi sinulle.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >