HomeViestejäJennifer Hoffman29.5.2013 - Miksi nukahdan meditoidessani?

29.5.2013 - Miksi nukahdan meditoidessani?

MIKSI NUKAHDAN MEDITOIDESSANI?
 
Kirjoittanut Jennifer Hoffman (enlighteninglife.com)
Uutiskirjeestä 29.5.2013
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
Kysymys:
Rakas Jennifer, yritän kovasti meditoida ja aina sen tehdessäni nukahdan hyvin syvään uneen. Haluan tehdä tästä osan henkistä matkaani ja yritän kurinalaisesti meditoida joka päivä, mutta riippumatta ajankohdasta en pysty muutaman minuutin jälkeen pitämään silmiäni auki. Sitten herätessäni - joskus tunnin tai pidemmän ajan päästä - minusta tuntuu pahalta, koska en pysty tekemään tätä henkistä harjoitusta ja tunnen, että sen pitäisi olla osa jokapäiväistä elämääni. Kokeeko kukaan muu tätä?
 
Jenniferin vastaus:
Tämä on erittäin tavallinen ongelma, minkä monet kokevat, erityisesti aloittaessaan meditoimaan. Meidät on koulutettu siihen, että mielemme juoksee täyttä vauhtia, ellemme ole unessa, joten hiljentäessäsi mielen nukahdat automaattisesti. Harjoituksen myötä ja yrittämättä meditoida liian pitkää aikaa kerralla, sinun pitäisi kyetä pysymään hereillä meditoidessasi. Kokeile lyhyempiä aikoja ja kenties sijoittele niitä pitkin päivää nähdäksesi, mikä aika on paras kehollesi. Tai sinun on ehkä etsittävä, millainen meditointiharjoitus toimii sinulla. Mutta tämä on vain yksi useista ongelmista informaation vastaanottamisessa, mikä ehkä edistää uneliaisuuttasi.
 
Jos olet aloittanut meditoinnin vastauksena sisäiseen kutsuun tai olet pyytänyt apua elämäsi jossain puolessa, niin saat sitä informaatiota, mitä tarvitset tällä hetkellä, ja paras tapa suorittaa tämän tason lataus on sulkea tietoinen mielesi kokonaan. Siksi nukahdat. On myös mahdollista, ettet ole kiinnittänyt huomiota opastukseesi tai tukijärjestelmiisi tai intuitioosi, joten heti kun teet sen, tietoinen mielesi otetaan pois kuvasta, jotta voidaan ladata mahdollisimman paljon informaatiota. Väsymys, stressi tai huolestuminen saa sinut myös nukahtamaan meditoidessasi, koska olet ylikuormitettu ja tarvitset lepoa.
 
On myös mahdollista, ettei hiljaa istuen tehty meditointiharjoitus ole oikea sinulle. Jos prosessi tekee olosi epämukavaksi, niin kokeiltuasi muutaman kerran meditoida lyhemmän ajan tai eri aikoina päivästä, tai jos et vain pysy hereillä, sinun pitäisi harkita toisentyyppistä meditointiharjoitusta. Ja jos haluat enemmän vuorovaikutusta saamasi informaation kanssa, kokeile jotain aktiivisempaa meditointiprosessia - mitä itse teen - missä liikut tai suoritat tehtäviä, jotka eivät vaadi täyttä huomiotasi (omia suosikkejani ovat siivoaminen, tiskaaminen, puutarhan hoito tai käveleminen). Tämäntyyppisessä meditointiharjoituksessa mielelle annetaan lempeästi muuta ajateltavaa ja sinä voit keskittyä kysymykseen, ongelmaan, aikomuksen tai pelkästään tilaan, missä olet avoin vastaanottamaan informaatiota tietystä ongelmasta tai aiheesta. Näin voit silti hiljentää mielesi ja kuunnella, mutta et nukahda. Itse pidän tällaista meditointia hyvin tehokkaana tapana vastaanottaa oivalluksia ja informaatiota, mistä olen tietoinen ja minkä voin muistaa myöhemmin.
 
Ennen kaikkea älä tunne, että teet tämän väärin tai että toiset pystyvät siihen ja sinä et. Tämä on hyvin henkilökohtainen harjoitus ja sinun on löydettävä, mikä toimii sinulla ja sopii omiin tarpeisiisi. Jos painostat itseäsi tiettyyn meditointimenetelmään, mikä on turhauttava ja haastava, se ei ole tehokasta sinulle. Tässä ei ole mitään standardia, tämä on prosessi, millä yhdistyt sisäiseen opastukseesi, joten tutki joitain vaihtoehtoja ja löydä, mikä toimii sinulla. Sitten kun löydät, se voi olla osa päivittäistä elämääsi. Esimerkiksi aamukävely luonnossa auringon noustessa, missä muodostat sisäisen yhteyden nauttien samalla kauniista luonnosta, voi olla upea meditointiharjoitus sinulle. Ja koska saat fyysistä liikuntaa ja samalla meditoit, teet kahta asiaa kerralla, mikä uskoakseni auttaisi sinua myös tuntemaan, että käytät aikasi parhaiten ja tehokkaimmin.
 
-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >